PHP, απορίες.

...IDE, compilers, κλπ

Συντονιστής: konnn

Re: PHP, απορίες.

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 01 Αύγ 2011, 08:49

Σωστα ολα αυτα αλλα τωρα προσεξα οτι μονο την HTML διχνει και οχι τον php κωδικα.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 01 Αύγ 2011, 09:30

M.Jackson έγραψε:Σωστα ολα αυτα αλλα τωρα προσεξα οτι μονο την HTML διχνει και οχι τον php κωδικα.

Η php ειναι server side . Θα σου διεφυγε. Τρέχει" στον σέρβερ. Ο σέρβερ παίρνει το σκριπτάκι που θα έχει και κωδικα php μεσα πχ σε μια
φορμα και επιστρέφει ενα καθαρο HTML εγγραφο. ;)

Qdata έγραψε:

EDIT:

Τώρα θυμήθηκα κάτι άλλο που είχα κάνει!Δεν ξέρω αν ο κώδικά σου είναι σε HTML αλλά υπάρχει τρόπος για να μην μπορεί κάποιος να κάνει δεξί κλικ στο site σου!Απλά θα προσθέσεις στο head σου:
Κώδικας: Επιλογή όλων
<script type="text/javascript">
<!--
//Disable right click script

var message="Sorry, right-click has been disabled";
///////////////////////////////////
function clickIE() {if (document.all) {(message);return false;}}
function clickNS(e) {if
(document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) {
if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}}
if (document.layers)
{document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;}
else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;}
document.oncontextmenu=new Function("return false")
// -->
</script>

συνάδελφε Qdata Javascript ειναι αυτο ε? (κατα 99%) .

φιλε M.Jackson ψάξε και για τα SSI (Server side includes) τα οποια σε βοηθάνε να τοποθετείς δυναμικά πληροφορίες στην ιστοσελίδα σου.
Τα SSI ειναι χρήσιμα για να περιλαμβάνουν ενα κοινο κομματι κωδικα για ολο το site πχ ενα menu πλοήγησης.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 01 Αύγ 2011, 12:11

Star_Light έγραψε:συνάδελφε Qdata Javascript ειναι αυτο ε? (κατα 99%) .

Ναι, είναι Javascipt το οποίο ενσωματώνεις σε HTML κώδικα. :) Αν πατηθεί το δεξί κλικ τότε γυρνάει την τιμή false.

Star_Light έγραψε:φιλε M.Jackson ψάξε και για τα SSI (Server side includes) τα οποια σε βοηθάνε να τοποθετείς δυναμικά πληροφορίες στην ιστοσελίδα σου.
Τα SSI ειναι χρήσιμα για να περιλαμβάνουν ενα κοινο κομματι κωδικα για ολο το site πχ ενα menu πλοήγησης.

Θα το ψάξω και εγώ να δω τι είναι.Αυτό γίνετε μόνο με την οδηγία include στην PHP;
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 01 Αύγ 2011, 14:23

οχι δεν εχει σχέση με την οδηγια include της php (αν καταλαβα καλα τι με ρωτας και αν θυμαμαι και καλα η include ειναι για να περιλαμβανεις αρχεια στον κωδικα σου?) ... με php εχω να ασχοληθω καιρο. Παρολαυτα ισως το SSI ενσωματωνεται μεσα σε php script δεν ειμαι σιγουρος. Οι εντολες στα SSI παιζουν καπως ετσι

http://en.wikipedia.org/wiki/Server_Side_Includes
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxs » 02 Αύγ 2011, 14:33

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω αν στον φάκελο public_html βλαλουμε ένα index.html και index.php αρχείο, πιο απο τα δύο θα δείχνει(θα ενεργοποιηθεί) :?
Αν το πρόβλημά μας επιλυθεί. Επιλέγουμε το θέμα που βοήθησε στην επίλυση και πατάμε το κουμπάκι Εικόνα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃Προγραμματισμός: C┃Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Linux Ubuntu 10.4 LTS
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium @T4500 2.3GHz│ 512GB VRAM│ 500 HDD│ ATI RADEON HD545v 512 MB │ Screen: 15.6''
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

IRC: linuxs
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 02 Αύγ 2011, 14:35

λογικα το .html οπως ειναι και εμενα, αλλα μπορεις να αλλαξεις απο το .htaccess.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 02 Αύγ 2011, 14:38

Star_Light έγραψε:οχι δεν εχει σχέση με την οδηγια include της php (αν καταλαβα καλα τι με ρωτας και αν θυμαμαι και καλα η include ειναι για να περιλαμβανεις αρχεια στον κωδικα σου?) ... με php εχω να ασχοληθω καιρο. Παρολαυτα ισως το SSI ενσωματωνεται μεσα σε php script δεν ειμαι σιγουρος. Οι εντολες στα SSI παιζουν καπως ετσι

Ευχαριστώ.Είναι λίγο μπέρδεμα αλλά δεν το ψάχνω γιατί δεν ενδιαφέρομαι να κλειδώσω τον HTML κώδικά μου. :)
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Qdata
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 02 Αύγ 2011, 14:44

linuxs έγραψε:Καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω αν στον φάκελο public_html βλαλουμε ένα index.html και index.php αρχείο, πιο απο τα δύο θα δείχνει(θα ενεργοποιηθεί) :?

Όπως σου είπε και ο M. Jackson θα δείχνει το html αλλά μπορείς να το αλλάξεις από το .htaccess προσθέτοντας την γραμμή:
Κώδικας: Επιλογή όλων
DirectoryIndex index.php
Qdata
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 02 Αύγ 2011, 17:41

Qdata έγραψε:
Star_Light έγραψε:οχι δεν εχει σχέση με την οδηγια include της php (αν καταλαβα καλα τι με ρωτας και αν θυμαμαι και καλα η include ειναι για να περιλαμβανεις αρχεια στον κωδικα σου?) ... με php εχω να ασχοληθω καιρο. Παρολαυτα ισως το SSI ενσωματωνεται μεσα σε php script δεν ειμαι σιγουρος. Οι εντολες στα SSI παιζουν καπως ετσι

Ευχαριστώ.Είναι λίγο μπέρδεμα αλλά δεν το ψάχνω γιατί δεν ενδιαφέρομαι να κλειδώσω τον HTML κώδικά μου. :)

Ουτε εγω :P Βασικα πλεον εχω σταματησει να ασχολουμαι και με php γενικοτερα... σκεφτομαι να την βγαλω και απο την υπογραφη μου. Παιζω με C μονο :D

Π.Σ Και τα CGI ειναι μπερδεμα.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 02 Αύγ 2011, 17:45

αν θελετε την γνωμη μου δεν υπαρχει λογος να κλειδωθει ο κωδικας html , δεν ξερω αμα λεω μπουρδες αλλα νομιζω πως ο κλειστος κωδικας δεν ωφελει κανεναν. Ισα ισα αμα εχεις κενα μπορει καποιος αν τον δει να σε ειδοποιησει πρωτον και κατα δευτερον μην νομιζεις πως κλειδωνοντας τον κωδικα σου σωζεσαι... αν ο αλλος θελει να κανει ζημια και ειναι καλος θα στην κανει. Πιστευω μια προσοχη στον φακελο και στα δικαιωματα του αρχειου που θες να κρυψεις τον κωδικα του ειναι αρκετες. Δεν μπορω να καταλαβω ποια η διαφορα ενος κλειδωμενου απο εναν μη κλειδωμενο κωδικα μιας και το κλειδι ειναι τα δικαιωματα του αρχειου.

Εκτος αυτου τι πλατφορμα χρησιμοποιεις? Μπορει καποιος να στην κανει απο αλλου..
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Ανάπτυξη Λογισμικού