Επαναφορά website(PERL/HTML/PHP)

...IDE, compilers, κλπ

Συντονιστής: konnn

Επαναφορά website(PERL/HTML/PHP)

Δημοσίευσηαπό linuxs » 14 Ιούλ 2011, 14:51

Ίσως ο τίτλος να μη είναι πολύ σωστός αλλα θα εξηγήσω τι ακριβώς γίνεται! Χοντρικά χρειάζομαι κάποια βοήθεια σχετικά με την σχολή μου. Μου έχουν αναθέσει(δλδ εγώ το ήθελα για την εμπειρία) να σηκώσω ένα μηχανισμό που λειτουργούσε πριν ένα χρόνο αλλα έγινε αναβάθμιση σε hardware και υπάρχει πρόβλημα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αυτά που γνωρίζω:

το url είναι το https://scylla.cs.uoi.gr/index.php
θα πρέπει να εγκατασταθεί σε BSD μηχάνημα(πάνω κάτω ξέρω πως να κάνω την εγκατάσταση)
γενικά είναι μια φόρμα που ο φοιτητής μπορεί να βάλει τα στοιχεία του και αφού πιστωπιηθεί οτι είναι σωστά να μπορεί να κατεβάσει κάποια προγράμματα απο την microsoft(τα οποία δεν είναι δωρεάν). Θα πρέπει τα στοιχεία να τα παίρνω στο server και να τσεκάρω αν είναι σωστά μετά να κάνω redirect στο site της microsoft και να τα κατεβάζει.

Αυτά γνωρίζω μέχρι τώρα...sorry αν λέω κάτι με απλά λόγια αλλα δεν έχω πολλές γνώσεις πάνω σε αυτό.

Αν έχει κάποιος όρεξη να βοηθήσει μπορεί να μου πεί να του δώσω να δεί κάποια αρχεία απο τον παλιο μηχανισμό. Δεν είναι κάτι δύσκολο(τα προγράμματα είναι απλά-αλλα δεν γνωρίζω perl)...

ευχαριστώ για κάθε βοήθεια...
Αν το πρόβλημά μας επιλυθεί. Επιλέγουμε το θέμα που βοήθησε στην επίλυση και πατάμε το κουμπάκι Εικόνα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃Προγραμματισμός: C┃Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Linux Ubuntu 10.4 LTS
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium @T4500 2.3GHz│ 512GB VRAM│ 500 HDD│ ATI RADEON HD545v 512 MB │ Screen: 15.6''
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

IRC: linuxs
Εκτύπωση

Re: Επαναφορά website(PERL/HTML/PHP)

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 16 Ιούλ 2011, 06:27

linuxs έγραψε:Ίσως ο τίτλος να μη είναι πολύ σωστός αλλα θα εξηγήσω τι ακριβώς γίνεται! Χοντρικά χρειάζομαι κάποια βοήθεια σχετικά με την σχολή μου. Μου έχουν αναθέσει(δλδ εγώ το ήθελα για την εμπειρία) να σηκώσω ένα μηχανισμό που λειτουργούσε πριν ένα χρόνο αλλα έγινε αναβάθμιση σε hardware και υπάρχει πρόβλημα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αυτά που γνωρίζω:

το url είναι το https://scylla.cs.uoi.gr/index.php
θα πρέπει να εγκατασταθεί σε BSD μηχάνημα(πάνω κάτω ξέρω πως να κάνω την εγκατάσταση)
γενικά είναι μια φόρμα που ο φοιτητής μπορεί να βάλει τα στοιχεία του και αφού πιστωπιηθεί οτι είναι σωστά να μπορεί να κατεβάσει κάποια προγράμματα απο την microsoft(τα οποία δεν είναι δωρεάν). Θα πρέπει τα στοιχεία να τα παίρνω στο server και να τσεκάρω αν είναι σωστά μετά να κάνω redirect στο site της microsoft και να τα κατεβάζει.

Αυτά γνωρίζω μέχρι τώρα...sorry αν λέω κάτι με απλά λόγια αλλα δεν έχω πολλές γνώσεις πάνω σε αυτό.

Αν έχει κάποιος όρεξη να βοηθήσει μπορεί να μου πεί να του δώσω να δεί κάποια αρχεία απο τον παλιο μηχανισμό. Δεν είναι κάτι δύσκολο(τα προγράμματα είναι απλά-αλλα δεν γνωρίζω perl)...

ευχαριστώ για κάθε βοήθεια...

Το ολο σου θεμα ειναι η Perl πχ? Κοιτα ουτε εγω καταλαβα πολυ καλα
τι πρεπει να γινει.... Παντως αν ειναι η Perl το ολο θεμα δεν ειναι δυσκολη
μιας και ξερεις C.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 16 Ιούλ 2011, 10:03

Δεν κατάλαβα και πολύ σε τι δυσκολεύεσαι.Τα αρχεία αυτά όλα μαζί συντελούν τον μηχανισμό/site ε;Αν ναι τα παίρνεις εγκαθιστάς στο BSD την Perl και τα βάζεις στον web server(Apache πχ).Συγνώμη αν δεν κατάλαβα σωστά εγώ. :oops:
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 16 Ιούλ 2011, 13:57

linuxs έγραψε:
γενικά είναι μια φόρμα που ο φοιτητής μπορεί να βάλει τα στοιχεία του και αφού πιστωπιηθεί οτι είναι σωστά να μπορεί να κατεβάσει κάποια προγράμματα απο την microsoft(τα οποία δεν είναι δωρεάν).

Μιλάς για το dreamspark; https://www.dreamspark.com/default.aspx

Όπως έχουν πει οι προηγούμενοι, η μεταποίηση (;;) κειμένων και δεδομένων γίνεται αρκετά εύκολα με perl και perl regular expressions: http://perldoc.perl.org/perlretut.html
Για να μάθεις όμως regular expressions μπορεί να χρειαστείς λίγο χρόνο: http://perldoc.perl.org/perlre.html
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 16 Ιούλ 2011, 17:33

medigeek έγραψε:
linuxs έγραψε:
γενικά είναι μια φόρμα που ο φοιτητής μπορεί να βάλει τα στοιχεία του και αφού πιστωπιηθεί οτι είναι σωστά να μπορεί να κατεβάσει κάποια προγράμματα απο την microsoft(τα οποία δεν είναι δωρεάν).

Όπως έχουν πει οι προηγούμενοι, η μεταποίηση (;;) κειμένων και δεδομένων γίνεται αρκετά εύκολα με perl και perl regular expressions: http://perldoc.perl.org/perlretut.html
Για να μάθεις όμως regular expressions μπορεί να χρειαστείς λίγο χρόνο: http://perldoc.perl.org/perlre.html

Δηλαδη ακομη και αν ξερεις καλη C . Ισως χρειαστεις καποιο χρονο για τις εκφρασεις ε?
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxs » 23 Ιούλ 2011, 02:01

Παιδιά, σόρρυ για την καθυστέρηση!

Off topic:
Η Χαλκιδική είνια υπέροχη!!! ;)
Πίσω στην δουλειά λοιπόν, το πρόβλημα δεν ξέρω που βρίσκεται απλά άν κάνω login με τον λογαριασμό μου βγάζει κάποιο σφάλμα σε ένα αρχείο με κώδικα perl. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να καταλάβω τον "μηχανισμό" και πως λειτουργεί και να το διορθώσω ώστε να μην εμφανίζεται το σφάλμα και να δουλεύει κανονικά!

To error είναι:
Κώδικας: Επιλογή όλων

Software error:

Can't call method "value" on an undefined value at /usr/local/www/apache22/cgi-bin/perlpass.pl line 48.

For help, please send mail to the webmaster (you@example.com), giving this error message and the time and date of the error.

Το αρχείο perlpass.pl είναι;

Σας ευχαριστώ για κάθε βοήθεια... :/
Τελευταία επεξεργασία από linuxs και 23 Αύγ 2011, 04:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αν το πρόβλημά μας επιλυθεί. Επιλέγουμε το θέμα που βοήθησε στην επίλυση και πατάμε το κουμπάκι Εικόνα.
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium @T4500 2.3GHz│ 512GB VRAM│ 500 HDD│ ATI RADEON HD545v 512 MB │ Screen: 15.6''
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxs » 23 Ιούλ 2011, 02:03

Qdata έγραψε:Δεν κατάλαβα και πολύ σε τι δυσκολεύεσαι.Τα αρχεία αυτά όλα μαζί συντελούν τον μηχανισμό/site ε;Αν ναι τα παίρνεις εγκαθιστάς στο BSD την Perl και τα βάζεις στον web server(Apache πχ).Συγνώμη αν δεν κατάλαβα σωστά εγώ.

τι setup να κάνω? minimum εγκατάσταση? :/
Τελευταία επεξεργασία από linuxs και 23 Ιούλ 2011, 20:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxs » 23 Ιούλ 2011, 20:46

medigeek έγραψε:
linuxs έγραψε:

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω αν είναι αυτό το site απο το οποίο τα κατεβάζουμε. Απλά δίνοντας τα στοιχεία ο φοιτητής του έ4δινε πρόσβαση σε μια λίστα με προιόντα όπως τα windows 7 και άλλα και μπορούσε να επιλέξει κάποιο προιόν και να κατεβάσει ένα exe αρχείο απο το οποίο τρέχοντας το κατέβενε το προιόν. Κατάλαβες? :/
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 23 Ιούλ 2011, 22:19

linuxs έγραψε:
Qdata έγραψε:Δεν κατάλαβα και πολύ σε τι δυσκολεύεσαι.Τα αρχεία αυτά όλα μαζί συντελούν τον μηχανισμό/site ε;Αν ναι τα παίρνεις εγκαθιστάς στο BSD την Perl και τα βάζεις στον web server(Apache πχ).Συγνώμη αν δεν κατάλαβα σωστά εγώ.

Για να τρέξει το πρόγραμμα που είναι γραμμένο σε Perl πρέπει το μηχάνημα μέσα να έχει τον interpreter της Perl.Για να εγκαταστήσεις την Perl από BSD ports δώσε:
cd /usr/ports/lang/perl5.10;
make install clean;

Αλλιώς πρόσθεσε απλώς τα πακέτα:
pkg_add -r perl5.10
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxs » 24 Ιούλ 2011, 01:01

Qdata έγραψε:
linuxs έγραψε:

Για να τρέξει το πρόγραμμα που είναι γραμμένο σε Perl πρέπει το μηχάνημα μέσα να έχει τον interpreter της Perl.Για να εγκαταστήσεις την Perl από BSD ports δώσε:
cd /usr/ports/lang/perl5.10;
make install clean;

Αλλιώς πρόσθεσε απλώς τα πακέτα:
pkg_add -r perl5.10

thx ;)
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Ανάπτυξη Λογισμικού