Freeware κλώνος Autocad

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Re: Freeware κλώνος Autocad

Δημοσίευσηαπό pros » 13 Μαρ 2011, 14:43

Dimitris έγραψε:Δυστυχώς, το να προσπαθεί κανείς να βοηθήσει τους άλλους να μάθουν κάτι παραπάνω θεωρείται "φασιστικό/ρατσιστικό". Kαι με αυτό τελειώνει η συμμετοχή μου στο forum του ubuntu-gr και στο περιοδικό ubuntistas, να αφήσουμε τους "φιλελευθερους" να στοιχειοθετήσουν το περιοδικό, να γράψουν άρθρα ή να γραψουν οδηγούς στο forum. Ήταν τιμή μου να γνωρίσω (online) και να συνεργαστώ με πολυ αξιόλογα άτομα. Ελπίζω να μου ξαναδωθεί η ευκαιρία να συνεργαστώ με αυτούς σε ένα πιο φιλελεύθερο περιβάλλον.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως η (άστοχη, κατά την γνώμη) τοποθέτηση ενός μέλους σε μια συζήτηση, δίνει στο το φόρουμ έναν χαρακτήρα περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης. Θα σε παρακαλούσα να αναθεωρήσεις την απόφαση σου, αν εκπορεύεται μόνο από αυτό το άτυχο περιστατικό.
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό asvos » 13 Μαρ 2011, 15:28

Dimitris έγραψε:
Λάθος. Διάβασε το αρχικό άρθρο, μελέτησε την ιστορία του και μετά μίλα. Αντε να πούμε, όλοι νομίζουμε ότι κάτι ξέρουμε και αμέσως αποκαλούμε τις απόψεις που δε μας συμφέρουν "φασιστικές/ρατσιστικές".

Off topic:
Όσο γιαυτό θα πρέπει να πω (και αφορά και τους δυό μας)ότι ίσως θα έπρεπε να διαλέγουμε καλύτερα τις λέξεις μας στο γραπτό λόγο αν δεν θέλουμε να παρεξηγηθούμε.
έγραψε:Μάθε να συζητας.
Off topic:
Νόμιζα ότι ξέρω αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
έγραψε: Δε μιλησα ποτέ για ανθρωπούς.
Off topic:
Θα μπορούσε να αφορά τις εκφράσεις σου απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό αφορούσε προσωπικές μου εμπειρίες.
έγραψε: Για μηχανικούς και autocad είναι η συζήτηση.
Ναι γιαυτό και το Off topic:
έγραψε:Ναι, το να ξέρεις autocad δε σημαίνει ότι είσαι μηχανικός. Οι περισσοτεροι μηχανικοί που γνωρίζω που ξέρουν autocad δεν έχουν ιδέα από διάφορα πεδία της μηχανολογίας. Και αν περιμένεις να βρεις δουλειά επειδή ξέρεις autocad κάνεις μεγάλο λάθος.
[offtopic]Να και κάτι που θα συμφωνήσουμε απόλυτα.

έγραψε:Δυστυχώς, το να προσπαθεί κανείς να βοηθήσει τους άλλους να μάθουν κάτι παραπάνω θεωρείται "φασιστικό/ρατσιστικό"
Off topic:
.Όχι αυτό είναι καθαρά δικό σου συμπέρασμα και είμαι ο τελευταίος που θα προσπαθούσε να ακυρώσει την προσφορά σου στη κοινότητα και στο κοινωνικό σύνολο γενικά.Έκρινα συγκεκριμένα μόνο λόγια και όχι εσένα.Εκτός και αν δεν δέχεσαι καμία κριτική οπότε αλλάζουν τα πράγματα.
έγραψε: Kαι με αυτό τελειώνει η συμμετοχή μου στο forum του ubuntu-gr και στο περιοδικό ubuntistas, να αφήσουμε τους "φιλελευθερους" να στοιχειοθετήσουν το περιοδικό, να γράψουν άρθρα ή να γραψουν οδηγούς στο forum.
Off topic:
Αυτό ομολογώ ότι δεν το κατάλαβα.Εκτός και αν στο ζήτησε η κοινότητα πράγμα που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου.

έγραψε:@asvos: Θυμήσου το Βολταίρο που είπε ότι δε συμφωνώ σε τίποτε με ό,τι λες αλλα θα αγωνιστώ για να συνεχίσεις το δικαίωμα να λες ελεύθερα αυτά που πρεσβεύεις και μετά ξαναπες μου ποιανού λόγια είναι "φασιστικά/ρατσιστικά".

Off topic:
Να και κάτι ακόμα που θα συμφωνήσουμε απόλυτα ,άρα μπορούμε ελεύθερα να γράφουμε και να κάνουμε κριτική ο ένας στον άλλον.
Όσο για τις συγκεκριμένες εκράσεις( "φασιστικά/ρατσιστικά")χαίρομαι πολύ που δεν σε εκφράζουν και ωφείλω να ζητήσω συγνώμη αν παραδεχθείς ότι το άρθρο δεν είναι και τόσο προσεκτικά διατυπωμένο.
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Λίγες ┃ Αγγλικά: Μέτρια.
NetBook
Linux Lite σε Netbook Aser Aspireone.

Desktop
Ubuntu 19.04
Intel Core i7 CPU 920 2.67GHz ‖ RAM 11,7 GiB ‖ Gigabyte EX58-UD3R
nVidia GK107 [GeForce GT 630] {}
eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller)
Άβαταρ μέλους
asvos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 14 Μαρ 2011, 00:57

Aν και είμαι παντελώς άσχετος με το θέμα (δικηγόρος γαρ, ουδεμία σχέση με autocad και μηχανικούς, εκτός από το ότι τους πλήρωσα), αν καλώς αντελήφθην όλοι χρησιμοποιούν autocad. Αναρωτιέμαι απλώς πόσοι το έχουν πληρώσει και πόσοι τρέχουν σπασμένες κόπιες. Διότι αν όπως υποπτεύομαι η πλειοψηφία ή ένα μεγάλο μέρος ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, τότε μάλλον δεν στέκει και πάρα πολύ η προσέγγιση που πάνω κάτω έχει ως <<χέστηκα για το αν είναι open source, εγώ θέλω να κάνω τη δουλειά μου και στη δουλειά μου δεν ψάχνομαι με εναλλακτικές>>. Έχει μια μαγκιά σα θέση αν έβαλες το χέρι στην τσέπη, αλλά αν έχεις ασπαστεί τη θεάρεστη μέθοδο του κλόπυ-right τότε μάλλον δεν αξίζει τον κόπο η συζήτηση, διότι συντρέχει η γνωστή ιδιότητα του <<τζάμπα-μάγκας>>.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pmav99 » 17 Μαρ 2011, 01:59

Off topic:
dim459 έγραψε:δικηγόρος γαρ, ουδεμία σχέση με autocad και μηχανικούς, εκτός από το ότι τους πλήρωσα

Όπως φαντάζομαι και εσύ θέλεις να πληρώνεσαι για τη δουλειά σου, έτσι και αυτοί :)

dim459 έγραψε:<<χέστηκα για το αν είναι open source, εγώ θέλω να κάνω τη δουλειά μου και στη δουλειά μου δεν ψάχνομαι με εναλλακτικές>>

Αν διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά, θα δεις ότι πουθενά δεν αναφέρθηκε αυτό που γράφεις. Εγώ αυτό που απλά είπα είναι ότι ο επαγγελματίας, συνήθως, δεν κάνει εκπτώσεις στη δουλειά του. Απλά θα φροντίσει να την κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η δουλειά του μηχανικού είναι αρκετά σύνθετη. Αν δουλεύεις σα μελετητής, και κατά βάση για αυτό μιλάμε εδώ, απαιτείται συνεχές διάβασμα και ψάξιμο (όπως και του δικηγόρου άλλωστε) αλλά και εξειδικευμένα προγραμματα (σε αντίθεση ίσως με τους δικηγόρους). Αυτό ισχύει για όλες τις ειδικότητες. Τα σχέδια είναι ένα (ενδεχομένως απαραίτητο) κομμάτι της δουλειάς του μηχανικού αλλά δεν είναι το μοναδικό. Εξ όσων γνωρίζω, και για τον τομέα μου τουλάχιστον πιστεύω ότι γνωρίζω, εναλλακτικές σήμερα δεν υπάρχουν. Προσέξτε, όχι οτι οι εναλλακτικές δεν είναι καλές ή δεν είναι ισάξιες με τα προγράμματα στα windows. Απλά δεν υπάρχουν καθόλου. Όπως είπα και προηγούμενως, όποιος γνωρίζει κάτι ας μας το πει. Προσωπικά είμαι περισσότερο από πρόθυμος να δοκιμάσω ή να διαφημίσω κάτι.

Το να βγει το autocad για linux, θα ήταν ένα τεράστιο βήμα. Ίσως τώρα που το βγάλαν σε Mac να γίνει κάποια στιγμή και το βήμα αυτό. Το ότι υπάρχουν εναλλακτικά CAD για linux είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Αλλά να πάμε από τα βήματα αυτά μέχρι το σημείο να διατυπώσουμε τη θέση ότι (η υπογράμμιση δική μου)
έγραψε:Οι (ήδη ή επίδοξοι) χρήστες AutoCAD LT δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να μην έρθουν στο Linux.
νομίζω ότι είναι τουλάχιστον υπερβολικό.

Δε θα επανέλθω ξανά, καθώς νομίζω ότι έχω γίνει σαφής.

ps
@ Dimitris
Πολύ φιλικά, εξαιρετικά αφιερωμένο
Ιt's just a forum after all...
Τελευταία επεξεργασία από pmav99 και 17 Μαρ 2011, 11:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
pmav99
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 17 Μαρ 2011, 02:10

pmav99 έγραψε:Off topic:
dim459 έγραψε:δικηγόρος γαρ, ουδεμία σχέση με autocad και μηχανικούς, εκτός από το ότι τους πλήρωσα

Όπως φαντάζομαι και εσύ θέλεις να πληρώνεσαι για τη δουλειά σου, έτσι και αυτοί :)

Σαν δικηγόρος, ο dim459 θα γνωρίζει την έννοια του "Pro bono", ίσως εσύ όχι pmav99
http://en.wikipedia.org/wiki/Pro_bono

φιλικά ;)
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 18 Μαρ 2011, 00:42

έγραψε: dim459 έγραψε:<<χέστηκα για το αν είναι open source, εγώ θέλω να κάνω τη δουλειά μου και στη δουλειά μου δεν ψάχνομαι με εναλλακτικές>>

Αν διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά, θα δεις ότι πουθενά δεν αναφέρθηκε αυτό που γράφεις. Εγώ αυτό που απλά είπα είναι ότι ο επαγγελματίας, συνήθως, δεν κάνει εκπτώσεις στη δουλειά του. Απλά θα φροντίσει να την κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Έχεις απομονώσει ένα συγκεκριμένο τμήμα από όλη την πρόταση ή πιο σωστά από τη νοηματική ενότητα, με αποτέλεσμα η βαρύτητα να δίνεται αλλού και όχι εκεί που αποσκοπούσα εγώ. Όλη η ενότητα είχε ως εξής :
έγραψε:Αναρωτιέμαι απλώς πόσοι το έχουν πληρώσει και πόσοι τρέχουν σπασμένες κόπιες. Διότι αν όπως υποπτεύομαι η πλειοψηφία ή ένα μεγάλο μέρος ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, τότε μάλλον δεν στέκει και πάρα πολύ η προσέγγιση που πάνω κάτω έχει ως <<χέστηκα για το αν είναι open source, εγώ θέλω να κάνω τη δουλειά μου και στη δουλειά μου δεν ψάχνομαι με εναλλακτικές>>.

Όπως γίνεται αντιληπτό δεν αναφέρομαι στην ιδεολογική προσέγγιση κάποιου απέναντι στο ανοιχτό λογισμικό (είναι δική του δουλειά), αλλά στο εάν ο <<ασυμβίβαστος επαγγελματίας>> χρησιμοποιεί τη σούπερ-ντούπερ εφαρμογή για να κάνει τη δουλειά του <<επαγγελματικά>> έχοντας ως όφειλε πληρώσει το αρκετά τσιμπημένο αντίτιμό της. Κι αυτό γιατί έχω την αντίληψη ότι όταν είσαι <<επαγγελματίας>> δεν είσαι μόνο όταν είναι να εισπράξεις, αλλά και όταν είναι να πληρώσεις, αλλιώς δυστυχώς επικρατεί η ιδιότητα του μαϊμουδιάρη. Βλέπεις όπως και εσύ και εγώ θέλουμε να πληρωνόμαστε, κάπως έτσι το βλέπουν και αυτοί που βγάζουν το Autocad.
έγραψε:Όπως φαντάζομαι και εσύ θέλεις να πληρώνεσαι για τη δουλειά σου, έτσι και αυτοί

Χε, χε, αν ήθελα να ανοίξω ένα μικρό flame θα έλεγα ναι, αλλά με τη διαφορά πως εγώ κάνω τη δουλειά μου όταν έχω πει ότι θα την κάνω και επιπλέον όταν κλείνω ένα ραντεβού αφορά άκρως συγκεκριμένο χρόνο και όχι με χρονική απόκλιση συν-πλην τριών ωρών. Επειδή όμως κινδυνεύω να παρεξηγηθώ και να μου την <<πέσουν>> όλοι οι μηχανικοί του φόρουμ, θα πω ότι απλώς αστειεύομαι...
@stavrosLinux
Τώρα τελευταία μας έχει φάει το Pro Bono, κάποιοι με λιγότερη κοινωνική ευαισθησία το λέμε και φέσι (και μου έχουν φορέσει πολύ, πάρα πολύ ! )
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pmav99 » 18 Μαρ 2011, 13:22

Την autodesk συγκεκριμένα μη τη φοβάσαι. Αν ήθελε να κλειδώσει τα προγράμματα της θα έδινε τουλάχιστον κλειδί σε usb . Όχι ότι αυτό δε σπάει, αλλά σίγουρα τα ποσοστά των πειράτικών θα ήταν λιγότερα. Το ίδιο όμως και το μερίδιο της αγοράς που κατέχει. Δε νομίζω ότι το αφήνουν στην τύχη αυτό. Σίγουρα έχουν υπολογίσει ότι έτσι το συνολικό τους κέρδος είναι μεγαλύτερο. Αφήνοντας τα προγράμματά της πρακτικά ξεκλείδωτα καταλήξαμε στο όλοι να ξέρουν autocad.

Μιας και μιλάμε για λογισμικό, το κόστος παραγωγής είναι σταθερό και ανεξάρτητο του αριθμού των πελατών σου. Τα κέρδη σου δε, εξαρτώνται μόνο από τον απόλυτο αριθμό των ατόμων που αγοράζουν το λογισμικό σου ή/και πληρώνουν την ετήσια συνδρομή. Αν έχεις πολλά σπασμένα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι μειώνονται τα κέρδη σου. Αν έχεις αρκετά μεγάλο μερίδιο αγοράς, μπορεί και να αυξάνονται. Παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο, αλλά αυτή είναι η γενική ιδέα.

κάτι αντίστοιχο έκανε και η microsoft για να κυριαρχήσει. Για αυτό άλλωστε ακόμα και όταν καταλαβαίνει ότι έχεις σπασμένη κόπια, ο υπολογιστής σου εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα (παρά μόνο με ενοχλητικές υπενθυμίσεις). Αν ήθελε να τα κλειδώσει θα το έκανε.

Η αγορά δε λειτουργεί πάντα με προφανή τρόπο. Δες και ΑΥΤΟ.

Off topic:
dim459 έγραψε:
Χε, χε, αν ήθελα να ανοίξω ένα μικρό flame θα έλεγα ναι, αλλά με τη διαφορά πως εγώ κάνω τη δουλειά μου όταν έχω πει ότι θα την κάνω και επιπλέον όταν κλείνω ένα ραντεβού αφορά άκρως συγκεκριμένο χρόνο και όχι με χρονική απόκλιση συν-πλην τριών ωρών. Επειδή όμως κινδυνεύω να παρεξηγηθώ και να μου την <<πέσουν>> όλοι οι μηχανικοί του φόρουμ, θα πω ότι απλώς αστειεύομαι...

Δεν αμφιβάλλω καθόλου για αυτό που αναφέρεις, απλά νομίζω είναι λίγο άδικη η γενίκευση. Αντίστοιχα παράπονα φαντάζομαι ότι θα έχουν και οι πελάτες ορισμένων δικηγόρων. Αυτό δε σημαίνει ότι όλοι οι δικηγόροι δεν είναι επαγγελματίες στη συμπεριφορά τους.
pmav99
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mechpanos » 06 Ιουν 2011, 12:22

Ειρήνη υμίν τέκνα μου.
Νομίζω ότι το Ubuntu και το linux εν γένει, έχουν ανάγκη τόσο τα open source όσο και τα εμπορικά προγράμματα.
Σίγουρα όλοι αγαπάμε το ελεύθερο και το στηρίζουμε, καλό όμως είναι να στηρίζουμε και τις εμπορικές εφαρμογές, όταν μας είναι χρήσιμες.
Με τον τρόπο αυτό και οι εταιρείες με την σειρά τους, θα πιστέψουν στο linux και θα το προωθήσουν.

Καλό και άριστο το Gimp, αλλά αν ένας γραφίστας που έχει μάθει να δουλεύει με Photoshop το είχε διαθέσιμο native για Linux δεν θα ήταν καλύτερα;
Το ίδιο για το Impress, αν η Corel έβγαζε και το Corel Draw Suite και για linux?
Ταυτόχρονα, για τις ανάγκες επεξεργασίας κειμένου και email ο παραπάνω γραφίστας θα χρησιμοποιούσε OpenOffice και Thunderbird, ενώ θα σέρφαρε με Firefox, ότι κάνει και στα Windows δηλαδή! Δεν θα ήταν καλύτερα όμως, αντί για Windows να είχε Linux?

Η εμπορική αξιοποίηση του ελεύθερου λογισμικού πιστεύω θα φέρει (και φέρνει ήδη) την ανάπτυξή του. Δεν λέω να κλείσουμε όλο το λογισμικό με πρότυπα και πατέντες, αλλά και το εμπορικό (κλειστό) λογισμικό έχει την χρησιμότητά του.

Προσωπικά καλωσορίζω την έκδοση του DraftSight για Linux, το χρησιμοποιώ ήδη στα Windows και μπορώ να πω ότι στην Stable έκδοση είναι αρκετά καλό για light χρήση που του κάνω και αν το συνηθίσει κανείς έχει ένα πολύ δυνατό εργαλείο, με παρόμοιο (σχεδόν 100% ίδιο) interface με το AutoCAD.
Πλέον λοιπόν και αφού έχω ήδη καθιερώσει Thunderbird και OpenOffice στην καθημερινή μου εργασία, είμαι 1 βήμα από το να ξηλώσω τα XP και να περάσω Ubuntu...
Πύργος θεός Πανηλειακός !!!

Στα...δικά μας τώρα:
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Λίγο Python, Fortran ┃ Αγγλικών: Lower
2 Ubuntu 14.04 trusty 3.13.0-36-generic 32bit
3 Intel Core2 CPU T7200 2.00GHz ‖ RAM 2006 MiB ‖ AMILO Pi 1505
4 Intel Mobile 945GM/GMS, 943/940GML Express Integrated [8086:27a2] {i915}
5 wlan0: 0bda:8179 Realtek ⋮ eth0: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10)

Γραφείο:
2 Ubuntu 16.04 xenial 4.4.0-71-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 Intel Q6600 2.40GHz ‖ RAM 3950 MiB ‖ Gigabyte P41T-D3P
4[AMD/ATI] Cedar [Radeon HD 5000/6000/7350/8350 Series]
Άβαταρ μέλους
mechpanos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό evolgen » 06 Ιουν 2011, 15:07

Off topic:
Για να πω τη δική μου μαύρη αλήθεια, ο πρώτος λόγος που πέρασα σε linux ήταν το γεγονός ότι εφαρμογές Βιοπληροφορικής και Υπολογιστικής Βιολογίας τρέχουν πολύ πιο απροβλημάτιστα και εύκολα σε linux παρά σε Windows. Επίσης, τα Unix εργαλεία που έρχονται με το Linux είναι ασύγκριτα όταν πρόκειται για χειρισμό αρχείων με ακολουθίες πρωτεϊνών/DNA κτλ. Το θέμα της ιδεολογίας περί ελευθερίας μου ήρθε πολύ αργότερα και πιστεύω ότι ο περισσότερος κόσμος -πλην ίσως των προγραμματιστών- την ίδια πορεία ακολουθεί.
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mechpanos » 12 Μαρ 2012, 14:24

pmav99 έγραψε:Αν ήθελε να κλειδώσει τα προγράμματα της θα έδινε τουλάχιστον κλειδί σε usb . Όχι ότι αυτό δε σπάει, αλλά σίγουρα τα ποσοστά των πειράτικών θα ήταν λιγότερα. Το ίδιο όμως και το μερίδιο της αγοράς που κατέχει. Δε νομίζω ότι το αφήνουν στην τύχη αυτό. Σίγουρα έχουν υπολογίσει ότι έτσι το συνολικό τους κέρδος είναι μεγαλύτερο. Αφήνοντας τα προγράμματά της πρακτικά ξεκλείδωτα καταλήξαμε στο όλοι να ξέρουν autocad.

Όχι μόνο αυτό...το dwg έχει γίνει industry standard φορμά αρχείων, για αυτόν ακριβώς τον λόγο...Διότι όλοι μπορούν με αυτό τον τρόπο να ανταλλάξουν και να επεξεργαστούν αρχεία Autocad!!!
Εδώ βέβαια έρχεται το Draftsight και κάνει μια μικρή επανάσταση, γιατί από ότι φαίνεται πλήρωσε το licence για το dwg φορμά, και δίνει δωρεάν το πρόγραμμα για άνοιγμα και επεξεργασία! Όχι ότι πειράχτηκε ιδιαίτερα η Autodesk, αλλά για 2D και απλή (ακόμα και επαγγελματική!!!!) χρήση πλέον, το Autocad είναι περιττό.
Εγώ σαν μηχανολόγος δηλαδή, που δεν χρησιμοποιώ Cadware και άλλες εφαρμογές που κάνουν χρήση του API του Autocad, καθώς και άλλοι μηχανικοί φίλοι μου που ξέρω, είμαστε 100% καλυμμένοι, με την χρήση του Draftsight!!!
Πύργος θεός Πανηλειακός !!!

Στα...δικά μας τώρα:
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Λίγο Python, Fortran ┃ Αγγλικών: Lower
2 Ubuntu 14.04 trusty 3.13.0-36-generic 32bit
3 Intel Core2 CPU T7200 2.00GHz ‖ RAM 2006 MiB ‖ AMILO Pi 1505
4 Intel Mobile 945GM/GMS, 943/940GML Express Integrated [8086:27a2] {i915}
5 wlan0: 0bda:8179 Realtek ⋮ eth0: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10)

Γραφείο:
2 Ubuntu 16.04 xenial 4.4.0-71-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 Intel Q6600 2.40GHz ‖ RAM 3950 MiB ‖ Gigabyte P41T-D3P
4[AMD/ATI] Cedar [Radeon HD 5000/6000/7350/8350 Series]
Άβαταρ μέλους
mechpanos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες