Ευχαριστω για τη βοηθεια!
Για να εγκαταστησω την Intel Fortran μου ζητησε ως προαπαιτουμενα να εγκαταστησω
το gcc, το g++, το libstdc++
και για το γραφικο περιβαλλον του Debbuger το sun-java6-jre.
Εβγαλα μαζι με το Intel Fortran και το sun-java6-jre.
Μετα πηγα να τρεξω με το Geany ενα πολυπλοκο κωδικα που δεν μπορουσα να το τρεξω πριν και το ετρεξε!
Ισως καποιο απο αυτα:
gcc, το g++, το libstdc++
βοηθησε.
Για δοκιμη πηγα να τα απεγκαταστησω και μετα δεν ετρεχε.
To ζητουμενο ειναι οτι καταφερα να τρεξω εναν πολυ χρησιμο κωδικα.
Μου μενει αλλως ενας, ο οποιος ειναι πιο απλος και τρεχει στην Compaq Visual Fortran.
Κανει Compile/Build/Execute χωρις σφαλματα.
Με το Execute βγαζει ενα παραθυρο οπου κανονικα θα πρεπει να ζητησει διαδοχικα 4 αρχεια input (αλλο ενα αρχειο χρειαζεται απλα να βρισκεται στον ιδιο φακελο).
Μολις του δινω το 2ο αρχειο input μου γραφει μεν το 3ο αρχειο που ζηταει αλλα προτου πληκτρολογησω το ονομα του αρχειου αυτου, βγαζει error:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
At line 91 of file model.for (unit = 5, file = 'fort.5')
Fortran runtime error: End of file
-------------------------
(program exited with code: 2)
Press return to continue
Στον φακελο δημιουργειται ενα αρχειο fort.5 με μεγεθος 0 bytes.
Τι ειναι αυτο;
logari81 έγραψε: καποιες βιβλιοθηκες οι οποιες γινονται λινκ στο Visual Studio απο default, εδω θα πρεπει να γινουνε λινκ απο εσένα.
Πώς θα βρω αυτες τις βιβλιοθηκες;
Εχει καμια σχεση με αυτες ο Synaptic Package Manager;
Ευχαριστω.
Γνώσεις ⇛ Linux: Ελάχιστες ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Άριστα
1. Dell Inspiron Q15R N5110: Intel Core i5-2450M (2.50 GHz) / 4 GB RAM / NVIDIA GT525M 1GB |Λειτουργικό: Ubuntu 16.04 LTS 64bit
2. HP Probook 4520s: Intel Core i3-370M (2.40 GHz) / 3 GB RAM / ATI Mobility Radeon HD 4500 | Λειτουργικό: Ubuntu 12.10 64bit
_____________________________________________________________________________________________________________
My Samos Blog