Καλησπέρα,
πρόσφατα ξαναέκανα εγκατάσταση το ubuntu 8.04. Αφού στην προηγούμενη εγκατάσταση πειραματίστηκα με εκτεταμένη (απ)εγκατάσταση προγραμμάτων είπα αυτή τη φορά να στραφώ στα προγράμματα που έρχονται με τη διανομή χωρίς να προσθέσω άλλα, παρά μόνο όπου πραγματικά χρειάζονται. Εχω λοιπόν δύο ερωτησούλες για τα εξής βασικά για μένα θέματα :
1.Στο rhythmbox πρώτα, κάθε φορά που το ανοίγω, υπάρχει πάντα η λίστα με τα κομμάτια που έχουν παιχτεί παλιότερα. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι η λίστα περιλαμβάνει όλα τα κομμάτια που έχουν παιχτεί κατά καιρούς. Θα περίμενα με το άνοιγμα του προγράμματος να εμφανίζεται η τελευταία λίστα αναπαραγωγής ή αν έχω διαλέξει για παράδειγμα πέντε κομμάτια για να ακούσω και πατώντας αυτά, να ανοίγουν μόνο αυτά. Αντί για αυτό, αν έχω ακούσει κατά καιρούς εκατό κομμάτια και σήμερα διαλέξω πέντε για να ακούσω, όταν ανοίξει το πρόγραμμα, έχω μια λίστα με εκατόν πέντε κομμάτια. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει σε λίγους μήνες... Ασε που μπορεί να θέλω κομμάτια συγκεκριμένου είδους μουσικής κάθε φορά. Βεβαίως μπορεί κανείς να τα διαγράφει από τη λίστα αλλά είναι λίγο περίεργο να σβύνει κανείς με το χέρι. Ποιά ρύθμιση μου διαφεύγει???
2.Κάνοντας backup αρχείων σε cd, έχω το ακόλουθο πρόβλημα: το αρχείο με τα κείμενά μου, λόγω του ότι η δουλειά μου σχετίζεται με γράψιμο, περιλαμβάνει πολλά επίπεδα φακέλων και αρκετά μεγάλα ονόματα αρχείων. Στο πρόγραμμα δημιουργίας cd που έρχεται με τη διανομή, παρουσιάζεται το μήνυμα που λέει ότι υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας των τίτλων με τα windows. Δε χρησιμοποιώ πια windows καθόλου στα δικά μου pc του σπιτιού, αλλά χρειάζεται πολλές φορές να διαβάσω cd μου σε άλλα κομπιούτερ (δουλειάς στο γραφείο, φίλων κλπ), άρα χρειάζεται να είναι συμβατά. Δεν με σώζει ούτε η ρύθμιση με τους 103 χαρακτήρες στον τίτλο των αρχείων (αντί των πενήντα κάτι που είναι νομίζω το αρχικό όριο). Μήπως έχει κανείς αντιμετωπίσει το πρόβλημα (και το έχει λύσει ήδη) ???
Ευχαριστώ για κάθε ιδέα/βοήθεια/λύση. Θα ξανακοιτάξω το θέμα παρασκευή απόγευμα με βραδάκι. Αν έχει κανείς απαντήσει νωρίτερα, συγχωρήστε μου την καθυστέρηση (αντ)απάντησης, δεν είναι σκόπιμη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.