Model Builder (Graphical ODE Simulator)

...IDE, compilers, κλπ

Συντονιστής: konnn

Model Builder (Graphical ODE Simulator)

Δημοσίευσηαπό yallou » 26 Ιαν 2010, 15:29

Καλησπέρα

Πριν λίγο εγκατέστησα το πακέτο Model-Builder απο το Synaptic Package Manager.
Επιχειρώντας να το τρέξω από το μενού δεν γίνεται απολύτως τίποτα και δίνοντας
την εντολή PyMB στο Τερματικό μου δίνει το έξής σφάλμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων
wxPython version 2.6.3.2 was imported.
Traceback (most recent call last):
File "/usr/bin/PyMB", line 8, in <module>
load_entry_point('Model-Builder==0.4.1', 'gui_scripts', 'PyMB')()
File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/pkg_resources.py", line 277, in load_entry_point
return get_distribution(dist).load_entry_point(group, name)
File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/pkg_resources.py", line 2180, in load_entry_point
return ep.load()
File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/pkg_resources.py", line 1913, in load
entry = __import__(self.module_name, globals(),globals(), ['__name__'])
File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/model_builder/PyMB.py", line 32, in <module>
import wxFrame1
File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/model_builder/wxFrame1.py", line 42, in <module>
from pylab import *
File "/usr/lib/pymodules/python2.6/pylab.py", line 1, in <module>
from matplotlib.pylab import *
File "/usr/lib/pymodules/python2.6/matplotlib/pylab.py", line 247, in <module>
from matplotlib.pyplot import *
File "/usr/lib/pymodules/python2.6/matplotlib/pyplot.py", line 78, in <module>
new_figure_manager, draw_if_interactive, show = pylab_setup()
File "/usr/lib/pymodules/python2.6/matplotlib/backends/__init__.py", line 25, in pylab_setup
globals(),locals(),[backend_name])
File "/usr/lib/pymodules/python2.6/matplotlib/backends/backend_wxagg.py", line 23, in <module>
import backend_wx # already uses wxversion.ensureMinimal('2.8')
File "/usr/lib/pymodules/python2.6/matplotlib/backends/backend_wx.py", line 144, in <module>
raise ImportError(missingwx)
ImportError: Matplotlib backend_wx and backend_wxagg require wxPython >=2.8

μπορεί να με κατατοπίσει κάποιος για το τι συμβαίνει;
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 12.04 64bit σε Sony Vaio S1311H3EW
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core i5-3210M │ 6GB │ Intel HD Graphics 4000 / nVidia GeForce GT 640M LE │ Intel Centrino Advanced-N 6235
yallou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Model Builder (Graphical ODE Simulator)

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 28 Ιαν 2010, 03:49

Δεν έχω χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο πακέτο.

Από το foss το εξαιρετικά στρυφνό XPPaut είναι αυτό που χρησιμοποίησα στο παρελθόν και τα αποτελέσματα του ήταν πολύ καλά (μετά από πολύ κόπο). Για δοκίμασε το. Κατέβασε τα binaries και μην το εγκαταστήσεις από το synaptic. Τα binaries δουλεύουν ΟΚ, του synaptic η εγκατάσταση όχι. Ακολούθησε ΠΙΣΤΑ τα tutorial.

Εγκατέστησα το PyMB και εγώ για να δω τί παίζει, και βλέπω ότι έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Κατέβασα και τα binaries από το sourceforge. Το πρόβλημα παραμένει. Βλακείες της python είναι αυτά που δεν τρέχει, ο κώδικας πρέπει να είναι ΟΚ. Άρχισε να παίζεις και ίσως κάτι βρεις. Σε πρώτη φάση εγκατέστησε κάποια wxPython σε έκδοση >=2.8 και βλέπουμε.

Αν βρίσκεσαι σε φρικτή ανάγκη για κάποιο Plot ODE άμεσα κοίταξε το Wolfram Alpha. Ίσως βγάλει κάποιο Plot από αυτά που θες.

(προφανώς είμαστε σε λάθος ενότητα)
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό yallou » 29 Ιαν 2010, 04:29

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προτεινόμενες λύσεις kalakouentin.Για αρχή προσπάθησα να κάνω την εγκατάσταση όπως προτείνει εδώ:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/146182 αλλά η εγκατάσταση απέτυχε (μάλλον από δίκη μου "τσαπατσουλιά" μιας και βιαζόμουν... :think: ).Τελικά απεγκατέστησα εντελώς το Model Builder και δεν δοκίμασα να εγκαταστήσω άλλη έκδοση του wxPython όπως πρότεινες.Το XPPaut για είμαι ειλικρινής δεν το ήξερα καθόλου.Αν και κάπως σπαρτιάτικο το interface του φαίνεται αρκετά δυνατό.Ενδεχομένως να το χρησιμοιποίησω αργότερα για την διατριβή μου.Απλά ήθελα-θέλω ένα ODE Plot για μια εργασία που έχω για το μεταπτυχιακό και πρέπει να βγάλω κάποια πορτραίτα φάσεων (Phase planes) για "διαταραγμένα" μοντέλα Volterra-Lotka.Συν τοις άλλοις δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το Mathematica (για καθαρά υποκειμενικούς λόγους :sick: ) αλλά μάλλον δεν το γλυτώνω...Ενδοχομένως να δοκιμάσω το Genius Math Tool αλλά το πρωί μιας και η ώρα είναι περασμένη

Και πάλι ευχαριστώ και καλό βράδυ

(Υ.Γ.:Όντως είμαστε σε λάθος ενότητα.Από βιασύνη έκανα κλικ έδω αντι στο Εφαρμογές για Γραφείο/Γραφιστική/Επιστήμες και ζητάω συγγνώμη από τους διαχειριστές.... :oops: )
Τελευταία επεξεργασία από yallou και 31 Ιαν 2010, 11:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core i5-3210M │ 6GB │ Intel HD Graphics 4000 / nVidia GeForce GT 640M LE │ Intel Centrino Advanced-N 6235
yallou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 29 Ιαν 2010, 12:45

Off topic:
Είμαι τελειώς εκτός, το ξέρω, αλλά:

Δεν είναι πολύ δύσκολο να προγραμματίσεις στο octave/scilab/python/maxima ή οτιδήποτε άλλο για να λύσεις τις ode και μετά να κάνεις ένα phase plane plot. (Εγώ θα το κανα σε fortran :D ) Όλα τα παραπάνω έχουν λύτες για ode, και δε χρειάζεσαι γραφικό περιβάλλον για να τις λύσεις.

On the fly για το octave:
function xdot = f(x,t)
xdot=-exp(-t).*x.^2;
endfunction

x=lsode("f",2,(t=linspace(0,5,50)'));
plot(t,x)
dx = f(x,t)
figure
plot(x,dx)

Βάλε κι ένα loop για διαφορες αρχικές συνθηκες και τέλειωσες.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό yallou » 31 Ιαν 2010, 11:11

Off topic:
έγραψε:
Είμαι τελειώς εκτός, το ξέρω, αλλά:

Δεν είναι πολύ δύσκολο να προγραμματίσεις στο octave/scilab/python/maxima ή οτιδήποτε άλλο για να λύσεις τις ode και μετά να κάνεις ένα phase plane plot. (Εγώ θα το κανα σε fortran :D ) Όλα τα παραπάνω έχουν λύτες για ode, και δε χρειάζεσαι γραφικό περιβάλλον για να τις λύσεις.

On the fly για το octave:
function xdot = f(x,t)
xdot=-exp(-t).*x.^2;
endfunction

x=lsode("f",2,(t=linspace(0,5,50)'));
plot(t,x)
dx = f(x,t)
figure
plot(x,dx)

Βάλε κι ένα loop για διαφορες αρχικές συνθηκες και τέλειωσες.
+1 :thumbup: :bow:
Συμπαθητικό το Math Genius Tool αλλά ανεπαρκές για αυτό πoυ ήθελα.
Dimitris ευχαριστώ πολύ (γλύτωσα και το Mathematica... :D )
yallou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Ανάπτυξη Λογισμικού