OpenERP πως να το ξεκινησω????

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

OpenERP πως να το ξεκινησω????

Δημοσίευσηαπό BEGINER001 » 17 Ιούλ 2010, 13:13

Κατεβασα το openERP απο το Synaptic.

Ανοιξα το προγραμμα και ακολουθωντας τις οδηγίες του manual εγκατεστησα την PostgrasQL εκει συμφωνα με τις οδηγίες πρεπει να φτιαξω χρηστη δινοντας την εντολη sudo su - postgresql
H εντολη αυτη δεν κανει τιποτα απλως αλλαζει εμφανιση , αν την ξαναδωσω μου ζηταει password Εδω τι δίνω? οτι θελω? οτι και να δωσω μου βγαζει λαθος και στις 3 προσπαθειες βγαινει.

Το εχει εγκαταστησει κανεις να με βοηθήσει τι να κανω?
Γνώσεις ⇛ Linux: καλό ┃ Προγραμματισμός: python ┃ Αγγλικά: Καλά Λειτουργικό ⇛Mint 18.1 Mate
BEGINER001
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: OpenERP πως να το ξεκινησω????

Δημοσίευσηαπό logari81 » 17 Ιούλ 2010, 13:57

γεια σου, καταρχήν επιτελους καποιος αποφάσισε να ασχοληθεί. Έχω προσπαθήσει κι εγω να το στησω αλλά τα παράτησα γιατι νομίζω ότι έπεσα σε αυτο το bug Launchpad bug: #533163 κι επειδή δεν έχω κάποιο άμεσο προσωπικό ενδιαφέρον ούτε πολύ ελεύθερο χρόνο. Αν όμως υπάρχει και κάποιος άλλος που έχει άμεσο ενδιαφέρον για χρήση της εφαρμογή θα ήθελα πολυ να βοηθήσω.

Λοιπον σε ότι αφορα αυτό που ρώτησες, η εντολή
έγραψε:sudo su - postgresql

αλλάζει απλώς χρήστη, δηλαδη οι εντολές που δινεις απο εδώ και κάτω είναι σαν να τις δινει ο χρήστης postgresql κι όχι ο δικός σου χρήστης. Αυτό ισχύει μέχρι που να τρέξεις την εντολή exit.

Για εμένα εκεί που θα έπρεπε να ξεκινήσουμε είναι το ποια εκδοση προσπαθεις να εγκαταστησεις. Η επισημη έκδοση είναι λιγο παλια. Επίσης υπάρχει και η προσεχής έκδοση του διεθνούς έργου την οποία έχω πακετάρει στο ppa μου
https://launchpad.net/~logari81/+archive/ppa
και μπορεις να την εγκαταστήσεις απο εκεί. Κι επίσης υπάρχει η ελληνική έκδοση από εδώ http://openerp.hellug.gr/, για την οποία δεν έχω φτιάξει πακέτα ακομα. Δες εδώ την συζήτηση που έκανα με τον υπεύθυνο της ελληνικής έκδοσης για το θέμα με τις διαφορετικές εκδόσεις
http://openerp.hellug.gr/?q=en/node/174
δεν καταφερα να βγάλω άκρη πάντως. Δεν ξέρω πόσο ελεύθερο χρόνο έχει το παιδί και είναι δικαίωμά του πως θα τον διαθέσει αλλά περίμενα λίγη περισσοτερη βοήθεια. Αν θέλεις γράψου κι εσυ στο φόρουμ τους και να ξαναπροσπαθήσουμε μέσω ερωτήσεων να λύσουμε το προβλημα για την εγκατασταση σε Ubuntu.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό BEGINER001 » 17 Ιούλ 2010, 21:37

Thanks logari81

Ειχα προσπαθησει και παλιοτερα να δοκιμασω κατι τετοιο αλλα λογω ελλειψης γνωσεων τα παρατησα. Τωρα ειδα το Θεμα που εφτιαξες οπου υπαρχουν ολα τα links για τετοια προγραμματα συγκεντρωμενα .....και αποφασισα να δοκιμασω ξανα...αλλα απο οτι βλεπω τιποτα δεν γινεται.

Κατεβασα το openerp client απο το Synaptik (Aggliko) αλλα απο οτι καταλαβαινω διaβαζοντας το λινκ για το Ελληνικο που εδωσες οτι μαλλον πρεπει να εγκατασταθουν και τα δυο δηλαδη και το openerp server.

Aυτο που ζηταω εγω , και μετα βλεπουμε ειναι: Τι πρεπει να εγκαταστησω για να κανω μια δοκιμη? ας ειναι και στα Αγγλικα....τελος παντων ολα αυτα τα βαρυγδουπα κτλ για ενα αρχαριο και μεσο χρηστη ειναι αερας κοπανιστος

Τελικα υπαρχει προβλημα με το ubuntu 10.04 οσον αφορα το OpenErp?
Γνώσεις ⇛ Linux: καλό ┃ Προγραμματισμός: python ┃ Αγγλικά: Καλά Λειτουργικό ⇛Mint 18.1 Mate
BEGINER001
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 18 Ιούλ 2010, 00:42

Ναι τα χρειάζεσαι και τα δυο για να δουλεψει και τον client και τον server. Για το τί να κανεις μετά την εγκατάσταση των πακέτων υπάρχουν οδηγίες εδώ:
http://openerp.hellug.gr/?q=el/node/9
Πάντως με το λίγο που το είχα προσπαθήσει δεν είχα καταφέρει να συνδεθεί ο client με τον server. Δοκίμασε λίγο την διαδικασία να δουμε που θα κολλήσεις εσύ και το βλέπουμε μαζί.

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό BEGINER001 » 18 Ιούλ 2010, 18:38

Νομιζω οτι οι περισσότεροι ονειρευόμαστε ενα απλο προγραμμα το οποίο θα τρέχεις στον υπολογιστή σου και θα σου παρέχει διαφορες λειτουργίες ενος εμπορικου προγραμματος οπως αποθήκη, πελατες, χρεωγραφα και θα τα συνδυαζει σε κινησεις και καταγραφες.

Τα πραγματα ομως ειναι διαφορετικά, τα προγραμματα αυτα στηρίζονται σε ενα server που μπορει να ειναι και στο ιδιο μηχανημα αλλα πιο καλα να φιλοξενειται σε ενα κεντρικό server και εκεί ολοι μπορουν να συνδεθούν.

Δεν φτάνει ομως να κατεβασεις για το open erp το προγραμμα για client αλλα και το προγραμμα για server και μετα να τρεξεις το server, το postgresql να διορθωσεις διαφορα και στο τελος να τρεξεις και συ απο τα νευρα σου.

Αναμεσα στις προσπαθειες μου για το open erp ειδα οτι το openbravo υπαρχει στο συναπτικ και ετσι το κατεβασα .....και εκει πολυ δυσκολα βρηκα πως να το εκκινησω τελικα καπου βρηκα το λινκ που απαιτειται να δωσεις στο Firefox για να ξεκινησει, το ξεκινησα αλλα μετα λυπης μου δεν υπαρχει τιποτα Ελληνικο ακομα.
Για οσους ενδιαφερονται πως να εκκινησουν το opebravo ας δωσουν στο firefox την διευθυνση: http://localhost/openbravo/security/Login_FS.html
και μετά username: Openbravo password:openbravo (προσοχη στο κεφαλαιο Ο) Παντως εμενα αν το ανοιξω απο το μενου ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ-->ΓΡΑΦΕΙΟ--openbravo μου ανοιγει με τον browser Epiphany. Tα λεω ολα αυτα διοτι για να βρω τα σωστα password για να μπω εφαγα αρκετο ψαξιμο.

Τωρα οσον αφορα το openerp βρηκα ενα πολυ καλο link οσον αφορα την εγκατασταση: http://brunogirin.blogspot.com/2010/05/installing-openerp-on-ubuntu-1004-lts.html εκανα ολα οσα λεει και τελικα καταφερα να μη μου βγαζει πια could not connect to the server αλλα μονο το Error during database creation!. αυτο σημαινει οτι υπαρχει ο server, postgresql klp αλλα κατι δινω λαθος στο password
Αν καταλαβα καλα στην διμιουργια νεας βασης δινουμε:
super administration password: admin
New databse name: οτι θελουμε με περιορισμους πχ openerp_ch1
administrator password: οτι θελουμε? η ειναι προκαθορισμενο πχ demo
confirm password :
BEGINER001
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό BEGINER001 » 18 Ιούλ 2010, 18:44

logari81 το Ελληνικο δεν το δοκιμαζω καν ακομα διοτι νομιζω οτι εχει ασαφεις οδηγίες και οχι στη σωστή σειρα. Ετσι θελω πρωτα να δω το Αγλλικο που υπαρχει στο αποθετηριο του ubuntu να δω τη φιλοσοφια του και μετα να προσπαθησω με το Ελληνικο.
BEGINER001
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 18 Ιούλ 2010, 22:30

BEGINER001 έγραψε:Νομιζω οτι οι περισσότεροι ονειρευόμαστε ενα απλο προγραμμα το οποίο θα τρέχεις στον υπολογιστή σου και θα σου παρέχει διαφορες λειτουργίες ενος εμπορικου προγραμματος οπως αποθήκη, πελατες, χρεωγραφα και θα τα συνδυαζει σε κινησεις και καταγραφες.

αυτος είναι ο στόχος. Αν καταφέρουμε να το στήσουμε μια φορα, μπορουμε να την αυτοματοποιήσουμε μετα την διαδικασία. Θα το ξανακοιτάξω λιγο κι εγώ μολις βρω λίγο χρόνο. Θα δω και το λινκ που έδωσες.

logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό BEGINER001 » 19 Ιούλ 2010, 12:21

logari81 τα απεγκατεστησα ολα και ακολουθησα πιστα τον οδηγο για δευτερη φορά....ολα φαινονται να πηγαινουν καλα αλλα και παλι στην διμιουργια ΝΕΑΣ ΒΑΣΗΣ βγαζει και παλι το : Error during database creation!.

Συμφωνα με τις οδηγίες του openerp Book κατα την διμιουργια νεας βασης αναφερει τα εξής οσον αφορα τα μηνυματα:

Note

Failure to create a database

How do you know if you’ve successfully created your new database? You’re told if the database creation has been unsuccessful. If you have entered a database name using prohibited characters (or no name, or too short a name) you will be alerted by the dialog box Bad database name! explaining how to correct the error. If you’ve entered the wrong super-administrator password or a name already in use (some names can be reserved without your knowledge), you’ll be alerted by the dialog box Error during database creation!.

Καπποιο προβληματακι υπαρχει ισως με τα passwords η τελικα μπορει να υπαρχει προβλημα με το ubuntu.

Δεν υπαρχει κανενας που να το εχει εγκαταστησει να μας πει τουλαχιστον αν δουλευει?
BEGINER001
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 20 Ιούλ 2010, 16:53

Μια χαρα δουλευει στο Ubuntu! :thumbup:
Κατι θα κανεις λαθος με τις ρυθμισεις!

Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό BEGINER001 » 21 Ιούλ 2010, 18:01

vagrale13 thanks αλλα κουραστικα ...δοκιμασα 3 φορες και τωρα εχω αλλο προβλημα

Δεν μπορω να απεγκαταστησω τον open erp server και μου διμιουργει προβληματα στην εγκατασταση αλλων προγραμματων.

απ το synaptic μου βγαζει το εξης:
Κώδικας: Επιλογή όλων
E: openerp-server: η υποδιεργασία installed post-removal script επέστρεψε κατάσταση λάθους 1

Απο το τερματικο με sudo apt-get remove openerp-server μου βγαζει:

Κώδικας: Επιλογή όλων
Αφαίρεση του openerp-server ...
userdel: ο χρήστης openerp είναι συνδεδεμένος στο σύστημα
/usr/sbin/deluser: `/usr/sbin/userdel openerp' returned error code 8. Exiting.
dpkg: σφάλμα στην επεξεργασία του openerp-server (--remove):
η υποδιεργασία installed post-removal script επέστρεψε κατάσταση λάθους 1
Επεξεργασία των trigger για ureadahead ...
Προέκυψαν σφάλματα κατά την επεξεργασία του:
openerp-server
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

Πως να σταματησω τον server να τρεχει ωστε να το απεγκαταστησω ολοκληρωτικα?
BEGINER001
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες