Lyx και kerkis font βοήθεια  Το θέμα επιλύθηκε

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Re: Lyx και kerkis font βοήθεια

Δημοσίευσηαπό Ergomax » 17 Δεκ 2011, 14:03

@pmav99 συμφωνώ μαζί σου αλλα αλλιώς δε μου βγάζει καθόλου ελληνικά και μου δίνει έρρορ για το πακετο πολυγλωσσία. θα το δοκιμάσω και θα σου πώ. περιμενε εως αυριο θα δοκιμασω τα παντα απο τις συνταγες σου~!
Ergomax
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ergomax » 17 Δεκ 2011, 14:08

@Aldaperan κατι ασχετο..γραφεις στηνν υπογραφη σου γιατι το λινουξ ειναι καλυτερο?
εγω απο τα χρόνια που ασχολούμαι ξέρω ενα πράμα...
Το λίνουξ είναι καλύτερο γιατι οι χρήστες του είναι καλύτεροι και το κάνουν και αυτό καλύτερο.
μεγαλυτερη βοήθεια απο τους χρήστες λινουξ δε πρόκειται να λαβεις απο πουθενα αλλου...να στε καλα παιδες
Ergomax
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 17 Δεκ 2011, 14:15

Ergomax έγραψε:@Aldaperan κατι ασχετο..γραφεις στηνν υπογραφη σου γιατι το λινουξ ειναι καλυτερο?
εγω απο τα χρόνια που ασχολούμαι ξέρω ενα πράμα...
Το λίνουξ είναι καλύτερο γιατι οι χρήστες του είναι καλύτεροι και το κάνουν και αυτό καλύτερο.
μεγαλυτερη βοήθεια απο τους χρήστες λινουξ δε πρόκειται να λαβεις απο πουθενα αλλου...να στε καλα παιδες

Όντως, είναι το σημαντικότερο!!
Είναι άλλη η νοοτροπία, των χρηστών ελεύθερου λογισμικού
την οποία και αποκτά ο νεοεισερχόμενος χάριν της κοινότητας
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

xelatex xgreek και θεωρηματα, ασκήσεις κτλ κτλ

Δημοσίευσηαπό Ergomax » 25 Δεκ 2011, 16:44

Παιδιά ξέρω οτι είναι λίγο άσχετο αλλα ο pmav99 ξέρω οτι μπορεί να με βοηθήσει.
στο ubuntu εβαλα κατω απο τη γλωσσα \usepackage{xgreek} και όλα λειτουργησαν ρολόι... όμως στα windows βάζω \usepackage{xgreek} όλα λειτουργούν ρολόι αλλα με το που βάζω ασκηση θεωηρημα ή οτιδήποτε τέτοιο αμέσω μου πετάει error...κατι που στο ubuntu δε το κανει...μήπως ξερεις κανεις τι πρόβλημα υπαρχει?

@edit right now. Το πρόβλημα μου παιδιά δεν είναι τα ελληνικά. με pdflatex και ρυθμιση στα ελληνικά γραφει κανονικα. δεν υπάρχε πρόβλημα. το πρόβλημα μου είναι τα computer modern. οσο μου αρεσε η γραμματοσειρα πριν απο 2 χρονια τόσο την εχω βαρεθεί τώρα. εχω 4 υπολογιστες και στον 1 ubuntu στους 2 w7 και στον τελευταιο και καταιδρωμενο Wxp. στον εναν απο τα windows 7 καταλαθος παιζει κανονικα. στο ubuntu κανονικα... στα αλλα δυο δε μπορω να το κανω να γραφει με times new roman ΚΑΙ μαθηματικα...μονο κειμενο γραφω ,βιβλιο ...αλλα προς θεου ουτε κατα λαθος να βαλω ας πουμε ενα παραδειγμα...αμεσως κρασάρει...
Ergomax
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

@Aldaperan

Δημοσίευσηαπό Ergomax » 25 Δεκ 2011, 18:19

κοιταξα το site σου και ειδα οτι γραφεις καπου για αστρονομια...απο την αρχη οταν διαβασα το ονομα σου μου ηρθε στο μυαλο ο Aldebaran κοινως γνωστός ως Λαμπαδίας.... εχεις τελικα σχέση? οχι αν εισαι αστερι ρε παιδι μου...αλλα αν προκυπτει απο εκει το ονομα σου...
Ergomax
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pmav99 » 25 Δεκ 2011, 19:49

ανέβασε παράδειγμα.

Να θυμάσαι είτε pdflatex + babel είτε xelatex + xgreek. Μόνο έτσι θα δουλεύει. Οι συνδυασμοί όχι
pmav99
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Παράδειγμα μη λειτουργίας.

Δημοσίευσηαπό Ergomax » 25 Δεκ 2011, 20:50

Λοιπόν να σου πώ τις ρυθμίσεις που λειτουργούν μέχρι να βαλω θεωρηματα κ τετοια.
Εχω στο εγγραφο > ρυθμίσεις > γραμματοσειρές, Use Non Tex fonts with Xelatex και times new roman arial courier new στη σειρα
---------------------------------- > γλωσσα Ελληνικά, κωδικοποίηση προεπιλεγμένη(αλλωστε δεν αλλαζει με το χετεχ), Γλωσσικο πακετο :Προσαρμογή=\usepackage{xgreek}

Στα εργαλεία έχω ρυθμίσεις γλωσσα διεπαφης χρήστη ελληνικα.

Οταν γράφω κείμενο με ΜΕΡΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ολα καλα. αν διαλέξω article [ams] και πατησω ασκηση παραδειγμα θεωρημα κτλ κτλ. αμεσως μου βγάζει
Udefined contro sequence
και επεξηγηση
Ξ’
λεπουμε\end{xca}
The control sequence at the end of the top line
of your error message was never \def'ed. If you have
misspelled it (e.g., `\hobx'), type `I' and the correct
spelling (e.g., `I\hbox'). Otherwise just continue,
and I'll forget about whatever was undefined.

Λοιπον... απο εκεί και περα έχω προσθέσει πακετα στην προεπεξεργασια Latex εχω βαλει unicode math εχω βαλει ολα τα ams... τα βγαλα τα ξαναβαλα εβαλα setmainfont το βγαλα...τωρα αυτο μου βγαζει με καθαρη την προεπεξεργασια latex. αφου ούτως η αλλος απλα με το xgreek στο γλωσσικο πακετο μου τα βγαζε ολα κανονικα εκτος απο τα αποδειξη ορισμους....κτλ κτλ
Ergomax
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pmav99 » 25 Δεκ 2011, 22:45

Sorry αλλά δεν κατάλαβα τίποτα. Διάβασε αυτό και ανέβασε ένα mwe
http://www.mechpedia.gr/wiki/LaTeX_-_%C ... E.B9.CE.B1
pmav99
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ergomax » 25 Δεκ 2011, 23:13

Πιστεψε με το διαβασα και προσπαθησα να το κανω το MWE γιατι ξέρω πώς ειναι να σου λεει καποιος οτι δε λειτουργει κατι, αλλα αφου δε γινεται compile... όταν αφαιρώ απο το κείμενο τα Θεωρήματα Ορισμούς κ τέτοια..δλδ δε χρησιμοποιησω τιποτα απο την λιστα του lyx για τα μαθηματικα, λειτουργει κανονικα. για πες μου τι μπορω να κανω για να σε βοηθησω;
Ergomax
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 26 Δεκ 2011, 01:32

!

Μήνυμα ενημέρωσης προς τον/την Ergomax

Σε παρακαλούμε να διαβάσεις τις οδηγίες προς νεοεισερχόμενους προσεκτικά. Είναι σημαντική η προσάρτηση της υπογραφής με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου hardware id (πχ [10ec:8168]), έτσι ώστε να δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες όταν πρόκειται για επίλυση ενός προβλήματός σου. Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν από τον πίνακα ελέγχου αλλά και με το αυτόματο script που θα το βρεις παρακάτω.
Αυτόματο script υπογραφής
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες