Συντονιστής: konnn
Αποστόλης έγραψε:Γενικώς εγώ είμαι υπέρ των custom εφαρμογών.
Ομως, το e-shop είναι μια εφαρμογή για την οποία πρέπει να προσεχθούν σε μεγάλο βαθμό κάποια σημεία.
Ασφάλεια, αξιοπιστία δεδομένων και συναλλαγών - είτε εσωτερικά στο e-shop είτε με συστήματα πληρωμών, το καλάθι αγορών, πιθανή πολυγλωσσικότητα της εφαρμογής είναι υποεφαρμογές που δεν σηκώνουν λάθη.
Αν θέλεις φυσικά να φτιάξεις κάτι καλό.
Επίσης πρέπει να γίνει πολύ καλός σχεδιασμός της βάσης, των εξαρτήσεων των πινάκων και των queries ώστε να μην εξουθενώνεται ο server όσο θα αυξάνουν τα προϊόντα και οι χρήστες.
Με την ευκαιρία, για τέτοιες εφαρμογές καλό είναι να προτιμάμε τις βάσεις που έχουν δυνατότητα rollback (oracle, mysql -> innodb κ.λ.π.).
Αν νομίζεις οτι μπορείς να το υλοποιήσεις μόνος σου, σαφώς και θα ήταν καλύτερο.
Μόνο και μόνο αυτά που έχεις να μάθεις θα είναι ανεκτίμητα. Θα έχεις μάθει το 95% των εφαρμογών που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στο internet...
Από την άλλη, όπως έχω ξαναγράψει, ένα από τα μεγάλα προβλήματα των έτοιμων εφαρμογών είναι οτι οι προγραμματιστές που τις υλοποιούν δεν γνωρίζουν σε τι ακριβώς θα χρησιμεύσουν. Οπότε αναπόφευκτα υπάρχουν πολύ σημαντικά θέματα ασφαλείας (τα οποία είναι συνήθως γνωστά και στους "άλλους", μιας και ο κώδικας είναι διαθέσιμος σε όλους) και επιβαρύνουν πολύ τον server μιας και περιέχουν κώδικα που κατά 50% (τουλάχιστον) δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί ποτέ.
Αν μπούνε και addons, plugins κ.λ.π. το πράγμα αρχίζει και ξεφεύγει κατά πολύ.
Και εδώ δε μιλάμε για μια εφαρμογή που κάποιος κάνει τον χαβαλέ του. Αν το site πάει καλά, θα "παίζονται" διόλου ευκαταφρόνητα ποσά.
Είναι γεγονός οτι υπάρχουν πολύ καλές εξειδικευμένες εφαρμογές ή πρόσθετα.
Παραμένουν όμως κατώτερες από custom εφαρμογές, εάν και εφόσον γίνει σωστή δουλειά.
Και κάτι ακόμα που πιθανώς να σε ενδιαφέρει.
Το κόστος μιας custom εφαρμογής είναι ούτως ή άλλως πιο υψηλό.
Εδώ μιλάμε για μια βαρβάτη εφαρμογή και τα ποσά αρχίζουν και ανεβαίνουν αρκετά.
Αν πρόκειται να πουλήσεις αυτό που θα υλοποιήσεις, σκέψου αν πολύ απλά θα πληρωθείς τον κόπο σου.
Αποστόλης έγραψε:Θα πάθεις τίποτα από το άγχος.![]()
Διάλεξε μια εταιρεία και μην τρελένεσαι. Ούτως ή άλλως οι πρώτες προσπάθειες είναι πάντα και λίγο διερευνητικές.