Δημιουργία Web Site απο έτοιμες πλατφόρμες

...IDE, compilers, κλπ

Συντονιστής: konnn

Re: Δημιουργία Web Site απο έτοιμες πλατφόρμες

Δημοσίευσηαπό Αποστόλης » 12 Φεβ 2012, 23:21

Αυτό δεν είναι τίποτα. Σε 2 λεπτά έχεις ξεμπερδέψει.
Το θέμα είναι να αποφασίσεις τι θα κάνεις.
Γνώσεις ⇛ Linux:Μέτριο┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Αρκετά Καλά
Λειτουργικό ⇛ Arch Linux 64bit ┃ Ubuntu Studio 10.4 64bit
Προδιαγραφές ⇛ HP Pavillion dv7 1199ev ┃ Intel 2 Core Duo T 9400, 2.53 Ghz ┃ 4GB ┃ NVIDIA GeForce 9600M GT ┃ Intel 82801I (ICH9 Family) HD Audio ┃ TFT 17" 1440x900
Αποστόλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 14 Φεβ 2012, 19:43

Μιλάμε για opensource προγράμματα με μεγάλο community
και πολύ κόσμο που ζεί από αυτό χωρίς να χρειάζεται να πληρώνεις
πέρα από κάποια plugins.

Mε λίγα λόγια είναι τεράστια και
άρα βιώσιμα project

Οπότε αν κάτι σου τύχει σε εσένα θα έχει τύχει σίγουρα πρώτα σε κάποιον άλλο
(και αν όχι πάντα υπάρχει και το irc chat....)

Εκείνο που πρέπει να σε νοιάζει τι ακριβώς θέλεις και αν το χ y cms ή framework στο παρέχει ... η ακόμα και ότι δεν χρειάζεσαι κάποιο
η ακόμα και ότι σε φτάνει και ένα απλό restructure-text to static blog generator)
Αν δεν ξέρεις τι θέλεις 100% ,τότε καλύτερα wordpress
Aν ξέρεις ακριβώς
... τότε ... δεν θα είχες κάνει κάν post :P

Φιλικά :)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 16 Φεβ 2012, 13:20

Ευχαριστω παιδια για τις απαντήσεις όλων!

Μαλλον για Wordpress θα παω και θα το εγκαταστήσω και αυτο να δω τι παιζει.
;)
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannosfor » 16 Φεβ 2012, 18:09

Ένα δημοφιλές cms για όποιον είναι φαν της Java είναι το Liferay.
1 Γνώσεις Linux: Καθόλου ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-58-generic 32bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.2.0-57-generic, Microsoft Windows XP Professional
3 Intel Core2 Duo CPU E4600 2.40GHz ‖ RAM 2012 MiB ‖ ASUS INC. P5Q - � P5Q
4 nVidia G94 [GeForce 9600 GT] [10de:0622] {nvidia}
5 eth0: Qualcomm Atheros AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0) ⋮ wlan0: 148f:3070 Ralink Technology, Corp. RT2870/RT3070 Wireless Adapter
Άβαταρ μέλους
giannosfor
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 28 Φεβ 2012, 00:50

Μπορω να πάρω μια έτοιμη πλατφόρμα phpBB ας πουμε και μετα να την κάνω ανεξάρτητη με το δικο της domain
για το δικο μου φορουμ? Nα αγοράσω δηλαδη μετα δικο μου domain .
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 28 Φεβ 2012, 01:03

ΕΠισης αν έχω καταλαβει καλα για να αγορασω πχ αυτο εδω το domain

http://order.1and1.com/domaincheckresul ... der-Tariff

πρεπει να δώσω μονο 10 δολλαρια το πρωτο χρονο και μετα 30 τον επομενο????
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 28 Φεβ 2012, 04:12

Λοιπον το έψαξα λιγουλάκι και επέστρεψα δριμύτερος... τουτέστιν με πιο συγκεκριμένες απορίες.

Λοιπον αρχικα να ξεκαθαρίσω τι θα ήθελα... θα ήθελα ενα web site με 2-3 σελίδες (σε κάθε menu) και να έχει και forum...
αν δεν γινεται αυτο παιρνω σκετο το forum ok αλλα μετα δεν μπορω να το κάνω site ε??? :/

Διαβασα οτι δεν χρειάζεσαι τρομέρες γνώσεις στην PHP κτλπ καθως η ιδια η εταιρεια απο την οποια θα αγοράσεις το πακετάκι
σου προσφέρει εναν sitebuilder ή φορουμ bulider για να προσθέσεις τις πινελιές σου :lol: δεν εχω προβλημα να πάρω ενα script σε php
και να το παραμετροποιήσω και μετα να το βάλω μεσα απλα επειδη ασχολουμαι με τη C δεν θα ηθελα τωρα να μπλεξω με το web.... τουλαχιστον
οχι from the scratch που λενε.... θα ηθελα ομως να έχει χωρο αυτο που θα αγορασω ωστε να έχει χρηστες μεσα αν χρειαστει.... Οι τιμες ειναι 2-8 ευρω το μήνα??? ή ολο το χρονο??? γιατι εχω μπερδευτει :S

επισης διάβασα πως τα σημαντικοτερα που πρεπει να κοιταξω πριν πάρω καποιο πακετάκι ειναι ->

1. Disk space (το θελω)

2. Ευρος ζώνης BW ( οπωςσδηποτε)

3. Subdomains (δεν με ενοχλει τοσο)

4. FTP access (αν ποτε στειλω δικα μου scripts στον σερβερ που φιλοξενει το σαιτ μου???? )

5. Dedicated IP (αυτο το θελω)

6. Detailed website stats (και αυτο το θελω)

Θενκ ιν αντβάνς ... θελω το πολυ σε ενα μηνα απο τωρα να έχω φτιαξει ας πουμε ενα δικο μου σαιτ με φορουμ
ή εστω ενα φορουμ ... το οποιο δεν θα σκιζει βεβαια απο εμφανιση αλλα θα εχει δυνατοτητες να αναπτυχθει στο μελλον και να αντεξει
καποιους χρηστες μεσα!!!! 500+ :P
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Αποστόλης » 28 Φεβ 2012, 09:26

- Τι site θέλεις να φτιάξεις; Και site και forum;
Σε βρίσκω πολύ μπλεγμένο. Στείλε pm αν θέλεις.

- Αν θέλεις μόνο forum, πάρτο από την αρχή και στήστο. Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις με κάτι που θα το αλλάξεις μετά.

- Τι εννοείς "θα ηθελα ομως να έχει χωρο αυτο που θα αγορασω ωστε να έχει χρηστες μεσα αν χρειαστει";
Χρήστης του domain θα είναι μόνο ένας. Εσύ.
Χρήστες του forum που θα φτιάξεις μπορεί να είναι "άπειροι". Αυτοί είναι χρήστες του forum που καταχωρούνται στη βάσης και η διαχείριση τους γίνεται από το admin κομμάτι της εφαρμογής. Δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους.

- Γύρω στα 10$ (δολλάρια) το χρόνο είναι από Αμέρικα. Η ανανέωση μου φαίνεται ακριβή.
Πάντως και σε Ελληνική εταιρεία να κλείσεις δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, κάπου εκεί παίζουν. Απλώς στην Ελλάδα συνήθως κλείνουμε για 2 χρόνια, εκτός από τα com ή τα eu. Δεν θυμάμαι καλά.
Και για το domain name και για το hosting θα σου πρότεινα Ελλάδα γιατί με τους ξένους αν υπάρχει πρόβλημα είναι κάπως περίεργα τα πράγματα.
Κατ' αρχάς το "σε παρακαλώ ρίξε μια ματιά" ξεχασέ το.
Υπάρχουν διαδικασίες συγκεκριμένες που τηρούνται κατά γράμμα και παίρνουν πολλές φορές χρόνο (εντάξει μην φανταστείς οτι μιλάμε για μήνες αλλά πολλές φορές ακόμα και μισή ώρα αργοπορία μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική για ένα site, πόσο μάλλον μερικές μέρες).
Και αν είσαι μικρός πελάτης σε γράφουν εύκολα και άνετα. Ναι, συμβαίνει παντού.
Βάλε και τη διαφορά ώρας (όταν εσύ πας για ύπνο αυτοί δουλεύουν) και τα πράγματα μπλέκουν.

- Disk space. Εφόσον βάλεις forum πάρε χώρο. Δεν είναι κακό. Αλλά δεν είναι και επείγον μιας και μπορείς να αναβαθμίσεις αργότερα. Με το κατάλληλο αντίτιμο βέβαια.

- Bandwidth. Από τα κυριώτερα. Αν πιστεύεις οτι θα έχεις "κίνηση", πάρε όσο μπορείς περισσότερο.

- Subdomains. Χρειάζονται περισσότερο για λόγους marketing (περίπου, δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά δεν μπορώ να στο εξηγήσω επιγραμματικά) ή "επέκτασης" των δραστηριοτήτων σου. Αν φτάσεις σε σημείο να χρειάζεσαι subdomains τότε πάνε όλα πρίμα και βλέπεις τι θα κάνεις.

- ftp θα σου χρειαστεί αλλά παρέχεται ούτως ή άλλώς. Αν όχι, τότε δίνουν δυνατότητες με το σταγονόμετρο και πρέπει να το προσέξεις γιατί μπορεί η τελική τιμή να ανέβει αρκετά.

- Dedicated IP Δηλαδή;

- Detailed website stats. Ψάξε τι ακριβώς εννούν με το detailed.
Στατιστικά παρέχονται ούτως ή άλλως από το πρόγραμμα διαχείρισης του χώρου σου (cpanel ή plesk) και συνήθως καλύπτουν τις ανάγκες.
Και υπάρχει και το google analytics που είναι τσαμπέ (αν παραβλέψεις οτι βάζεις τον μεγάλο αδελφό στο site σου) και αρκετά αναλυτικό.
Εκτός αν θέλεις κάτι ακόμα πιο εξειδικευμένο. Δύσκολο πάντως.
Προδιαγραφές ⇛ HP Pavillion dv7 1199ev ┃ Intel 2 Core Duo T 9400, 2.53 Ghz ┃ 4GB ┃ NVIDIA GeForce 9600M GT ┃ Intel 82801I (ICH9 Family) HD Audio ┃ TFT 17" 1440x900
Αποστόλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 28 Φεβ 2012, 13:49

Καλημέρα / Καλησπέρα Αποστολη ευχαριστω για την απάντηση :D

Ενα πολυ απλο site με απλο μενού που μέσα θα έχει και φορουμ... ειναι δυσκολο αυτο??? να προσφερθει πχ απο την εταιρεια που μου δινει και το hosting? Τι εννοεις οταν λες να παρω το φορουμ απο την αρχη και να το στήσω ????

p.s Δηλαδη η χρεωση ειναι 10 δολλαρια per year? Επειδη καπου έβλεπα και για μηνιαια..... αυτο γιατι το βάζουν?

p.s2 Αμα διαλέξω domain .com δεν το βρισκει πιο ευκολα καποιος στις μηχανες αναζητησης πχ???? Σε συγκριση με ενα .gr
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Αποστόλης » 28 Φεβ 2012, 20:23

- Δύσκολο δεν είναι.
Φτιάχνεις τις σελίδες που θέλεις και κάπου στο μενού βάζεις link για το forum που θα/έχεις φτιάξει.
Το θέμα είναι πως αυτά τα site builder που ανέφερες δεν τα γνωρίζω και δεν μπορώ να σου πω κατά πόσο είναι εύκολο να τα χρησιμοποιήσεις και κατά πόσο θα δίνουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. πρέπι να το ψάξεις.

- 10 το χρόνο. Τώρα γιατί λένε ότι άλλο λένε δεν μπορώ να σου πω. Κάθε εταιρεία έχει τη δική της πολιτική. Μπορεί στη μαμά Αμερική να νοικιάζουνε domains με το μήνα.
Από αυτούς όλα να τα περιμένεις.

- Το θέμα είναι πόσο καλό SEO έχεις κάνει.
Το αν το domain είναι com ή gr ή άλφα του κενταύρου δεν παίζει ρόλο.
Να θυμάσαι όμως οτι το apostolis.com είναι σαφώς καλύτερο από το chatzikostantogiorgakopoylonikolaou.com για τους ανθρώπους.
Πολύ πιο εύκολο να το θυμάσαι και να το γράψεις.
Αποστόλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Ανάπτυξη Λογισμικού