έχουμε μια οικογενειακή επιχείρηση στην οποία τρέχουμε windozzzzzz και για τις ανάγκες τις δουλειάς τρέχουμε και ένα πρόγραμμα στο οποίο έχουμε το πελατολόγιο μάς ενώ "περνάμε" και τα τιμολόγια αγοράς και πώλησης. ειναι δλδ ένα πρόγραμμα μηχανογράφησης.
Επειδή πλέον έχω αρχίσει να μπαίνω και εγώ στη δουλειά σκέφτομαι να απομακρύνω και από εκεί τα γουίντοζζζζ και να κάνω και εκεί την μετάβαση σε ubuntu καθως τα χρησιμοποιώ στον Η/Υ εδώ και 2 χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένως.
Ψάχνοντας βρήκα αυτό το νήμα στο οποίο βρίσκονται συγκεντρωμένα προγράμματα γι αυτή τη δουλειά που χρειάζομαι και εγώ, δλδ να κρατώ σε αυτό το πελάτολόγιο μου, την κίνηση αποθήκης, να καταγράφω τα τιμολόγια αγοράς και πώλησης καθώς και , εάν αυτό είναι δυνατό, να κόβω τιμολόγια.
Αρχικά δοκίμασα το Openbravo το οποίο φαίνεται πάρα πολύ καλό και δυνατό. Θα ήθελαν λοιπόν να ρωτήσω κάποια πράγματα πάνω σε αυτό.
1)Λειτουργεί βάσει της αρχής του cloud computing? Δλδ αν δεν υπάρχει διαδίκτυο δεν μπορώ να εργαστώ με αυτό. Έχουμε στην δουλειά σύνδεση στο internet αλλά φοβάμαι οτι θα υπάρχουν μέρες που το διαδίκτυο θα κολλάει και θα με καθυστερεί στην εργασία μου και θα δυσανασχετεί τους πελάτες μου.
2)Το ελληνικό μενού πως το εγκαθιστούμε? Βρήκα αρχικά οτι το εγκαθιστούμε ώς module στις εκδόσεις 2.5+ αλλά δεν υπήρχε εκεί η ελληνική μετάφραση. Μετά στο wiki του προγράμματος βρήκα για τις παλαιότερες εκδόσεις οδηγίες αλλά κόλλησα στην περαίωση τους. Οι οδηγίες που προσπάθησα να ακολουθήσω ειναι σε αυτή τη διεύθυνση. Κόλλησα στο βήμα που λέει
ενώ στο σύνδεσμο που δίνει για κατέβασμα της μετάφρασης τα ελληνικά δεν υπάρχουν.έγραψε:Now, create in the Openbravo ERP directory (where you installed Openbravo ERP), a folder named AppsOpenbravo/attachments/lang/de_DE (for German Germany, in any other case, lg_CT corresponding to your language_COUNTRY).
3) Με την εγκατάσταση του OpenbravoPos θα μπορώ να κόβω και αποδείξεις?
4) Γίνεται με κάποιον τρόπο να μεταφέρω την ήδη υπάρχουσα βάση δεδομένων μου σε αυτό το πρόγραμμα?
Αυτά όσον αφορά το Openbravo. Το κακό είναι οτι λόγω της εποχής δεν υπάρχουν πολλά λεφτά για περαιτέρω αγορές και δυστυχώς το παραπάνω πρόγραμμα ενώ είναι πολύ καλό είναι "ασήκωτο" για τον Η/Υ που έχουμε στην δουλειά. Για να γλυτώσω την αγορά ενός νέου υπολογιστή μήπως υπάρχει κάποιο αντίστοιχο του παραπάνω προγράμματους το οποίο να κάνει αυτά που θέλω (δλδ να κρατώ σε αυτό το πελάτολόγιο μου, την κίνηση αποθήκης, να καταγράφω τα τιμολόγια αγοράς και πώλησης καθώς και , εάν αυτό είναι δυνατό, να κόβω τιμολόγια) αλλά να είναι πιο ελαφρύ? Εάν ναι ποιο είναι αυτό?
Σας ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να μην σας κούρασα.