openshot- Δεν μπορώ να το εγκαταστήσω  Το θέμα επιλύθηκε

...βίντεο, ήχος, players, codecs, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστές: adem1, konnn

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για εγκατάσταση codec, java, flash και εφαρμογών πολυμέσων τρέξτε στο τερματικό
Για ubuntu
sudo apt-get -y install ubuntu-restricted-extras
Για kubuntu
sudo apt-get -y install kubuntu-restricted-extras

Re: openshot- Δεν μπορώ να το εγκαταστήσω

Δημοσίευσηαπό asvos » 17 Σεπ 2015, 12:21

Learner έγραψε:Αυτά παθαίνεις όταν προσπαθείς να αντικαταστήσεις το Kdenlive (ίσως το καλύτερο video editing πρόγραμμα σε Linux)

Καλύτερο σε τι ακριβως?
Καλύτερο απ' το blender?
Δεν νομίζω!
Εκτός και αν το περιορίσουμε στην ευκολία εκμαθησης.
http://opensource.com/life/15/1/current-state-linux-video-editing
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Λίγες ┃ Αγγλικά: Μέτρια.
NetBook
Linux Lite σε Netbook Aser Aspireone.

Desktop
Ubuntu 19.04
Intel Core i7 CPU 920 2.67GHz ‖ RAM 11,7 GiB ‖ Gigabyte EX58-UD3R
nVidia GK107 [GeForce GT 630] {}
eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller)
Άβαταρ μέλους
asvos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 17 Σεπ 2015, 14:07

asvos έγραψε:
Learner έγραψε:Αυτά παθαίνεις όταν προσπαθείς να αντικαταστήσεις το Kdenlive (ίσως το καλύτερο video editing πρόγραμμα σε Linux)

Καλύτερο σε τι ακριβως?
Καλύτερο απ' το blender?
Δεν νομίζω!
Εκτός και αν το περιορίσουμε στην ευκολία εκμαθησης.
http://opensource.com/life/15/1/current-state-linux-video-editing

Είπα κάπου "καλύτερο από το blender" ; Καλύτερο από το OpenShot και ίσως το καλύτερο video editing πρόγραμμα σε Linux.
Αν κάτσεις να μάθεις blender μόνο για βίντεο editing, είναι σαν να πάρεις μια Ferarri για να πηγαίνεις από Ομόνοια - Σύνταγμα. Δεν συγκρίνονται οι δυο εφαρμογές.

Επίσης, το άρθρο στο opensource.com δεν είναι κάτι περισσότερο από την άποψη του συντάκτη που το έγραψε. Έτσι νομίζει αυτός, έτσι γράφει, αυτή είναι η προσωπική του γνώμη ;-)
About Me
NickTux@GitHub

1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xlife » 17 Σεπ 2015, 17:59

Μετά απο πολλές ώρες ψαξίματος έφτασα σε αποτέλεσμα.. Το google δεν βοήθησε δυστυχώς καθόλου..
Κατέβασα live dvd το AVLINUX (debian based) το οποίο έχει προεγκατεστημένα όλα τα εργαλεία.. ακριβώς τα ίδια.. δεν άλλαξε κάτι.. Σίγουρα δεν φταίει το kdenlive αλλά ο ffmpeg και η διαχείριση της ram. Σε μικρά video δεν κόλλησε ποτέ το kdenlive. Μόλις φορτώνω πολύ υλικό/composites/chroma κτλ, τότε κρασάρει. Νομίζω οτι αν είχα cuda κάρτα γραφικών για γρήγορη επεξεργασία και 16 g ram δεν θα είχα καν αυτό το πρόβλημα.

Τελικά μετά απο ώρες σκέφτηκα να κάνω εξαγωγή σε ακολουθία εικόνων(έφτιαξα νέο rendering profile στο kdenlive). Δούλεψε!! Μετά έκανα rendering μόνο τον ήχο σε wav.. όλα οκ. Ανοιξα ένα καινούριο project, έβαλα την ακολουθία εικόνων με 1 εικόνα ανα καρέ και μετά το αποτέλεσμα το έκανα rendering σε mp4. Τώρα έχω ενα wav και ένα mp4 που θα τα κολλήσω με κάποιο άλλο πρόγραμμα γιατί ακόμη και αυτά τα δύο αρχεία δεν λένε να κολλήσουν με το kdenlive..

Για το blender θα συμφωνήσω με τον learner. Εγώ το χρησιμοποιώ για κάποια 3d γραφικά και 3d animation που χρησιμοποιώ στα video μου. Ξεκίνησα να φτιάχνω και 3d transition ώστε τα video μου να είναι απολύτως δικά μου. Όμως για να κάνεις εκεί όλη την επεξεργασία είναι σίγουρα πολύ δύσκολο ειδικά σαν εμένα που είμαι αρχάριος. Ασχολούμαι τον ελεύθερο χρόνο μου 2 μήνες τώρα(ήταν και η πρώτη ερώτηση που έκανα στο forum). Αν ξεκινούσα με το blender μάλλον θα τα είχα παρατήσει. Προσωπικά νομίζω οτι το πιο καλό είναι το lightworks αλλα δυστυχώς δεν μπορώ να το δώ μιας και έχει μόνο για 64bit
1 Γνώσεις Linux: 5 χρόνια και ακόμη μπερδεύω το ls με το dir, δεν το λες και καλό επίπεδο
┃ Προγραμματισμός: Είμαι ο προγραμματιστής του "hello world" σε basic - έχω κουνήσει και τη χελώνα σε logo
┃ Αγγλικά: Επίπεδο παραλίας πχ - do you have weather for a coffee?
2 "elementary" 0.4.1 loki 4.13.0-45-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Pantheon pantheon)
3 AMD A8-5500B APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 19300 MiB ‖ Hewlett-Packard 1850 - HP Compaq Pro 6305 SFF
4 AMD Radeon HD 7560D
5 wl0: ZyDAS ZD1211B 802.11g ⋮ en0: Broadcom NetXtreme BCM5761 Gigabit Ethernet PCIe
Άβαταρ μέλους
xlife
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: openshot- Δεν μπορώ να το εγκαταστήσω  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό xlife » 18 Σεπ 2015, 21:01

Μετά απο πολλές δοκιμές έφτασα σε ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα

όπως είπα στο προηγούμενο post, την ευθύνη για τα προβλήματα του rendering την βλέπω στον ffmpeg. Τα μηνύματα λάθους που μου βγάζει το kdenlive είναι μηνύματα του ffmpeg και είναι απλά λάθος. Προσωπικά εντοπίζω το πρόβλημα στο χαμηλών επιδόσεων hardware σε συνάρτηση με τον πολύπλοκο αλγόριθμο των νέων codecs.. Οπότε μια λύση μου έμεινε.. να φτιάξω ένα rendering profile με παλαιότερο codec. Ετσι μετά απο αρκετές αποτυχημένες δοκιμές , κατέληξα στον mjpeg. Η χρήση επεξεργαστή, μνήμης και δίσκου είναι σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τον h264. ο χρόνος για το encode είναι διπλάσιος, και το αρχείο τριπλάσιο... όμως δουλεύει χωρίς κανένα μήνυμα λάθους. Υπάρχουν πολλοί codec στον ffmpeg, αλλά μερικούς σύγχρονους που δοκίμασα, κάνανε το ίδιο πρόβλημα. Τώρα αρκεί να δουλέψω λίγο τις παραμέτρους του συγκεκριμένου προφίλ ώστε να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Ετσι αν κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο encoding η και στο decoding πιθανώς να ευθύνεται το hardware και να είναι καλύτερο να αλλάξει codec
1 Γνώσεις Linux: 5 χρόνια και ακόμη μπερδεύω το ls με το dir, δεν το λες και καλό επίπεδο
┃ Προγραμματισμός: Είμαι ο προγραμματιστής του "hello world" σε basic - έχω κουνήσει και τη χελώνα σε logo
2 "elementary" 0.4.1 loki 4.13.0-45-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Pantheon pantheon)
3 AMD A8-5500B APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 19300 MiB ‖ Hewlett-Packard 1850 - HP Compaq Pro 6305 SFF
4 AMD Radeon HD 7560D
5 wl0: ZyDAS ZD1211B 802.11g ⋮ en0: Broadcom NetXtreme BCM5761 Gigabit Ethernet PCIe
Άβαταρ μέλους
xlife
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 18 Σεπ 2015, 21:39

xlife έγραψε:Ετσι μετά απο αρκετές αποτυχημένες δοκιμές , κατέληξα στον mjpeg

Από ποιότητα όμως, λέει;
Επίσης, αν το συγκεκριμένο rendering profile δεν υπάρχει στο kdenlive, δεν θυμάμαι, καλό θα ήταν να δώσεις το script που έφτιαξες εδώ ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιος/α αν χρειαστεί.
Πάτα και το κουμπάκι της επίλυσης, στο δικό σου ποστ ;)
About Me
NickTux@GitHub

1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xlife » 18 Σεπ 2015, 22:09

Απο ποιότητα έφτασα και πολύ ψηλά, στην ουσία χωρίς διαφορά με h264 , τουλάχιστον στο δικό μου μάτι - βέβαια ακόμη παίζω με τις ρυθμίσεις, αλλα επειδή τις τεστάρω όλες στο προβληματικό αρχείο, κάνει περίπου 1 ώρα το κάθε rendering. Ετσι το βασικό σετ που έχω κάνει είναι
Group - test
profile name - Avi
Extension - avi

και παράμετροι
-f avi -acodec copy -vcodec mjpeg -s 1280x720

τώρα παίζω με το bitrate το οποίο και θα βάλω πολύ ψηλά για να δώ διαφορές, αλλά πρέπει να το αφήσω να το κάνει το βράδυ, γιατί δεν ξέρω πόσες ώρες θα κάνει τελικά. Αν κάποιος γνωρίζει καλύτερο σετ παραμέτρων για mjpeg είναι ευπρόσδεκτο για δοκιμή
4 AMD Radeon HD 7560D
Άβαταρ μέλους
xlife
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Πολυμέσα