Προβλημα με μετατροπεα ηχου-Προβλημα με asunder cd ripper

...βίντεο, ήχος, players, codecs, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστές: adem1, konnn

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για εγκατάσταση codec, java, flash και εφαρμογών πολυμέσων τρέξτε στο τερματικό
Για ubuntu
sudo apt-get -y install ubuntu-restricted-extras
Για kubuntu
sudo apt-get -y install kubuntu-restricted-extras

Προβλημα με μετατροπεα ηχου-Προβλημα με asunder cd ripper

Δημοσίευσηαπό lino » 14 Μάιος 2013, 01:54

Xαιρετω ολους.
1.Αντιμετωπιζω προβλημα με τον SoundConverter (μετατροπεα ηχου). Οταν πηγαίνω στις προτιμησεις, στο "Τυπος αρχειου εξοδου" δεν υπαρχει ο τυπος αρχειου mp3. Δεν μπορω να αλλαξω την ποιοτητα ηχου των τραγουδιων μου στον sound converter σε mp3. Μου λεει πως ο κωδικοποιητης MP3 δεν υπαρχει. Ποιος κωδικοποιητης ειναι και πως θα τον εγκαταστησω;

2. Στο asunder cd ripper βαζω το audio cd σto πορτακι αλλα δυστυχως τα τραγουδια του audio cd δεν εμφανιζονται μεσα στο προγραμμα για να μπορεσω να τα μετατρεψω σε mp3 και να τα εχω ετσι μεσα στον υπολογιστη μου. Τι φταιει και δεν εμφανιζονται τα τραγουδια μεσα στο προγραμμα για να μπορεσω να τα μετατρεψω σε mp3 και να τα εχω στον υπολογιστη μου; εχω το ubuntu 12.04.ευχαριστω για την βοηθεια. Λίνο.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Μέτρια
1. Λειτουργικό: Ubuntu 14.04 64bit ... σε Laptop Aser aspire 7750G
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core i5-2410M (2.3GHz withTurbo Boost up to 2.9Ghz)│ RAM 4 GB DDR3 │AMD Radeon HD 6650M, up to 2806MB HyperMemory│ Μητρική: ....... │HD: 750GB

2. Λειτουργικό: Ubuntu 12.04 32bit ... σε PC
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium Dual Core E2200 2.20GHZ│ RAM 2 GB DDR2 667MHz│VGΑ: Intel GMA 3100│ Μητρική: GIGABYTE GA-G31MF-S2 │HD: WD 10EZEX 1TB Caviar Blue
lino
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Προβλημα με μετατροπεα ηχου-Προβλημα με asunder cd rippe

Δημοσίευσηαπό nbagi » 14 Μάιος 2013, 22:18

Έχεις κάνει εγκατάσταση το ubuntu restricted extras; αν όχι εγκατέστησε το μέσω κέντρου λογισμικού, Επίσης δες αν έχει εγκαταστήσει το lame και το gstreamer-ugly.
Την εξαγωγή audio CD μπορείς να την κάνεις και από το rhythmbox, επίσης μία αγαπημένη εφαρμογή είναι το sound juiser.
Linux: Χρήστης / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 13.10
Dell inspiron 7537 i5
Άβαταρ μέλους
nbagi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Reinach » 14 Μάιος 2013, 22:24

lino έγραψε:Xαιρετω ολους.
1.Αντιμετωπιζω προβλημα με τον SoundConverter (μετατροπεα ηχου). Οταν πηγαίνω στις προτιμησεις, στο "Τυπος αρχειου εξοδου" δεν υπαρχει ο τυπος αρχειου mp3. Δεν μπορω να αλλαξω την ποιοτητα ηχου των τραγουδιων μου στον sound converter σε mp3. Μου λεει πως ο κωδικοποιητης MP3 δεν υπαρχει. Ποιος κωδικοποιητης ειναι και πως θα τον εγκαταστησω;

Έχεις εγκαταστήσει το πακέτο ubuntu-restricted-extras ; Αν όχι, κάνε το αφού γράψεις το εξής στο τερματικό:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

Μετά δοκίμασε και το 2 που αναφέρεις.
----------
edit: μόλις είδα ότι με πρόλαβε ο nbagi
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 24.04 Noble Numbat 6.8.0-62-generic 64bit (el_GR.UTF-8, ubuntu:GNOME ubuntu)
3 Intel Core i5-1035G1 CPU @ 1.00GHz ‖ RAM 19549 MiB ‖ LENOVO LNVNB161216 - LENOVO 81WE
4 Intel Iris Plus Graphics G1 (Ice Lake) [8086:8a56] {i915}
5 wlp0s20f3: Intel Ice Lake-LP PCH CNVi WiFi [8086:34f0] (rev 30)
Άβαταρ μέλους
Reinach
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lino » 16 Μάιος 2013, 20:34

Ευχαριστω για την βοηθεια reinach kai nbagi.το ubuntu restricted extras το εγκατεστησα οπως μου ειπατε απο το κεντρο λογισμικου.εχω εγκαταστησει και το gstreamer 010 plugins-ugly αν εννοειτε αυτο.Δεν μπορω να βρω απο το synaptic το gstreamer0.10-lame.που θα το βρω αυτο να το εγκαταστησω;Απο τα αλλα gstreamer εχω εγκαταστησει τα μισα περιπου.Πρεπει να εγκαταστησω και τα υπολοιπα;Επειδη ξερω τα βασικα απο υπολογιστες μπορειτε να μου πειτε ποιες εφαρμογες πρεπει οπωσδηποτε να εγκαταστησω στο ubuntu 12.04 για να λειτουργει σωστα;Το asunder εξακολουθει να μην διαβαζει τα τραγουδια.Εγκατεστησα το sound juicer και για την ωρα λειτουργει σωστα.Μετατρεπω το audio cd σε flac kαι με τον μετατροπεα ηχου μετα τα μετατρεπω σε mp3.φαινεται οτι λειτουργει οποτε κρατω αυτο.Ευχαριστω για τον χρονο σας και για την βοηθεια σας.lino.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Μέτρια
1. Λειτουργικό: Ubuntu 14.04 64bit ... σε Laptop Aser aspire 7750G
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core i5-2410M (2.3GHz withTurbo Boost up to 2.9Ghz)│ RAM 4 GB DDR3 │AMD Radeon HD 6650M, up to 2806MB HyperMemory│ Μητρική: ....... │HD: 750GB

2. Λειτουργικό: Ubuntu 12.04 32bit ... σε PC
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium Dual Core E2200 2.20GHZ│ RAM 2 GB DDR2 667MHz│VGΑ: Intel GMA 3100│ Μητρική: GIGABYTE GA-G31MF-S2 │HD: WD 10EZEX 1TB Caviar Blue
lino
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Πολυμέσα