Δημιουργία Web Site απο έτοιμες πλατφόρμες

...IDE, compilers, κλπ

Συντονιστής: konnn

Re: Δημιουργία Web Site απο έτοιμες πλατφόρμες

Δημοσίευσηαπό giannosfor » 02 Μαρ 2012, 19:42

@Αποστόλης επειδή ενδιαφέρομαι να αναπτύξω ένα e-shop ,τι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσω κάποια έτοιμη πλατφόρμα , είδα ότι το wordpress έχει έτοιμα plugin ή να την αναπτύξω μόνος μου ;
1 Γνώσεις Linux: Καθόλου ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-58-generic 32bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.2.0-57-generic, Microsoft Windows XP Professional
3 Intel Core2 Duo CPU E4600 2.40GHz ‖ RAM 2012 MiB ‖ ASUS INC. P5Q - � P5Q
4 nVidia G94 [GeForce 9600 GT] [10de:0622] {nvidia}
5 eth0: Qualcomm Atheros AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0) ⋮ wlan0: 148f:3070 Ralink Technology, Corp. RT2870/RT3070 Wireless Adapter
Άβαταρ μέλους
giannosfor
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Αποστόλης » 02 Μαρ 2012, 21:01

Γενικώς εγώ είμαι υπέρ των custom εφαρμογών.
Ομως, το e-shop είναι μια εφαρμογή για την οποία πρέπει να προσεχθούν σε μεγάλο βαθμό κάποια σημεία.
Ασφάλεια, αξιοπιστία δεδομένων και συναλλαγών - είτε εσωτερικά στο e-shop είτε με συστήματα πληρωμών, το καλάθι αγορών, πιθανή πολυγλωσσικότητα της εφαρμογής είναι υποεφαρμογές που δεν σηκώνουν λάθη.
Αν θέλεις φυσικά να φτιάξεις κάτι καλό.
Επίσης πρέπει να γίνει πολύ καλός σχεδιασμός της βάσης, των εξαρτήσεων των πινάκων και των queries ώστε να μην εξουθενώνεται ο server όσο θα αυξάνουν τα προϊόντα και οι χρήστες.
Με την ευκαιρία, για τέτοιες εφαρμογές καλό είναι να προτιμάμε τις βάσεις που έχουν δυνατότητα rollback (oracle, mysql -> innodb κ.λ.π.).

Αν νομίζεις οτι μπορείς να το υλοποιήσεις μόνος σου, σαφώς και θα ήταν καλύτερο.
Μόνο και μόνο αυτά που έχεις να μάθεις θα είναι ανεκτίμητα. Θα έχεις μάθει το 95% των εφαρμογών που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στο internet...

Από την άλλη, όπως έχω ξαναγράψει, ένα από τα μεγάλα προβλήματα των έτοιμων εφαρμογών είναι οτι οι προγραμματιστές που τις υλοποιούν δεν γνωρίζουν σε τι ακριβώς θα χρησιμεύσουν. Οπότε αναπόφευκτα υπάρχουν πολύ σημαντικά θέματα ασφαλείας (τα οποία είναι συνήθως γνωστά και στους "άλλους", μιας και ο κώδικας είναι διαθέσιμος σε όλους) και επιβαρύνουν πολύ τον server μιας και περιέχουν κώδικα που κατά 50% (τουλάχιστον) δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί ποτέ.
Αν μπούνε και addons, plugins κ.λ.π. το πράγμα αρχίζει και ξεφεύγει κατά πολύ.
Και εδώ δε μιλάμε για μια εφαρμογή που κάποιος κάνει τον χαβαλέ του. Αν το site πάει καλά, θα "παίζονται" διόλου ευκαταφρόνητα ποσά.
Είναι γεγονός οτι υπάρχουν πολύ καλές εξειδικευμένες εφαρμογές ή πρόσθετα.
Παραμένουν όμως κατώτερες από custom εφαρμογές, εάν και εφόσον γίνει σωστή δουλειά.

Και κάτι ακόμα που πιθανώς να σε ενδιαφέρει.
Το κόστος μιας custom εφαρμογής είναι ούτως ή άλλως πιο υψηλό.
Εδώ μιλάμε για μια βαρβάτη εφαρμογή και τα ποσά αρχίζουν και ανεβαίνουν αρκετά.
Αν πρόκειται να πουλήσεις αυτό που θα υλοποιήσεις, σκέψου αν πολύ απλά θα πληρωθείς τον κόπο σου.
Γνώσεις ⇛ Linux:Μέτριο┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Αρκετά Καλά
Λειτουργικό ⇛ Arch Linux 64bit ┃ Ubuntu Studio 10.4 64bit
Προδιαγραφές ⇛ HP Pavillion dv7 1199ev ┃ Intel 2 Core Duo T 9400, 2.53 Ghz ┃ 4GB ┃ NVIDIA GeForce 9600M GT ┃ Intel 82801I (ICH9 Family) HD Audio ┃ TFT 17" 1440x900
Αποστόλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 02 Μαρ 2012, 21:06

.... Θα εχεις μάθει το 95% των εφαρμογων που υλοποιούνται αυτη τη στιγμη στο ΙΝτερνετ....

Αποστολη αυτο και αν δεν ειναι πύραυλος :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannosfor » 02 Μαρ 2012, 22:00

Αποστόλης έγραψε:Γενικώς εγώ είμαι υπέρ των custom εφαρμογών.
Ομως, το e-shop είναι μια εφαρμογή για την οποία πρέπει να προσεχθούν σε μεγάλο βαθμό κάποια σημεία.
Ασφάλεια, αξιοπιστία δεδομένων και συναλλαγών - είτε εσωτερικά στο e-shop είτε με συστήματα πληρωμών, το καλάθι αγορών, πιθανή πολυγλωσσικότητα της εφαρμογής είναι υποεφαρμογές που δεν σηκώνουν λάθη.
Αν θέλεις φυσικά να φτιάξεις κάτι καλό.
Επίσης πρέπει να γίνει πολύ καλός σχεδιασμός της βάσης, των εξαρτήσεων των πινάκων και των queries ώστε να μην εξουθενώνεται ο server όσο θα αυξάνουν τα προϊόντα και οι χρήστες.
Με την ευκαιρία, για τέτοιες εφαρμογές καλό είναι να προτιμάμε τις βάσεις που έχουν δυνατότητα rollback (oracle, mysql -> innodb κ.λ.π.).

Αν νομίζεις οτι μπορείς να το υλοποιήσεις μόνος σου, σαφώς και θα ήταν καλύτερο.
Μόνο και μόνο αυτά που έχεις να μάθεις θα είναι ανεκτίμητα. Θα έχεις μάθει το 95% των εφαρμογών που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στο internet...

Από την άλλη, όπως έχω ξαναγράψει, ένα από τα μεγάλα προβλήματα των έτοιμων εφαρμογών είναι οτι οι προγραμματιστές που τις υλοποιούν δεν γνωρίζουν σε τι ακριβώς θα χρησιμεύσουν. Οπότε αναπόφευκτα υπάρχουν πολύ σημαντικά θέματα ασφαλείας (τα οποία είναι συνήθως γνωστά και στους "άλλους", μιας και ο κώδικας είναι διαθέσιμος σε όλους) και επιβαρύνουν πολύ τον server μιας και περιέχουν κώδικα που κατά 50% (τουλάχιστον) δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί ποτέ.
Αν μπούνε και addons, plugins κ.λ.π. το πράγμα αρχίζει και ξεφεύγει κατά πολύ.
Και εδώ δε μιλάμε για μια εφαρμογή που κάποιος κάνει τον χαβαλέ του. Αν το site πάει καλά, θα "παίζονται" διόλου ευκαταφρόνητα ποσά.
Είναι γεγονός οτι υπάρχουν πολύ καλές εξειδικευμένες εφαρμογές ή πρόσθετα.
Παραμένουν όμως κατώτερες από custom εφαρμογές, εάν και εφόσον γίνει σωστή δουλειά.

Και κάτι ακόμα που πιθανώς να σε ενδιαφέρει.
Το κόστος μιας custom εφαρμογής είναι ούτως ή άλλως πιο υψηλό.
Εδώ μιλάμε για μια βαρβάτη εφαρμογή και τα ποσά αρχίζουν και ανεβαίνουν αρκετά.
Αν πρόκειται να πουλήσεις αυτό που θα υλοποιήσεις, σκέψου αν πολύ απλά θα πληρωθείς τον κόπο σου.

@Αποστόλης ευχαριστώ είσαι πολύ κατατοπιστικός.
Όχι δε πρόκειται να το πουλήσω ,μιλάω για κάποια συνεργασία που πρόκειται να προκύψει και το σκέφτομαι ,
καθώς πιστεύω ότι σε γρήγορο χρονικό διάστημα με τέτοια εργαλεία μπορεί να στήσεις ένα e-shop έστω και σε δοκιμαστικό στάδιο.
Το καλύτερο είναι μια custom εφαρμογή ,μήπως όμως για αρχή ένα έτοιμο είναι αρκετό ;
1 Γνώσεις Linux: Καθόλου ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-58-generic 32bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.2.0-57-generic, Microsoft Windows XP Professional
5 eth0: Qualcomm Atheros AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0) ⋮ wlan0: 148f:3070 Ralink Technology, Corp. RT2870/RT3070 Wireless Adapter
Άβαταρ μέλους
giannosfor
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Αποστόλης » 02 Μαρ 2012, 22:24

Φυσικά, όπως προείπα για να φτιάξεις μια τέτοια εφαρμογή με custom κώδικα πρέπει να γνωρίζεις αρκετά πράγματα, να έχεις διάθεση να μάθεις και να πειραματιστείς με ακόμα περισσότερα και φυσικά να έχεις και τον χρόνο για να κάνεις κάτι τέτοιο.
Το τι είναι καλύτερο είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα και υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες, μερικούς από αυτούς στους ανέφερα.
Εξάλλου αν το καλύτερο ήταν κάτι πραγματικό κι όχι στη σφαίρα της φαντασίας μας, θα ήμασταν όλοι με αυτό. Δεν θα υπήρχαν τόσα προγράμματα.
Διάλεξε αυτό που νομίζεις οτι θα σε βοηθήσει να κάνεις αυτό που θέλεις αυτή τη στιγμή.
Αργότερα μπορεί να επιλέξεις κάτι άλλο γιατί έχουν αλλάξει κάποιες παράμετροι.

Πάντως να έχεις υπόψην οτι αν θέλεις να κάνεις κάτι παραπάνω από μια απλή διαχείριση ενός τέτοιου προγράμματος μην νομίζεις οτι δεν θέλει γνώσεις.
Θέλει και αρκετές μάλιστα. Μόνο και μόνο που ανακατεύεσαι με κώδικα αλλουνού και πρέπει να κατανοήσεις τι κάνει, φτάνει.

Δες κι εδώ http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... op&t=46236 για να σχηματίσεις μια γνώμη.
Προδιαγραφές ⇛ HP Pavillion dv7 1199ev ┃ Intel 2 Core Duo T 9400, 2.53 Ghz ┃ 4GB ┃ NVIDIA GeForce 9600M GT ┃ Intel 82801I (ICH9 Family) HD Audio ┃ TFT 17" 1440x900
Αποστόλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannosfor » 02 Μαρ 2012, 23:02

Οκ @Αποστόλης σ'ευχαριστώ. Το θέμα είναι πάντα ο χρόνος. Το προτιμότερο νομίζω το είπαμε.
Θα δω δε ξέρω ,θα δοκιμάσω μίας και δεν έχω να χάσω κάτι και αποφασίζω .
:thumbup:
Άβαταρ μέλους
giannosfor
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 05 Μαρ 2012, 13:16

http://www.domain.com/hosting/

AYTO εδω δεν ξερω αν ειναι στο Αμερικα ή οχι αλλα με 68 ευρω τα 2 χρονια

δινει 10 GB σκληρο... και 300 GB τραφικ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Αποστόλης » 06 Μαρ 2012, 21:41

Θα πάθεις τίποτα από το άγχος. :lol:
Διάλεξε μια εταιρεία και μην τρελένεσαι. Ούτως ή άλλως οι πρώτες προσπάθειες είναι πάντα και λίγο διερευνητικές.
Αποστόλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 07 Μαρ 2012, 23:48

Αποστόλης έγραψε:Θα πάθεις τίποτα από το άγχος. :lol:
Διάλεξε μια εταιρεία και μην τρελένεσαι. Ούτως ή άλλως οι πρώτες προσπάθειες είναι πάντα και λίγο διερευνητικές.

Δεν αγχωνομαι αλλα δεν βρισκω τροπο να επικοινωνησω με το http://www.domain.com/

εχει πολυ καλες τιμες και αυτο... Μπηκα και στο fb στο γκρουπακι τους.

Εγραψα στο wall αλλα μετα απο λιγο εξαφανιστηκε το μηνυμα... βασικα αμεσως οταν εκανα ανανεωση δεν ξερω τι εγινε.

Νομιζω στην Αμερικη ειναι αυτο... κοιταξε αν και μου ειπες οτι δεν πρεπει να προτιμησω Αμερικη θελω απλα να δω
μηπως υπάρχει κάποια εξαίρεση και αν αυτη η εταιρεια αποτελεί αυτην :p αν ναι γιατι οχι? εχει καλη προσφορα.
Τελευταία επεξεργασία από Star_Light και 07 Μαρ 2012, 23:51, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 07 Μαρ 2012, 23:48

Στην τελικη οτι και να κανω... θα το κανω μολις βγω απο το στρατο... να πληρωσω domain 2 χρονια

για να ειμαι 1 χρονο φαντάρος... δεν αξιζει τον κοπο.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Ανάπτυξη Λογισμικού