έγραψε: dim459 έγραψε:<<χέστηκα για το αν είναι open source, εγώ θέλω να κάνω τη δουλειά μου και στη δουλειά μου δεν ψάχνομαι με εναλλακτικές>>
Αν διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά, θα δεις ότι πουθενά δεν αναφέρθηκε αυτό που γράφεις. Εγώ αυτό που απλά είπα είναι ότι ο επαγγελματίας, συνήθως, δεν κάνει εκπτώσεις στη δουλειά του. Απλά θα φροντίσει να την κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Έχεις απομονώσει ένα συγκεκριμένο τμήμα από όλη την πρόταση ή πιο σωστά από τη νοηματική ενότητα, με αποτέλεσμα η βαρύτητα να δίνεται αλλού και όχι εκεί που αποσκοπούσα εγώ. Όλη η ενότητα είχε ως εξής :
έγραψε:Αναρωτιέμαι απλώς πόσοι το έχουν πληρώσει και πόσοι τρέχουν σπασμένες κόπιες. Διότι αν όπως υποπτεύομαι η πλειοψηφία ή ένα μεγάλο μέρος ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, τότε μάλλον δεν στέκει και πάρα πολύ η προσέγγιση που πάνω κάτω έχει ως <<χέστηκα για το αν είναι open source, εγώ θέλω να κάνω τη δουλειά μου και στη δουλειά μου δεν ψάχνομαι με εναλλακτικές>>.
Όπως γίνεται αντιληπτό δεν αναφέρομαι στην ιδεολογική προσέγγιση κάποιου απέναντι στο ανοιχτό λογισμικό (είναι δική του δουλειά), αλλά στο εάν ο <<ασυμβίβαστος επαγγελματίας>> χρησιμοποιεί τη σούπερ-ντούπερ εφαρμογή για να κάνει τη δουλειά του <<επαγγελματικά>> έχοντας ως όφειλε πληρώσει το αρκετά τσιμπημένο αντίτιμό της. Κι αυτό γιατί έχω την αντίληψη ότι όταν είσαι <<επαγγελματίας>> δεν είσαι μόνο όταν είναι να εισπράξεις, αλλά και όταν είναι να πληρώσεις, αλλιώς δυστυχώς επικρατεί η ιδιότητα του μαϊμουδιάρη. Βλέπεις όπως και εσύ και εγώ θέλουμε να πληρωνόμαστε, κάπως έτσι το βλέπουν και αυτοί που βγάζουν το Autocad.
έγραψε:Όπως φαντάζομαι και εσύ θέλεις να πληρώνεσαι για τη δουλειά σου, έτσι και αυτοί
Χε, χε, αν ήθελα να ανοίξω ένα μικρό flame θα έλεγα ναι, αλλά με τη διαφορά πως εγώ κάνω τη δουλειά μου όταν έχω πει ότι θα την κάνω και επιπλέον όταν κλείνω ένα ραντεβού αφορά άκρως συγκεκριμένο χρόνο και όχι με χρονική απόκλιση συν-πλην τριών ωρών. Επειδή όμως κινδυνεύω να παρεξηγηθώ και να μου την <<πέσουν>> όλοι οι μηχανικοί του φόρουμ, θα πω ότι απλώς αστειεύομαι...
@stavrosLinux
Τώρα τελευταία μας έχει φάει το Pro Bono, κάποιοι με λιγότερη κοινωνική ευαισθησία το λέμε και φέσι (και μου έχουν φορέσει πολύ, πάρα πολύ ! )
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.