per έγραψε:Από παρατήρηση βγάζω το συμπέρασμα πως το πρόβλημα εμφανίζεται σε μένα τουλάχιστον μετά την εγκατάσταση του MPlayer (κατά πρώτο λόγο) ή του FFMpeg και ότι συνοδεύει αυτά. Έχω εγκαταστήσει τον τελευταίο οδηγό της nvidia 295.53 και αποτέλεσμα δεν είδα. Πώς μπορώ να βάλλω άλλο οδηγό/βιβλιοθήκη;
Η εύκολη λύση εδώ θα είναι να βγάλεις τον MPlayer.
Από ό,τι είδα, έχει αναφερθεί σαν bug η κακή συνεργασία του οδηγού της Nvidia με τη βιβλιοθήκη libvdpau, η βιβλιοθήκη είναι στις εξαρτήσεις του MPlayer και την καλεί και το adobe flash όταν θέλει hardware acceleration (που σημαίνει ότι καλού κακού πρέπει να κόψεις και το hardware acceleration από το flash - αν και νομίζω πως η τελευταία έκδοση του δεν το επιτρέπει καν σε Linux, δεν είμαι σίγουρος αυτή τη στιγμή αν έχει fallback σε περίπτωση που δεν βρει τη βιβλιοθήκη).
Off topic:
@ συντονιστές:
Επιμένω ότι το θέμα θα έπρεπε να μεταφερθεί στο τμήμα για τις κάρτες γραφικών, υπάρχει κι άλλο θέμα εκεί που κατά 90% οφείλεται στον ίδιο λόγο (οδηγός nvidia + libvdpau) και ίσως θα ήταν καλό να συγχωνευτούν τα δυο θέματα.
[EDIT]
Στο φόρουμ της Nvidia αναφέρονται και λίγο πιο περίπλοκες λύσεις τις οποίες δεν θα μεταφέρω άμεσα γιατί θεωρώ πως απευθύνονται σε πιο προχωρημένους χρήστες και είναι πιθανό μακροπρόθεσμα να δημιουργήσουν προβλήματα αν κάποιος ξεχάσει τι αλλαγές έχει κάνει και που. Παραθέτω μόνο το δεσμό κι όποιος θέλει μπορεί να τις δοκιμάσει με δική του ευθύνη:
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=177380