Διαβασα προσεκτικα ολα τα posts στο συγκεκριμενο θεμα, και επειδη ειμαι ισως ο ΜΟΝΟΣ (καθολου εγωιστικο) που ξερω τα ΠΑΝΤΑ (συνεχιζω την μετριοφροσυνη) απο ολες τις πλευρες. Κατ αρχας θα αναλυσω το θεμα απο την πλευρα του χρήστη.
1) Ενας ΑΠΛΟΣ χρηστης υπολογιστη σε μια επιχειρηση που εχει επιφορτιστει το εργο της εκδοσης αποδειξεων και τμολογιων, αντε το πολυ πολυ λιγο ιντερνετ και λιγο office, ΔΕΝ ενδιαφερεται για το λειτουργικο, και δεν ενδιαφερεται για τιποτα αλλο περαν του προγραμματος που θα δουλευει.
2) Μια επιχειρηση ΔΕΝ μπορει να ξεφυγει απο τα window μια και ΟΛΑ τα εμπορικα-λογιστικα προγραμματα που κυκλοφορουν ΔΕΝ παιζουν σε Linux, η για να παιξουν θελει να κανεις "παπαδες". Επισης ο ιδιοκτητης της μικρης επιχειρησης συνηθως παιρνει προγραμμα "συμβατο" με το προγραμμα του λογιστη του, γιαυτο αλλωστε και ολοι οι μηχανογραφοι κοιτουν ΠΡΩΤΑ τους λογιστες και μετα τους τελικους πελάτες.
3) Το προγραμματιστικο κομματι ειναι πολυ ευκολο πλεον, με την λογικη οτι δεν θα ανακλυψουμε τον τροχο...Μια βαση με ολα τα πεδια που εχουν τα ηδη υπαρχοντα προγραμματα και ενα ωραιο και ευχρηστο interface (δεν λεμε οτι το κανει ενας ανθρωπος σε μια μερα) και γινεται.
4)Δεν χρειαζεται καμμια αδεια απο κανεναν για να μπει το προγραμμα σε μια επιχειρηση, αρκει να πληρει τις προυποθεσεις φορολογικης νομιμοτητας σε θεματα που απτονται του Κ.Β.Σ.
5) Τελος ειναι πολυ σημαντικο να υπαρχει υποστηριξη και αναλυση του ολου project. Προσωπικα ειμαι σε θεση να προσφερω απο ολες τις πλευρες για την υλοποιηση ενος τετοιου project το οποιο θα βαλει το linux στην ελληνικη αγορα των επιχειρησεων που ειναι ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ κομματι. Αν καποιος θελει οποιαδηποτε πληροφορια ή αναλυση ή καθοδηγηση ειμαι στην διαθεση του.