Πρόβλημα με firewire audio

...βίντεο, ήχος, players, codecs, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστές: adem1, konnn

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για εγκατάσταση codec, java, flash και εφαρμογών πολυμέσων τρέξτε στο τερματικό
Για ubuntu
sudo apt-get -y install ubuntu-restricted-extras
Για kubuntu
sudo apt-get -y install kubuntu-restricted-extras

Πρόβλημα με firewire audio

Δημοσίευσηαπό gpmike » 10 Νοέμ 2008, 20:23

Καλησπέρα σε όλους. Ειμαι καινούργιος ( και στο Ubuntu αλλα και στην κοινότητα).
Εχω κανει εγκατασταση το Ubuntu και εκτος απο το οτι ειναι παρα πολυ καλο , σε σχεση με τα Wind0u$ , δεν ξερω πραγματικα ειμαι πολυ ενθουσιασμενος.
Εχω ενα πρόβλημα με την κάρτα ηχου μου. Ειναι μία firewire ( Focusrite Saffire ). Κοιταξα σε διάφορα sites για το πως γίνεται εγκατάσταση μία firewire καρτα , και βημα βημα προχωρησα στην εγκατασταση της.
Η διανομή που εχω ειναι η 8.1 ( η ποιο τελευταια αν δεν κανω λάθος )- και το προβλημα μου ειναι το εξης.
Εχω κανει εγκατασταση το JACK Control. ( καλα ως εδω )
Ανοιγω το Jack και μου βγάζει το εξης μύνημα
(Error - Jack Audio Connection KIT )
Could not open ALSA Sequencer as a client
ALSA lib seq_hw.c:457(snd_seq_hw_open) open /dev/snd/seq faild : No such file or directory

Πάω στο setup απο το Jack Audio Connection επιλέγω για server path το jackd και σαν driver βάζω το freebob.
Πατάω στο start ξεκινάει , αλλα στα messages βγάζει LibFreeBoB ERR: Dropped packets on connection 1

Αν ειναι ευκολο να με βοηθησει κανεις γιατι εχω κολησει ?
Ευχαριστω εκ τον προτερων
gpmike
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με firewire audio

Δημοσίευσηαπό logari81 » 10 Νοέμ 2008, 21:06

καλως ήρθες

δώσε μας λιγο σε παρακαλώ και το λινκ με τις οδηγιες που ακολουθησες, για να εχουμε μια γενικη εικονα σε τι κατασταση βρισκεται τωρα το συστημα σου.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gpmike » 11 Νοέμ 2008, 20:50

Sorry αλλα εχω κανει διαφορα και δεν θημαμαι ακριβως τα site και τα βηματα. Μαλλον τα εκανα μανταρα :lol:
Δεν ξερω αν υπαρχει καμια εντολη σε Τερματικο για την υπαρχουσα κατασταση , να την κανω post μπας και γινει τιποτα.
sorry αλλα ειμαι τελείως "νεοπας" .

Βασικα , αν υπαρχει καποια ιεραρχεία στις εγκαταστασεις , πρωτα βαζουμε αυτο - το αλλο κτλ. να το ξαναστήσω το μηχανημα για να τα κανω σωστα βημα βημα .
Thanks
gpmike
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 12 Νοέμ 2008, 13:21

gpmike έγραψε:Sorry αλλα εχω κανει διαφορα και δεν θημαμαι ακριβως τα site και τα βηματα. Μαλλον τα εκανα μανταρα :lol:
Δεν ξερω αν υπαρχει καμια εντολη σε Τερματικο για την υπαρχουσα κατασταση , να την κανω post μπας και γινει τιποτα.
sorry αλλα ειμαι τελείως "νεοπας" .

Βασικα , αν υπαρχει καποια ιεραρχεία στις εγκαταστασεις , πρωτα βαζουμε αυτο - το αλλο κτλ. να το ξαναστήσω το μηχανημα για να τα κανω σωστα βημα βημα .
Thanks

Ναι υπάρχει δες στους οδηγούς έχει σε κείμενο και σε βίντεο οδηγοί πως και τι , και π.χ. αυτό
Video Οδηγός βασικής εγκατάστασης UBUNTU 8.04.1 LTS Desktop
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 12 Νοέμ 2008, 13:51

Βασικά η ιεραρχεία που θα προτεινα για ζητηματα ήχου ειναι η εξής:

1. Εκτελεση της εντολής amixer και αποθηκευση του αποτελέσματος σε ενα αρχειο (για να μπορει να συγκρινει κανεις μετα)

2. Ανοιγμα του μεικτη με διπλο κλικ στο εικονιδιο του ήχου και πειραγμα των διαφόρων σταθμεων και διακοπτών που πιθανον να σχετιζονται με το προβλημα του ήχου που έχουμε. Ανα πασα στιγμη αν δεν ειμαστε σίγουροι για το τι εχουμε αλλαξει μπορουμε τρεχοντας την εντολή amixer και συγκρινοντας το αποτελεσμα του με το αρχικο αποτελεσμα που εχουμε σωσει να έχουμε μια γενική εικόνα των αλλαγων που καναμε.

3. Αν το προβλημα δεν μπορει να λυθει μεσω του μεικτη δοκιμαζουμε απο το System--Preferences--Sound να επιλέξουμε μεταξυ Pulseaudio, ALSA (και σε σπανιες περιπτωσεις OSS) κι επαναλαμβανουμε τις δοκιμες μα τον μεικτη ηχου.

4. Αν παρόλα αυτα δεν βρεθει λύση, επαναφέρουμε όλες τις ρυθμισεις στην αρχική τους κατασταση και ειδικα για chip της intel εφαρμοζουμε τις παρακάτω οδηγίες:
viewtopic.php?f=9&t=20

5. Αν δεν βρεθει λύση ουτε με τον ορισμο της παραμετρου model στο αρχειο alsa-base. Δημιουργουμε μια αναφορα με το script alsa-info (η διαδικασια περιγραφεται στο παραπάνω λινκ) και ποσταρουμε εδω περα το λινκ που θα μας δωσει ως αποτελεσμα το alsa-info ελπίζοντας ότι καποιος απο αυτους που θα το διαβασουν θα καταλάβει κατι παραπάνω και θα μας δώσει την κατάλληλη συμβουλή.

6. Ακολουθουν πιο τολμηρες αλλαγες όπως compilation μιας πιο προσφατης εκδοσης των οδηγων ALSA, patches κτλ.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Πολυμέσα