Mono & C#: Ειναι παραλογο;

...IDE, compilers, κλπ

Συντονιστής: konnn

Mono & C#: Ειναι παραλογο;

Δημοσίευσηαπό MStamatis » 30 Δεκ 2011, 01:36

Καλησπερα και χρονια πολλα. Ειμαι νεο μελος και ειπα να σας χαιρετησω κανοντας και μια ερωτηση.

Ισως σε καποιους να φανει αστειο αλλα ενω ασχολουμε και μου αρεσει το Linux, παραλληλα μου αρεσει και η C# και για να γινω ποιο συγκεκριμενος η ASP.NET(ασχολουμε με web development).
Επειδη ομως ολοι ξερουμε για τα προβληματα των windows servers και εγω προσωπικα δεν τα εμπιστευομαι σε θεματα ασφαλειας, θα ηθελα να ρωτησω: θα ηταν παραλογο να συνεχισω να ασχολουμε στο linux με ASP.NET με το Mono develop; Μου φαινεται "καπως" στο μελλον οταν ασχοληθω επαγγελματικα με web development να τρεχω την ASP.NET σελιδα του πελατη μου σε apache. Απο την αλλη η php δεν μου αρεσει σαν συνταξη να ασχοληθω αν και ξερω οτι ειναι πολυ καλυτερη απο την ASP.NET. Ξερω οτι θα σας φανουν ολα αυτα παραλογα αλλα ειμαι σε διλλημα.

Τι θα μου προτεινατε;
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃ Προγραμματισμός: c,c#,java ┃ Αγγλικά: Μέτρια
MStamatis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Mono & C#: Ειναι παραλογο;

Δημοσίευσηαπό c7p » 30 Δεκ 2011, 21:27

Αν και δεν έχω ασχοληθεί ΚΑΘΟΛΟΥ με web development, έχω την εντύπωση πως μόνο μόνο οι windows servers υποστηρίζουν την asp. Τουλάχιστον επίσημα ο apache δεν υποστηρίζει asp. Επίσης αν δεν κάνω λάθος οι windows servers υποστηρίζουν php εδώ και λίγο καιρό... απο ότι φαίνεται δεν άντεξαν στην πίεση :P. Το ίδιο δεν συνέβει με τον apache όμως :D, αύτο εμένα με προβληματίσε για την υπεροχή της php στην αγορά.
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 31 Δεκ 2011, 10:53

Παραίτησε την και μάθε php ή java
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MStamatis » 31 Δεκ 2011, 14:53

M.Jackson έγραψε:Παραίτησε την και μάθε php ή java

Καλησπερα. Λεγοντας JAVA εννοεις υποθετω Java Server Pages(JSP) ; (επειδη ενδιαφερομαι για web development). Αν ναι τι γνωμη εχεις γι αυτην; Γενικα ειναι δυνατη,εχει community κτλπ;
Επειδη η java μου αρεσει και υποθετω οτι η JSP θα μοιαζει.
Ευχαριστω
MStamatis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 31 Δεκ 2011, 14:59

Όχι αναφέρομαι σε Java Applets τα οποία ενσωματώνονται σε html tags. Αλλά ναι μπορείς και με το JSP δεν την δοκίμασα ποτέ δεν γνωρίζω. :)
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MStamatis » 31 Δεκ 2011, 15:12

M.Jackson έγραψε:Όχι αναφέρομαι σε Java Applets τα οποία ενσωματώνονται σε html tags. Αλλά ναι μπορείς και με το JSP δεν την δοκίμασα ποτέ δεν γνωρίζω. :)

οκ θα το κοιταξω. αν και με τα applets απο οσο γνωριζω μονο να το ενσωματωσεις σαν applet μεσα στη σελιδα σου μπορεις. δεν μπορεις να φτιαξεις καθαρες δυναμικες ιστοσελιδες.
Τελευταία επεξεργασία από MStamatis και 31 Δεκ 2011, 15:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
MStamatis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 31 Δεκ 2011, 15:13

Ναι αυτό είναι αλήθεια. Αλλά αξίζει να μάθεις php, μια γλώσσα που έφτιαξε διάσημα sites facebook κτλ.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MStamatis » 31 Δεκ 2011, 15:17

η αληθεια ειναι οτι το σκεφτομαι απλα ριχνοντας μια ματια δε μου αρεσε σαν συνταξη. μου φανηκε δυσκολη και οτι χρειαζεται πολυ κωδικα για να φτιαξεις μια απλη σελιδα. αλλα καλο ειναι να της ριξω μια ποιο προσεκτικη ματια
MStamatis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 31 Δεκ 2011, 15:31

Είναι πολλή δυνατή όμως. Πραγματικά αξίζει να σπαταλήσεις αρκετό χρόνο πάνω της. Με συνδυασμό καλών γνώσεων HTML και CSS κάνει θαύματα.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MStamatis » 31 Δεκ 2011, 15:35

Φιλε ποιο IDE θα μου προτεινες για PHP σε linux; Ενα που να απλουστευει λιγο τα πραγματα εχοντας ετοιμα κουμπια κτλπ οπως ας πουμε το DreamWeaver;
MStamatis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Ανάπτυξη Λογισμικού