irene έγραψε:Το μήνυμα που μου βγάζει το Mplayer είναι αυτο: Cannot find codec for audio format 0x56444152
Έψαξα στο Google για το μήνυμα αυτο, αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι που να φτιάχνει το πρόβλημα.
Είναι το μήνυμα του mplayer κάτι σαν το
έγραψε:Opening audio decoder: [libdv] Raw DV Audio Decoder
Unknown/missing audio format -> no sound
ADecoder init failed

Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
Cannot find codec 'dvaudio' in libavcodec...
ADecoder init failed

ADecoder init failed

Cannot find codec for audio format 0x56444152.
Read DOCS/HTML/en/codecs.html!
Audio: no sound
Starting playback...
V: 0.0 0/ 0 ??% ??% ??,?% 0 0
gnome_screensaver_control()
Exiting... (End of file)
Μια αναζήτηση για το 0x56444152 στο Google βγάζει ένα σωρό σελίδες, και η πιο συχνή απάντηση είναι ότι πρέπει να επιλέξεις το audio track σε VCD. Όμως στην περίπτωσή σου, δεν έχεις VCD αλλά αρχείο. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις την κατάλληξη που έχουν τα αρχεία της ταινίας;
Δεν ξέρω αν έχεις ακριβώς τα ίδια παραπάνω μηνύματα. Στα παραπάνω μηνύμα αναφέρει ότι
Opening audio decoder: libdv Raw DV Audio Decoder, οπότε η βιβλιοθήκη είναι η libdv. Ακόμα,
Cannot find codec 'dvaudio' in libavcodec..., οπότε ο codec είναι ο dvaudio (digital video audio). Όπως φαίνεται, αυτός που έκανε τη μετατροπή σε AVI δε συμπίεσε τον ήχο σε π.χ. mp3.
Από τα αποτελέσματα της αναζήτησης είδα ότι το
http://forum.doom9.org/archive/index.php/t-88227.htmlείναι το πιο παραγωγικό. Προσπάθησε να επιβεβαιώσεις αν έχεις το ίδιο στυλ αρχείων.
Μπορείς να εκτελέσεις από γραμμή εντολής π.χ.
strings this-movie.avi
και να δεις αν θα εμφανιστεί στην αρχή ή στο τέλος κάποιο μήνυμα.
Έχω την εντύπωση ότι τα αρχεία που έχεις είναι πάνω από π.χ. 50ΜΒ, οπότε υπάρχει μια δυσκολία στο να διαθέσεις κάποιο από αυτά. Είναι έτσι;