HDMI Audio και mirror display

...βίντεο, ήχος, players, codecs, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστές: adem1, konnn

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για εγκατάσταση codec, java, flash και εφαρμογών πολυμέσων τρέξτε στο τερματικό
Για ubuntu
sudo apt-get -y install ubuntu-restricted-extras
Για kubuntu
sudo apt-get -y install kubuntu-restricted-extras

HDMI Audio και mirror display

Δημοσίευσηαπό yodan000 » 05 Αύγ 2015, 02:30

Θέλω να έχω HDMI audio και mirror display out of the box κάθε φορά που κάνω plug το laptop μου στην tv. Μέχρι στιγμής για τον ήχο πρέπει να πάω στις ρυθμίσεις συστήματος και να επιλέξω το κανάλι ήχου. Για την εικόνα πρέπει να πάω στο nvidia-settings και να βάλω scaled την ανάλυση του λάπτοπ μου στην tv και να επιλέξω same as, ενώ έχω επιλέξει save to x configuration file όταν ξαναβάλω το HDMI η οθόνη δεν είναι mirror και η ανάλυση είναι σαν αυτή του λάπτοπ αλλά όχι scaled. Υπάρχει τρόπος να το φτιάξω;
Υ.Γ. έχω κλειστούς οδηγούς nvidia
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu Gnome τελευταία έκδοση
3 Intel Core i3 CPU M 370 2.40GHz ‖ RAM 3819 MiB ‖ Acer Aspire 5742G
4 NVIDIA Corporation Device [10de:0df1] (rev a1)
5 eth0: Broadcom NetLink BCM57780 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:1692] (rev 01) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9287 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002e] (rev 01)
yodan000
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Re: HDMI Audio και mirror display

Δημοσίευσηαπό drpaneas » 05 Αύγ 2015, 12:34

yodan000 έγραψε:κάθε φορά που κάνω plug το laptop μου στην tv... ενώ έχω επιλέξει save to x configuration file όταν ξαναβάλω το HDMI η οθόνη δεν είναι mirror και η ανάλυση είναι σαν αυτή του λάπτοπ αλλά όχι scaled.

Και είναι απόλυτα λογικό. Το 'xorg.conf' χρησιμοποιείται για static configuration κατά την εκκίνηση το X Server.

yodan000 έγραψε:Υπάρχει τρόπος να το φτιάξω;

Μπορείς να γράψεις ένα script με τις εντολές για mirror της VGA, χρησιμοποιώντας το 'xrandr' και να το τρέχεις manually κάθε φορά που συνδέεις την TV στο laptop σου. Αν θες να τρέχει αυτόματα το script, ψάξε δες ποιό ειναι το service του systemd που κάνει trigger το hotplugging και προσθεσε εκεί και το script σου.
Γνώσεις Linux: ✔✔✔✔✔ ┃ Προγραμματισμού: ✔✔✔✔✔ ┃ Αγγλικών: ✔✔✔✔✔
SUSE Linux Enterprise Server
Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz × 8 | 32GB RAM DDR3 | 8.2 TB Hard Disk
Άβαταρ μέλους
drpaneas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Πολυμέσα