από kalakouentin » 18 Δεκ 2011, 18:26
Aπλά για να σιγουρευτούμε περισσότερο : τα πακέτο aspell-en και aspell-el τα έχεις εγκατεστημένα ήδη σωστά?
Γενικά εκτός και αν το βάλεις να ελέγξει 2 γλώσσες "ταυτόχρονα", (υπάρχουν κάποια πακέτα στο FF λχ. που έχουν και ελληνικά και αγγλικά στον ίδιο ορθογράφο) είναι αναμενόμενο ότι τα αγγλικά θα εμφανίζονται ως "λάθος" όταν ελέγχεις το ελληνικό spelling, και αντίστροφα.
Στο To Do list του aspell γράφουν : "Support a "dual-script" mode where Aspell can use a separate dictionary depending on which script it detects the current word in, the two dictionaries can have nothing in common, ie an English one and a Russian one for example."
Κοινώς νομίζω ότι με το aspell δε θα καταφέρεις να έχεις αυτό που ζητάς άμεσα... Ελπίζω να είμαι λάθος αλλά νομίζω you are stuck...
Ίσως υπάρχει τρόπος (που δεν γνωρίζω) να κάνει ignore τους χαρακτήρες άλλης γλώσσας, αλλά και πάλι αυτό είναι λίγο επίφοβο δεδομένου ότι μπορεί να έχεις κάποιο "a" ή κάποιο "i" που να σου έχουν ξεφύγει στο ελληνικό κείμενο...
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780