πρόβλημα με libreoffice  Το θέμα επιλύθηκε

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

πρόβλημα με libreoffice  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό sakisman » 27 Ιουν 2017, 11:25

Καλημέρα σε όλους. Εδώ και 2 ημέρες δεν μπορώ να ανοίξω οποιοδήποτε αρχείο ανοίγει με LIbreoffice. Ξεκινάει κανονικά, δείχνει το λογότυπο, ανοίγει το παράθυρο με την ονομασία του κειμένου στην άνω μπάρα και αμέσως κλείνει. Διαβάζοντας διάφορα στον ιστό, έκανα εκκίνηση σε safe mode αλλά τίποτα. Προσπάθησα με μετονομασία του φακέλου στο config, επίσης τίποτα. απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση και πάλι τίποτα. Παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει τι πρέπει να κάνω για να το επαναφέρω βοήθεια. είναι σημαντικό να το κάνω γρήγορα γιατί έχω άπειρες εργασίες και μελέτες που τρέχουν και ο χρόνος όπως πάντα λιγοστός.
ευχαριστώ εκ των προτέρων καθώς ξέρω (όπως και άλλες φορές) ότι θα βρεθεί μια λύση.
Ααα!!! να μην ξεχάσω στη υογραφή τα στοιχεία είναι σωστά εκτός από το UBUNTU 17.04 GNOME
Επίσης να αναφέρω ότι το κάνει μόνο στο writer. Τα υπόλοιπα ανοίγουν κανονικά.
1 Γνώσεις Linux: � ┃ Προγραμματισμού: � ┃ Αγγλικών: πολύ καλή
2 Ubuntu 15.04 vivid 3.19.0-15-generic 32bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 Intel Pentium M processor 1.73GHz ‖ RAM 999 MiB ‖ Acer Crane II - Acer, inc. Aspire 1690
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV410/M26 [Mobility Radeon X700] [1002:5653] {radeon}
5 eth0: Broadcom NetXtreme BCM5788 Gigabit Ethernet [14e4:169c] (rev 03) ⋮ eth1: Intel PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] Network Connection [8086:4220] (rev 05)
sakisman
babeTUX
babeTUX
 
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 10 Νοέμ 2008, 21:09
Εκτύπωση

Re: πρόβλημα με libreoffice

Δημοσίευσηαπό Reinach » 27 Ιουν 2017, 16:30

Καλησπέρα. Πρέπει να σου πω ότι αντιμετώπισα και εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα τις τελευταίες ημέρες, μόνο με writer και όχι με τα υπόλοιπα προγράμματα του libreoffice (π.χ. calc). Αυτό που σκέφτηκα είναι ότι είχα πάρει μόλις κάποιες ενημερώσεις πυρήνα. Αυτή τη στιγμή έχω τον πυρήνα:
Κώδικας: Επιλογή όλων
4.8.0-56-generic

και με αυτόν υπάρχει το πρόβλημα.

Το ίδιο πρόβλημα είχα (μαζί με πρόβλημα άρνησης εγγραφής σε usb stick) και κάποιους μήνες πριν και λύθηκε (οριστικά) όταν ήρθε πάλι ενημέρωση του πυρήνα. Αυτό που έκανα και θα πρέπει να κάνεις και εσύ (για να μην περιμένεις ενημερώσεις...) είναι να κάνεις εκκίνηση από κάποιον προηγούμενο πυρήνα (ελπίζω να έχεις κρατήσει) και να δεις αν λύνεται το πρόβλημα. Δοκίμασέ το για να δούμε αν το πρόβλημα εντοπίζεται στην τελευταία έκδοση του πυρήνα σου, οπότε ελπίζω να λύνεται με αυτόν τον τρόπο.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 16.04 xenial 4.10.0-38-generic 64bit (el_GR.UTF-8, MATE mate), Ubuntu 4.10.0-37-generic
3 Intel Core2 Duo CPU T8300 2.40GHz ‖ RAM 3948 MiB ‖ Acer Aspire 6920
4 nVidia G84M [GeForce 9500M GS] [10de:0405] {nouveau}
5 enp2s0: Qualcomm Atheros AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0) ⋮ wlp8s0: Intel PRO/Wireless 4965 AG or AGN [Kedron] Network Connection [8086:4229] (rev 61)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
Reinach
seniorTUX
seniorTUX
 
Δημοσιεύσεις: 660
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2008, 20:48
Εκτύπωση

Re: πρόβλημα με libreoffice

Δημοσίευσηαπό sakisman » 27 Ιουν 2017, 21:14

φίλε μου 1000 ευχαριστώ. όντως λειτουργεί, όλα οκ. Το θέμα είναι όμως ότι κάθε φορά πρέπει να μπαίνω σε προηγούμενο πυρήνα; Ελπίζω με την επόμενη αναβάθμιση πυρήνα να διορθωθεί το πρόβλημα. Ευχαριστώ και πάλι για την άμεση ανταπόκριση.
1 Γνώσεις Linux: � ┃ Προγραμματισμού: � ┃ Αγγλικών: πολύ καλή
2 Ubuntu 15.04 vivid 3.19.0-15-generic 32bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 Intel Pentium M processor 1.73GHz ‖ RAM 999 MiB ‖ Acer Crane II - Acer, inc. Aspire 1690
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV410/M26 [Mobility Radeon X700] [1002:5653] {radeon}
5 eth0: Broadcom NetXtreme BCM5788 Gigabit Ethernet [14e4:169c] (rev 03) ⋮ eth1: Intel PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] Network Connection [8086:4220] (rev 05)
sakisman
babeTUX
babeTUX
 
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 10 Νοέμ 2008, 21:09
Εκτύπωση

Re: πρόβλημα με libreoffice

Δημοσίευσηαπό Reinach » 27 Ιουν 2017, 23:34

Μπορείς όταν είσαι στον προηγούμενο αυτό πυρήνα να ανοίξεις το Ubuntu Tweak και να διαγράψεις τον πιο πρόσφατο προβληματικό. Προσοχή όμως σε αυτά που θα διαγράφεις. Με την επόμενη επανεκκίνηση θα φορτώσει αυτομάτως τον προηγούμενο (σωστό) πυρήνα.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 16.04 xenial 4.10.0-38-generic 64bit (el_GR.UTF-8, MATE mate), Ubuntu 4.10.0-37-generic
3 Intel Core2 Duo CPU T8300 2.40GHz ‖ RAM 3948 MiB ‖ Acer Aspire 6920
4 nVidia G84M [GeForce 9500M GS] [10de:0405] {nouveau}
5 enp2s0: Qualcomm Atheros AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0) ⋮ wlp8s0: Intel PRO/Wireless 4965 AG or AGN [Kedron] Network Connection [8086:4229] (rev 61)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
Reinach
seniorTUX
seniorTUX
 
Δημοσιεύσεις: 660
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2008, 20:48
Εκτύπωση


  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες