Πρόσβαση στα πεδία μιας ιστοσελίδας(εισαγωγή δεδομένων)

...IDE, compilers, κλπ

Συντονιστής: konnn

Πρόσβαση στα πεδία μιας ιστοσελίδας(εισαγωγή δεδομένων)

Δημοσίευσηαπό linuxs » 10 Ιούλ 2011, 18:46

Καλησπέρα μπορώ με κάποιον τρόπο να κάνω πρόγραμμα σε κάποια γλώσσα(η συνδιασμός) ώστε να εισάγω δεδομένα σε μια ιστοσελίδα. Με άλλα λόγια εδώ: https://webmail.uoi.gr/ θέλω να εισάγω τον κωδικό μου και το username αλλα με πρόγραμμα. Γίνεται? :/

ευχαριστώ...
Αν το πρόβλημά μας επιλυθεί. Επιλέγουμε το θέμα που βοήθησε στην επίλυση και πατάμε το κουμπάκι Εικόνα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃Προγραμματισμός: C┃Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Linux Ubuntu 10.4 LTS
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium @T4500 2.3GHz│ 512GB VRAM│ 500 HDD│ ATI RADEON HD545v 512 MB │ Screen: 15.6''
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

IRC: linuxs
Εκτύπωση

Re: Πρόσβαση στα πεδία μιας ιστοσελίδας(εισαγωγή δεδομένων)

Δημοσίευσηαπό Qdata » 10 Ιούλ 2011, 18:57

Δες τον κώδικα του medigeek εδώ: Ubuntu-gr αυτόματη υπογραφή φόρουμ [python] .Στην ουσία το μέλος μπορεί να συνδεθεί στο φόρουμ και αλλάξει την υπογραφή του αυτόματα με το script.Εσύ μπορείς απλώς να δεις πως θα συνδεθείς.Περισσότερες πληροφορίες θα μπορεί να σου δώσει και ο medigeek. :)
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 11 Ιούλ 2011, 23:02

Δεν έχει pop3 / imap; Νομίζω είναι πιο εύκολο.

Μπορείς με perl ή python απ'ό,τι γνωρίζω και οι δύο γλώσσες έχουν ένα πακέτο "mechanize":
- perl: πακέτο libwww-mechanize-perl (στα αποθετήρια ubuntu)
http://search.cpan.org/~jesse/WWW-Mecha ... amples.pod

- python: πακέτο python-mechanize (στα αποθετήρια ubuntu)
http://wwwsearch.sourceforge.net/mechanize/

Υπάρχει πακέτο και για ruby: libwww-mechanize-ruby (στα αποθετήρια ubuntu)
https://github.com/tenderlove/mechanize ... GUIDE.rdoc

Απο εδώ και πέρα, χρειάζεσαι καλή γνώση HTML.
Κατεβάζεις το firebug addon για firefox, βρίσκεις τη φόρμα <form> που σε ενδιαφέρει και.. παίζεις. :)
Όπου κολλήσεις είμαστε εδώ.
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxs » 12 Ιούλ 2011, 21:22

medigeek έγραψε:Δεν έχει pop3 / imap; Νομίζω είναι πιο εύκολο.

Μπορείς με perl ή python απ'ό,τι γνωρίζω και οι δύο γλώσσες έχουν ένα πακέτο "mechanize":
- perl: πακέτο libwww-mechanize-perl (στα αποθετήρια ubuntu)
http://search.cpan.org/~jesse/WWW-Mecha ... amples.pod

- python: πακέτο python-mechanize (στα αποθετήρια ubuntu)
http://wwwsearch.sourceforge.net/mechanize/

Υπάρχει πακέτο και για ruby: libwww-mechanize-ruby (στα αποθετήρια ubuntu)
https://github.com/tenderlove/mechanize ... GUIDE.rdoc

Απο εδώ και πέρα, χρειάζεσαι καλή γνώση HTML.
Κατεβάζεις το firebug addon για firefox, βρίσκεις τη φόρμα <form> που σε ενδιαφέρει και.. παίζεις. :)
Όπου κολλήσεις είμαστε εδώ.

Δυστυχώς δεν είμαι τόσο familiar με αυτές τις γλώσσες! :( Μόνο HTML γνωρίζω απο αυτά που ανέφερες... :S Την φόρμα την βρήκα όπως είπες μέσω του firebug και πρόσεξα και τα πεδία. Τι ιδιαίτερο έχουν αυτές οι γλώσσες? Προσφέρουν σύνδεση στο net συνεπώς στα fields κάποιου webpage?
Αν το πρόβλημά μας επιλυθεί. Επιλέγουμε το θέμα που βοήθησε στην επίλυση και πατάμε το κουμπάκι Εικόνα.
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium @T4500 2.3GHz│ 512GB VRAM│ 500 HDD│ ATI RADEON HD545v 512 MB │ Screen: 15.6''
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 13 Ιούλ 2011, 08:27

Δεν είναι οι γλώσσες, αλλά το πακέτο "mechanize". Προσφέρει ευκολία στη συμπλήρωση φορμών.
Πρώτα ρώτησε αν έχει pop3 ή imap server, για να μην κάνουμε κύκλους. :P

2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vasster » 13 Ιούλ 2011, 09:06

linuxs έγραψε:Καλησπέρα μπορώ με κάποιον τρόπο να κάνω πρόγραμμα σε κάποια γλώσσα(η συνδιασμός) ώστε να εισάγω δεδομένα σε μια ιστοσελίδα. Με άλλα λόγια εδώ: https://webmail.uoi.gr/ θέλω να εισάγω τον κωδικό μου και το username αλλα με πρόγραμμα. Γίνεται? :/

ευχαριστώ...

Νομίζω ξεκίνησες στραβά. Η σελίδα που δείχνεις είναι η σελίδα εισόδου σε κάποιες υπηρεσίες του πανεπιστημίου. Θέλεις λες, "να εισάγεις δεδομένα" στα πεδία της φόρμας που γίνεται η διαπίστευση με αυτόματο τρόπο. Δεν θέλω να υποθέσω για ποιο λόγο θες κάτι τέτοιο, ελπίζω ότι δεν θες να εκτελέσεις επίθεση στη σελίδα για να μαντέψεις κωδικούς μιας και θα ήταν μεγάλη ανοησία και απολύτως παράνομο.

Επειδή δεν φαίνεται να γνωρίζεις, θα σου πρότεινα να διαβάσεις πως δουλεύει το http πρωτόκολλο, πως επικοινωνούν και ανταλάσσουν πληροφορίες δύο μηχανήματα, τι ακριβώς συμβαίνει στον server και τον client κατά την επικοινωνία τους και πως μεταδίδουν πληροφορίες ο ένας στον άλλο.

Χρειάζεται αρκετό διάβασμα, αλλά από αυτή την απορία μπορείς να ξεκινήσεις να μαθαίνεις προγραμματισμό για το web. Δεν χρειάζεσαι προς το παρόν καμία γλώσσα παρά μόνο εργαλεία όπως το netcat που θα σε βοηθήσουν με το τεχνικό κομμάτι της σύνδεσης. Από εκεί και μετά μπορείς να μάθεις για POST και GET, για φόρμες και request, response κ.α.

Οταν μάθεις αυτά, μπορείς να ξαναρωτήσεις πλέον την σωστή ερώτηση "Πως να αλληλεπιδράσω με το Χ πρόγραμμα (φυλλομετρητή ιστοδελίδων) και να περάσω τιμές σε κάποια φόρμα μιας ιστοσελίδας;" Γιατί αυτή η ερώτηση είναι μάλλον η σωστή για σένα και όχι αυτή που έκανες.

Αν συνεχίζεις όμως να ρωτάς την αρχική θα σου έλεγα ότι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα στη σελίδα αλλά να κάνεις ένα POST στη διεύθυνση της φόρμας τα στοιχεία που θες.
Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
Ubuntu 17.04 (Zesty Zapus) 4.10.0-19-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu)
Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 15915 MiB ‖ MSI H170M PRO-VDH (MS-7982) - MSI MS-7982
Intel Sky Lake Integrated Graphics [8086:1912] {i915_bpo}
enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15) ⋮ wlx784476b5edea: 148f:5370 Ralink Technology, Corp. RT5370 Wireless Adapter
vasster
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxs » 13 Ιούλ 2011, 17:27

vasster έγραψε:
linuxs έγραψε:Καλησπέρα μπορώ με κάποιον τρόπο να κάνω πρόγραμμα σε κάποια γλώσσα(η συνδιασμός) ώστε να εισάγω δεδομένα σε μια ιστοσελίδα. Με άλλα λόγια εδώ: https://webmail.uoi.gr/ θέλω να εισάγω τον κωδικό μου και το username αλλα με πρόγραμμα. Γίνεται? :/

ευχαριστώ...

Νομίζω ξεκίνησες στραβά. Η σελίδα που δείχνεις είναι η σελίδα εισόδου σε κάποιες υπηρεσίες του πανεπιστημίου. Θέλεις λες, "να εισάγεις δεδομένα" στα πεδία της φόρμας που γίνεται η διαπίστευση με αυτόματο τρόπο. Δεν θέλω να υποθέσω για ποιο λόγο θες κάτι τέτοιο, ελπίζω ότι δεν θες να εκτελέσεις επίθεση στη σελίδα για να μαντέψεις κωδικούς μιας και θα ήταν μεγάλη ανοησία και απολύτως παράνομο.

Επειδή δεν φαίνεται να γνωρίζεις, θα σου πρότεινα να διαβάσεις πως δουλεύει το http πρωτόκολλο, πως επικοινωνούν και ανταλάσσουν πληροφορίες δύο μηχανήματα, τι ακριβώς συμβαίνει στον server και τον client κατά την επικοινωνία τους και πως μεταδίδουν πληροφορίες ο ένας στον άλλο.

Χρειάζεται αρκετό διάβασμα, αλλά από αυτή την απορία μπορείς να ξεκινήσεις να μαθαίνεις προγραμματισμό για το web. Δεν χρειάζεσαι προς το παρόν καμία γλώσσα παρά μόνο εργαλεία όπως το netcat που θα σε βοηθήσουν με το τεχνικό κομμάτι της σύνδεσης. Από εκεί και μετά μπορείς να μάθεις για POST και GET, για φόρμες και request, response κ.α.

Οταν μάθεις αυτά, μπορείς να ξαναρωτήσεις πλέον την σωστή ερώτηση "Πως να αλληλεπιδράσω με το Χ πρόγραμμα (φυλλομετρητή ιστοδελίδων) και να περάσω τιμές σε κάποια φόρμα μιας ιστοσελίδας;" Γιατί αυτή η ερώτηση είναι μάλλον η σωστή για σένα και όχι αυτή που έκανες.

Αν συνεχίζεις όμως να ρωτάς την αρχική θα σου έλεγα ότι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα στη σελίδα αλλά να κάνεις ένα POST στη διεύθυνση της φόρμας τα στοιχεία που θες.

Σε ευχαριστώ φίλε μου. Όντως δεν γνωρίζω πολλά και δεν σκοπεύω να κάνω επίθεση! :lol: Ίσα ίσα έχω 2 λογαριασμούς...αλλα μάλλον θα ξεκινήσω απο αυτά που λες και βλέπουμε. ;)
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxs » 13 Ιούλ 2011, 20:12

Έχω στείλει ήδη ένα mail και περιμένω απάντηση σχετικά με pop3 ή imap server, παράλληλα διάβαζα για HTTP και συγκεκριμένα για το POST request το οποίο μου φάνηκε χρήσιμο! ;) Για να μην διαβάζω άχρηστα μήπως μπορείτε να μου δώσετε 2-3 Link για να ξεκινήσω? Έχω όρεξη και κυρίως χρόνο και θα ήθελα να τον ξοδέψω αποτελεσματικά ;)
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 14 Ιούλ 2011, 00:14

Εγώ θα μάθαινα μια γλώσσα από τις πιο πάνω, python, perl ή ruby. :)
Μετά κοίταξε τα παραδείγματα στις ιστοσελίδες που ανέφερα πιο πάνω.

Ανοίγεις και το source της σελίδας (Firefox View > Page Source) και... αρχίζεις πειραματισμούς. :)

Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxs » 14 Ιούλ 2011, 13:12

@medigeek υπάρχουν και τα δύο ;) Επίσης πρέπει να μάθω τα βασικά της perl...απο που να ξεκινήσω?
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Ανάπτυξη Λογισμικού