έγραψε:Το xelatex και το pdflatex είναι μηχανές (προγράμματα) LaTeX. Υλοποιούν τον ίδιο αλγόριθμο, αλλά υποστηρίζουν διαφορετικά χαρακτηριστικά η καθεμία. Για να καταλάβεις υπάρχουν τα tex, latex, pdflatex, xetex, xelatex, luatex, lualatex. Εσύ θέλεις να χρησιμοποιείς xelatex. Από default όλοι τα IDE και οι τα plugins των text editors είναι ρυθμισμένα να χρησιμοποιούν το pdflatex. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πας στα settings και να αλλάξεις την default ρύθμιση σε xelatex.
Έγινε, το βρήκα αυτό που λες. Όλα καλά.
έγραψε:H Linux Libertine είναι μια γραμματοσειρά που μπορείς να κατεβάσεις από το internet. Την αντικαθιστάς κατά βούληση. Το "Ο" δηλώνει ότι θες την Open Type εκδοχή και όχι την True Type. Σε γενικές γραμμές, οι γραμματοσειρές Open Type είναι οι πιο σύγχρονες και αυτές που έχουν τα περισσότερα features. Ακόμα δεν υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιου τύπου αλλά αυτή η κατάσταση αλλάζει. Δες εδώ για τις βασικές επιλογές που έχεις.
Δική μου χαζομάρα, είχα ξαναβάλει γραμματοσειρές αλλά το είχα ξεχάσει μ' αυτά και μ' αυτά. Οκ, κατάλαβα. θα κοιτάξω τα link για τις γραμματοσειρές. Πάντως για να πω την αλήθεια η default γραμματοσειρά του latex μου φαίνεται -από αισθητικής πλευράς- πολύ καλή.
έγραψε:Τα αρχεία sty δεν πρέπει να τα κατεβάζεις μόνος σου και να τα βάζεις στον ίδιο φάκελο. Η σωστή πρακτική είναι να χρησιμοποιείς τον TexLive Manager (το tlmgr) για τη διαχείριση των πακέτων. Αν δεν τα βρίσκει ο kile τότε είναι αλλού το πρόβλημα. Έχεις κάνει απεγκατάσταση τα πακέτα του Ubuntu για το texlive?
Όχι, το τσέκαρα. Δεν έχω απεγκαταστήσει τίποτε. Βασικά το πρόβλημα είναι με το biblatex.sty όπως το ξαναέλεγξα. Μήπως πρέπει να το βάλω χειροκίνητα στο σωστό σημείο; Ξέρεις ποιο είναι αυτό; Από αυτά που μου έχεις γράψει, υποθέτω κάπου μέσα στο Τex-Tree. Εσύ που το έχεις;