Amarok + K3b σε Gnome ( solved )

...βίντεο, ήχος, players, codecs, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστές: adem1, konnn

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για εγκατάσταση codec, java, flash και εφαρμογών πολυμέσων τρέξτε στο τερματικό
Για ubuntu
sudo apt-get -y install ubuntu-restricted-extras
Για kubuntu
sudo apt-get -y install kubuntu-restricted-extras

Amarok + K3b σε Gnome ( solved )

Δημοσίευσηαπό minoan » 05 Ιουν 2008, 13:41

Ειμαι σχετικα καινουργιος στο Linux, και παρακαλω συγχωρηστε μου αν αυτο που ρωτω αξιζει.
Εχω Ubuntu 8.04 LTS με Gnome. και χρησιμοποιω για αντιγραφικο CD/DVD το Brasero, το οποιο εχω εγκαταστησει μεσω της επιλογης ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, λογω του οτι ειναι για περιβαλλον Gnome. Μου ειπε καποιος φιλος οτι μπορω να εγκαταστησω και το K3b, απλα δινοντας στον synaptic manager, την αντιστοιχη λεξη. Το εκανα, ( δεν θυμαμαι αν ξαναπερασα απο την προσθαθαιρεση προγραμματων), και τελειως αυτοματα εγκατασταθηκε και με το εικονιδιο του το K3b, και ολα ειναι Ο.Κ. Την ιδια διαδικασια εκανα και για το Amarok, και τωρα ολα δουλευουν τελεια. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, δεν σκεφτομουν καν, πως υπαρχει η δυνατοτητα να τα εχω στο desktop μου, εφοσον ηταν προετοιμασμενα για περιβαλλον KDE (αυτο το μηνυμα υπαρχει για αυτα στην προσθαφαιρεση προγραμματων). Μηπως μπορει καποιος να μου εξηγησει πως συμβαινει αυτο, και τι τελικα εννοει ο ποιητης οταν σημειωνει οτι το ταδε προγραμμα ειναι για Gnome, η το ταδε ειναι για KDE, εφοσον εγω τοσο απλα τα εγκατεστησα?
Τελευταία επεξεργασία από minoan και 06 Ιουν 2008, 09:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
minoan
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Amarok + K3b σε Gnome

Δημοσίευσηαπό ilpara » 05 Ιουν 2008, 13:54

Kαι εγώ για διαχειριστή φακέλων-αρχείων χρησιμοποιώ το krusader (γιατί έχει synchronization που δεν έχει το nautilus) σε gnome.
Ναι, είναι απλό και μπορείς να εγκαθιστάς ότι θες. Απλώς αν σου κάνει το ίδιο στο gnome προτιμάς πακέτα για αυτό και στο kde τα αντίστοιχα, διότι ίσως τρέχουν λίγο γρηγορότερα, ίσως έχουν καλύτερη συνεργασία, ίσως δεν χρειάζονται πρόσθετα libs κλπ. Εγώ προτιμώ το synaptic διότι με δεξί κλικ βλέπω και τα προτεινόμενα που μπορώ να εγκαταστήσω με το βασικό πακέτο που επιλέγω, π.χ. στο gparted (Partitions Editor) βλέπω το ntfsprogs που του δίνει δυνατότητα για ntfs επεξεργασία.
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 05 Ιουν 2008, 14:19

Τα προγράμματα του gnome είναι φτιαγμένα σε με γραφικά Gtk ενώ του kde με Qt.
Όταν πας να εγκαταστήσεις ένα πρόγραμμα του gnome σε kde τότε θα πρέπει να εγκατασταθεί μαζί του
και ένα μέρος του gnome.Και το αντίθετο φυσικά.

Σχεδόν με όλα τα προγράμματα μπορείς να το κάνεις αυτό.Όχι όμως με όλα.
Πχ το superkaramba που φτιάχτηκε για kde , σε gnome δεν θα παίζει τόσο καλά.

Καλό είναι να τρέχουμε μόνο τις native εφαρμογές του Desktop Enviroment μας γιατί αν τρέξουμε πχ μια gnome
εφαρμογή σε kde , μαζί με την εφαρμογή θα φορτωθεί στη μνήμη και μέρος του Gnome.

Δυστυχώς αυτό στην πράξη δεν είναι και τόσο εύκολο να συμβεί...
γιατί σαν το k3b και τον amarok άλλο δεν υπάρχει. :D
Το ίδιο και για το synaptic,gimp πχ για τους kde χρήστες... :(

Οπότε βλέπουμε τι εφαρμογές χρησιμοποιούμε περισσότερο, τι μας αρέσει περισσότερο και τί μας βολεύει περισσότερο και διαλέγουμε το DE μας...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό minoan » 05 Ιουν 2008, 14:59

Σε συνεχεια της αρχικης μου ερωτησης, μου ανακυπτει το ερωτημα, εγω που ειμαι αρχαριος, πως θα ειμαι σιγουρος (πριν η μετα την εγκατασταση) οτι ενα προγραμμα που ειναι φταγμενο π.χ. με γραφικα Qt για το Kde, θα μου δουλευει κανονικα στο περιβαλλον του Gnome?
Στην προκειμενη περιπτωση τωρα, εχοντας εγκαταστησει K3b και Amarok στο Gnome, ειναι ολα ΟΚ? η εγω νομιζω ετσι, ενω αυτα υπολειτουργουν?
( Εννοειται οτι δεν τα εχω δει να λειτουργουν κατω απο το KDE, για να εχω αποψη αν στο Gnome,αυτα δουλευουν οπως θα επρεπε.)
minoan
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 05 Ιουν 2008, 15:09

Στο synaptic στα σχόλια του κάθε προγράμματος που είναι φτιαγμένα για κάποιο DE θα δεις σίγουρα τις λέξεις όπως GTK,Qt, kde, grome.

Γενικά κάνοντας μια αναζήτηση στο google θα βρείς αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με κάποια εφαρμογή άλλου DE ή αν υπάρχει κάποιο εναλλακτικό πρόγραμμα για το δικό σου DE για να κάνεις την δουλειά σου.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 05 Ιουν 2008, 15:18

ψάχτο, αλλά γενικά η άποψή μου είναι να μην ανησυχείς, όλα παίζουν μια χαρά
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό minoan » 06 Ιουν 2008, 09:26

Παιδια σας ευχαριστω πολυ για την αμεση βοηθεια.Εισαστε αρκετα κατατοπιστικοι.
minoan
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Πολυμέσα