Μπορεί με την πρώτη ματιά να μοιάζει με μια ERP/CRM εφαρμογή που στην ουσία υπάρχει ήδη για linux όπως λες. Έχω δει παρόμοιες εφαρμογές στην πράξη, βέβαια σε windows συστήματα. Δεν είναι όμως ακριβώς αυτό που φαντάζομαι. Μια εφαρμογή ERP θα ήταν εκ των προτέρων δύσκολο να πραγματοποιηθεί και ένας λογιστής με ανύπαρκτες γνώσεις προγραμματισμού θα ήταν αδύνατο να μπορέσει δίχως βοήθεια να την παραμετροποίηση.
Εγώ μιλάω για μια εφαρμογή που θα στήνεται εύκολα και δίχως ιδιαίτερη παραμετροποίηση, απ'την πρώτη στιγμή της εγκατάστασης θα μπορεί να δουλέψει εφόσον κανείς κάνει τον κόπο να την τροφοδοτήσει με δεδομένα. Ασφαλώς θα ήταν λάθος η εφαρμογή να μην είναι δυναμική ώστε ο καθένας να μπορεί να την προσαρμόσει στις ιδιαίτερες ανάγκες του.
Δεν ξέρω αν είναι σωστό να αναλύσω την ιδέα τώρα. Θα μπορούσα βέβαια να πω δυο τρία πραγματάκια ώστε κανείς να μπει στο νόημα και να δει ποιες ανάγκες μπορεί να λύση αυτό το έργο. Στην δουλειά μου, ένα λογιστικό γραφείο με 5 υπαλλήλους, χρησιμοποιούμε κάθε στιγμή μια τέτοια εφαρμογή γλιτώνοντας κόπο και λάθη.
Ένας λογιστάκος είμαι και σίγουρα δεν φέρνω τις γνώσεις πάνω στον προγραμματισμό που έχετε εσείς εδώ μέσα. Είμαι όμως επαγγελματίας και στον χώρο πάνω από 15 έτη και έχω αποκτήσει μια πρακτική αντίληψη στο να επιλύνω προβλήματα.
Μπορούμε αν θέλετε να συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα και αν τελικά έχει κάποια βάση ο όλος ισχυρισμός μου μπορώ να βοηθήσω για την υλοποίηση με όλες μου τις δυνάμεις.
Υ.γ.1) Πλέον τα περισσότερα λογιστικά γραφεία διαθέτουν server.
2) Αν εγώ με τις πενιχρές γνώσεις προγραμματισμού έφτιαξα κάτι που δουλεύει, τότε εσείς στα σίγουρα θα το απογηώσετε.