από xlife » 18 Σεπ 2015, 21:01
Μετά απο πολλές δοκιμές έφτασα σε ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα
όπως είπα στο προηγούμενο post, την ευθύνη για τα προβλήματα του rendering την βλέπω στον ffmpeg. Τα μηνύματα λάθους που μου βγάζει το kdenlive είναι μηνύματα του ffmpeg και είναι απλά λάθος. Προσωπικά εντοπίζω το πρόβλημα στο χαμηλών επιδόσεων hardware σε συνάρτηση με τον πολύπλοκο αλγόριθμο των νέων codecs.. Οπότε μια λύση μου έμεινε.. να φτιάξω ένα rendering profile με παλαιότερο codec. Ετσι μετά απο αρκετές αποτυχημένες δοκιμές , κατέληξα στον mjpeg. Η χρήση επεξεργαστή, μνήμης και δίσκου είναι σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τον h264. ο χρόνος για το encode είναι διπλάσιος, και το αρχείο τριπλάσιο... όμως δουλεύει χωρίς κανένα μήνυμα λάθους. Υπάρχουν πολλοί codec στον ffmpeg, αλλά μερικούς σύγχρονους που δοκίμασα, κάνανε το ίδιο πρόβλημα. Τώρα αρκεί να δουλέψω λίγο τις παραμέτρους του συγκεκριμένου προφίλ ώστε να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα
Ετσι αν κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο encoding η και στο decoding πιθανώς να ευθύνεται το hardware και να είναι καλύτερο να αλλάξει codec
1 Γνώσεις Linux: 5 χρόνια και ακόμη μπερδεύω το ls με το dir, δεν το λες και καλό επίπεδο
┃ Προγραμματισμός: Είμαι ο προγραμματιστής του "hello world" σε basic - έχω κουνήσει και τη χελώνα σε logo
┃ Αγγλικά: Επίπεδο παραλίας πχ - do you have weather for a coffee?
2 "elementary" 0.4.1 loki 4.13.0-45-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Pantheon pantheon)
3 AMD A8-5500B APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 19300 MiB ‖ Hewlett-Packard 1850 - HP Compaq Pro 6305 SFF
4 AMD Radeon HD 7560D
5 wl0: ZyDAS ZD1211B 802.11g ⋮ en0: Broadcom NetXtreme BCM5761 Gigabit Ethernet PCIe