Κάτι για επεξεργασία video; πρόβλημα με το kino

...βίντεο, ήχος, players, codecs, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστές: adem1, konnn

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για εγκατάσταση codec, java, flash και εφαρμογών πολυμέσων τρέξτε στο τερματικό
Για ubuntu
sudo apt-get -y install ubuntu-restricted-extras
Για kubuntu
sudo apt-get -y install kubuntu-restricted-extras

Κάτι για επεξεργασία video; πρόβλημα με το kino

Δημοσίευσηαπό joman » 01 Νοέμ 2008, 17:59

Λοιπόν παιδιά, πήρα φόρα με το λινουξ και μου βγαίνουν όλες οι απορίες..
Αφού με τη βοήθεια σας λύθηκαν όλα τα βασικά προβλήματα που αντιμετώπιζα, περνάω και στα προβλήματα δευτερεύουσας σημασίας.
Συγκεκριμένα, προσπάθησα με το Kino να κάνω επεξεργασία video απο την καμερά μου(μια JVC DVL765 mini dv), αλλά ποτέ δεν κατάφερα να ολοκληρώσω κάτι.
Τη μια κολλούσε κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, την άλλη μου κολλούσε την κάρτα ήχου(νομίζω δηλαδή, έβγαζε έναν βόμβο που σταματούσε μόνο με επανεκκίνηση), ή έκλεινε τελείως το πρόγραμμα στα καλά καθούμενα.
Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να ολοκληρώσω κάτι με αυτή την τακτική.
Εχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο πρόγραμμα που να δουλεύει απροβλημάτιστα; δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις μιας και το θέλω για απλή χρήση,κόψιμο κόλλημα και κανένα εφε ή τίτλο.
Να σημειώσω πως έχω την έκδοση 8,10, αλλά και με την 8,4 που το είχα δοκιμάσει τα ίδια μου έκανε.
Και μια σχετικά παρόμοια ερώτηση αλλά για επεξεργασία φωτογραφίας.
Διάβασα σε κάποιο άλλο ποστ οτι το picasa τρέχει μέσω wine και δεν το προτείνετε.
Επίσης αναφέρεστε στο digiKam αλλά αν κατάλαβα καλά πρέπει να εγκαταστήσω το KDE για να δουλέψει.
Γίνεται λοιπόν να βάλω το KDE 3 μιας και το 4 δεν με ενθουσίασε;
joman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Κάτι για επεξεργασία video; πρόβλημα με το kino

Δημοσίευσηαπό yaris66 » 02 Νοέμ 2008, 01:21

νομιζω το picasa δεν επεξεργαζεται foto.Το gimp ειναι κορυφαιο και θα κολλησεις.Αντι για picasa,f-spot παλι κορυφαιο
Οσο για το kino,χρειαζεται πολυ καλο μηχανημα για να κανεις αυτα που λες.
με ενα core 2 duo kai 2GB RAM,ξεκινας το αφηνεις,πας για καφε και σε 4 ωρες το βλεπεις παλι
Χρειαζεσαι 4 GB RAM και πολυ δυνατο σκληρο,οχι σε χωρητικοτητα αλλα σε ταχυτητα
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
ubuntu 11.10/Atom /2 GB/intelGMA500
/ IntelPRO/Wireless4965 /
/ Intel HD Audio Controller
/11' 1024X768
yaris66
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό joman » 02 Νοέμ 2008, 01:48

Δεν νομίζω να φταίει η μνήμη στο πρόβλημά μου(όντας στα 2GB RAM, επεξεργαστή dual2 core 1.8GH; και δίσκο raptor στις 10000 rpm), γιατί δεν είναι που δουλεύει αργά, αλλά το οτι κολλάει τελείως ή κλείνει απο μόνο του το kino.
Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια...
Καμιά πρόταση για κάτι λιγότερο απαιτητικό;
Όσο για το f-spot, το έχω ήδη εγκαταστήσει και ψάχνω τις λειτουργίες του.
Και έχεις δίκιο, δεν είναι για επεξεργασία, λάθος έκανα στη διατύπωση.
joman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 02 Νοέμ 2008, 03:34

Για το digiKam που ανέφερες πριν, δεν χρειάζεται να βάλεις όλο το kde για να εγκαταστήσεις μια kde εφαρμογή...
Απλά όταν πας να εγκαταστήσεις ένα πρόγραμμα του kde , μαζί με το πρόγραμμα θα εγκατασταθούν και μερικές βιβλιοθήκες του kde...

Αυτά :)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 02 Νοέμ 2008, 11:11

το kino εχει πολλές δυνατότητες αλλά είναι λίγο σπάσιμο νεύρων η συμπεριφορά του σε ορισμένους Υ/Η.
εγώ αυτό που τελικά εφαρμόζω είναι να συνδέω την κάμερα με το notebook να κάνω αντιγραφή με το ποντίκι απο τον σκληρό της κάμερα στο notebook και μετά αποσυνδέω την κάμερα.
μετά ανοίγω το αρχείο με το kino και κάνω την δουλειά που θέλω...
το σίγουρο είναι ότι το kino δεν δουλεύει σωστά όταν έχω ενεργοποιήσει 3D εφέ , και αυτό οφείλετε στην κάρτα γραφικών.
απο τότε που βαρέθηκα το κομπιζ κτλ και τα απ ενεργοποίησα έστρωσε 100% το kino και μια σειρά άλλων εφαρμογών.
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό joman » 02 Νοέμ 2008, 15:50

ftso έγραψε:Για το digiKam που ανέφερες πριν, δεν χρειάζεται να βάλεις όλο το kde για να εγκαταστήσεις μια kde εφαρμογή...
Απλά όταν πας να εγκαταστήσεις ένα πρόγραμμα του kde , μαζί με το πρόγραμμα θα εγκατασταθούν και μερικές βιβλιοθήκες του kde...

Αυτά :)

Ευχαριστώ για την πληροφορία.
Όντος πίστευα πως για να τρέξεις εφαρμογές του KDE, πρέπει απαραιτήτως και να το εγκαταστήσεις.
Πάντως μου εγκατέστησε και άλλες 64 εφαρμογές-βιβλιοθήκες κατά την επιλογή του στο synaptic.
Αν δεν κάνω λάθος πάντως, δεν επηρεάζουν σε κάτι αρνητικά το σύστημα οτι και να εγκαταστήσεις, σε αντίθεση με τα win, και αυτό λόγω διαφορετικής λειτουργίας των αρχείων(δεν ξέρω αν το διατύπωσα σωστά)

rizitis έγραψε:το kino εχει πολλές δυνατότητες αλλά είναι λίγο σπάσιμο νεύρων η συμπεριφορά του σε ορισμένους Υ/Η.
εγώ αυτό που τελικά εφαρμόζω είναι να συνδέω την κάμερα με το notebook να κάνω αντιγραφή με το ποντίκι απο τον σκληρό της κάμερα στο notebook και μετά αποσυνδέω την κάμερα.
μετά ανοίγω το αρχείο με το kino και κάνω την δουλειά που θέλω...
το σίγουρο είναι ότι το kino δεν δουλεύει σωστά όταν έχω ενεργοποιήσει 3D εφέ , και αυτό οφείλετε στην κάρτα γραφικών.
απο τότε που βαρέθηκα το κομπιζ κτλ και τα απ ενεργοποίησα έστρωσε 100% το kino και μια σειρά άλλων εφαρμογών.

Η δική μου κάμερα είναι με κασετούλα, οπότε δεν μπορώ να ακολουθήσω τον τρόπο που εφαρμόζεις.
Πάντως πρέπει να πω πως δεν έχω πρόβλημα στη μεταφορά των αρχείων απο την κάμερα στον Η/Υ.
Αυτό το κατάφερα ήδη με δυο κασέτες.
Μετά αρχίζουν τα προβλήματα, στην επεξεργασία.
Τώρα αυτό που λές για το κομπιζ και τα διάφορα εφέ, με βάζει σε σκέψεις.
Θα το βγάλω να δω αν αλλάξει κάτι.
Σκέφτομαι να το απεγκαταστήσω τελείως, αυτό και τα διάφορα άλλα τύπου emerald κτλ.
Νομίζετε πως θα δημιουργήσω πρόβλημα στο σύστημα, είναι δηλαδή απαραίτητα για τη λειτουργία του παραθυρικού περιβάλλοντος, ή δεν τρέχει τίποτα.
Αν ναι, να απενεργοποιήσω τότε όλες τις επιλογές και να τα αφήσω όπως είναι.
joman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό joman » 02 Νοέμ 2008, 19:37

Δυστυχώς δεν είχα καμιά βελτίωση.
Έβγαλα ότι αναφέραμε πιο πάνω, αφήνοντας τα παράθυρα στην πιο απλή τους μορφή, έκανα επανεκκίνηση, ανοίγω το kino, και ξανά τα ίδια.
Πριν καν προλάβω να χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα ένα λεπτό, κόλλησε και πάλι.
Άρα δεν έφταιγε ούτε το κομπιζ ουτε το εμεραλντ...
Τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση.
Άρα είμαι στο ψάξιμο για κάποια άλλη εφαρμογή του είδους.
Τίποτα καλό;
joman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 02 Νοέμ 2008, 19:44

http://wiki.ubuntuusers.de/Videobearbei ... eobearbeit
εδώ υπαρχει η διαφωτιστικότερη συνοψη αναλογων προγραμματων που εχω βρει. Δυστυχώς ειναι στα γερμανικα, αλλα τα λινκς οδηγουν στις επισημες σελιδες των προγραμματων, οι οποιες ειναι στα αγγλικα.

Επίσης μεχρι να βρεις κατι που να σου κανει δοκιμασε να ξεκινησεις το kino απο κονσολα και πες μας τι σφαλματα βγαζει οταν κολλάει.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 02 Νοέμ 2008, 21:14

Με την εντολή
Alt+F2 και γράφεις εκεί
Κώδικας: Επιλογή όλων
metacity --replace
σταματάς το Compiz και με την
compiz --replace

το ξεκινάς , επίσης μπορείς να βάλεις το Compiz Fusion Icon που κάνει το κλείσιμο και άνοιγμα του οπότε δεν χρειάζεται να το βγάλεις .
Για βίντεο επεξεργασία μπορείς να δοκιμάσεις το Avidemux (GTK+) + Cinerella και μερικά άλλα δες εδώ για 8.04 υπάρχουν αρκετά
http://www.getdeb.net/category.php?id=12
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό joman » 02 Νοέμ 2008, 22:09

@ logari81
Μια χαρά είναι ο σύνδεσμος που μου έδωσες.
Αυτό ακριβώς χρειαζόμουν για να πάρω κάποιες ιδέες.

Το kino το έτρεξα και από την κονσόλα όπως προτείνεις και μετά απο λίγο κόλλησε(έγινε γκρί) και μου κόλλησε την κάρτα ήχου(νομίζω δηλαδή, γιατί έβγαζε ένα συνεχόμενο βόμβο).
Αναγκάστηκα να σκοτώσω τη διεργασία της, και το kino ξαναπήρε μπρος, αλλά μου τρέχει τα video σε γρήγορη ταχύτητα και μετά κλείνει.
Παραθέτω τα σφάλματα που μου έβγαλε στην κονσόλα:
Could not open ALSA device "default": Connexion refusée
ALSA lib pulse.c:272:(pulse_connect) PulseAudio: Unable to connect: Connection refused

Could not open ALSA device "default": Connexion refusée

Kino experienced a segmentation fault.
Dumping stack from the offending thread

Obtained 7 stack frames.
kino [0x8078971]
[0xb8055400]
kino(_ZN13KinoFramePool8GetFrameEv+0x5b) [0x80a878b]
kino [0x80bc355]
kino [0x80bf48a]
/lib/tls/i686/cmov/libpthread.so.0 [0xb73f750f]
/lib/tls/i686/cmov/libc.so.6(clone+0x5e) [0xb721f7ee]

Done dumping - exiting.

Από το σύνδεσμο που μου έδωσες εγκατέστησα στη συνέχεια το kdenlive και το έτρεξα επίσης απο την κονσόλα.
Εκεί τα πράματα πήγαν ακόμα πιο γρήγορα.
Το πρόγραμμα έκλεισε απο μόνο του, μετά απο λίγα δευτερόλεπτα και ενώ του φόρτωνα κομμάτια απο το video προς επεξεργασία.
Παραθέτω επίσης τα σφάλματα που πήρα στην κονσόλα:
jo@Ubuntu-8:~$ kdenlive
kbuildsycoca running...
Launched ok, pid = 9121
KCrash: Application 'kdenlive' crashing...
Could not find 'drkonqi' executable.
KCrash cannot reach kdeinit, launching directly.
jo@Ubuntu-8:~$ ICE default IO error handler doing an exit(), pid = 9118, errno = 11

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια λύση, εν το μεταξύ θα συνεχίσω να δοκιμάζω εφαρμογές απο το σύνδεσμο, μπας και δουλέψει τίποτα...

@ linuxman
Το Compiz το έχω ήδη απεγκαταστήσει, οπότε μάλλον δεν ήταν εκεί το πρόβλημα πιστεύω.
Θα δω και τις εφαρμογές που βρίσκονται στο σύνδεσμο που προτείνεις και ελπίζω να βρω κάτι καλό που να μου λειτουργεί 8-)
joman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Πολυμέσα