από scott » 18 Σεπ 2009, 14:15
@ yaloo και Dimitris.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Εμέσως, με καλύψατε σε αυτό που ρώτησα. Η ερώτησή μου ήταν
" Οι γλώσσες προγραμματισμού για μηχανολογικές εφαρμογές νομίζω περιορίζονται στο ερευνητικό επίπεδο (κυρίως διδακτορικό). Υπάρχει περίπτωση να τις συναντήσει κανείς εκτός ερευνητικών εφαρμογών;"
Η αλήθεια είναι ότι αναφέρθηκα σε γλώσσες προγραμματισμού γενικά. Αλλά η απορία μου ήταν κυρίως για γλώσσες τύπου C και fortran (δεν ξέρω πώς να τις ονομάσω), και κατά πόσο χρησιμοποιούνται αυτές στην αποκαλούμενη "πιάτσα" του κλάδου μου (μηχανολόγων μηχανικών) αλλά και άλλων κλάδων εκτός των επαγγελματιών προγραμματιστών.
Δηλαδή, κατά πόσο χρησιμοποιούνται αφού έχεις τελειώσει με πτυχία (βασικό πτυχίο, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό), και όταν βγεις στην ελληνική αγορά εργασίας.
Φυσικά, αν δουλέψεις για την εταιρία που φτιάχνει το solidworks η στο σχεδιαστικό κομμάτι της Airbus, και ένας μηχανολόγος θα χρησιμοποιήσει προγραμματισμό. Αυτά όμως δεν είναι η σύνηθης ελληνική αγορά εργασίας.
Ξέρω ότι ο προγραμματισμός των plc είναι αντικείμενο της ελληνικής αγοράς εργασίας για μηχ μηχ, αλλά (από τα λίγα που ξέρω) ο προγραμματισμός τους είναι πιο user friendly από το να φτιάξεις έναν κώδικα ρευστομηχανικής 200 γραμμών και να σου βγάζει λογικά αποτελέσματα...
Με έχετε καλύψει με τις απαντήσεις σας, απλά διευκρήνησα την αρχική μου απορία.
Πάνω από όλα δεν υποτιμώ την αξία του προγραμματισμού σαν μηχ μηχ.