Βασικά αφού έχω δοκιμάσει και τις τρεις εκδοχές του τίτλου, το Ubuntu Studio μ' έχει απογοητεύσει κάπως. Επειδή όμως ψάχνω για εφαρμογή που να μπορώ να δουλεύω δικά μου βίντεο (ποδοσφαιρικοί αγώνες του
Α.Ο. Βελισσαρίου κυρίως αλλά όχι μόνο), να τα επεξεργάζομαι δίχως πολλά προβλήματα και κολλήματα (π.χ. σαν το Nero Vision του Nero 9 στα παράθυρα του Μπιλάκου). Έχω αγοράσει και το NeroLinux, αλλά είναι κουτσουρεμένο και δεν έχει αυτό που θέλω. Μου είναι και αχρείαστο κιόλας γιατί όλα τ' άλλα με καλύπτουν κι άλλες εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ. Χαλάλι, τα 20 Ευρώ, όμως, γιατί πιστεύω ότι εταιρείες που μπαίνουν στον κόπο και βγάζουν τις εφαρμογές και σε Λίνουξ (έστω και κουτσουρεμένες) πρέπει να τις υποστηρίζω. Το Ubuntu Studio δεν είδα να έχει κάτι ιδιαίτερο σ' αυτό τον τομέα από την μάνα του. Επίσης, σήμερα μου έτυχε κάνα δυο φορές να κλείνει ξαφνικά και δίχως μήνυμα λάθους ο firefox και δίχως να έχω ούτε άλλες εφαρμογές ανοικτές κι ούτε πολλές καρτέλες στον firefox, οπότε με την ευκαιρία λέω να το σουτάρω και να το αντικαταστήσω με Kubuntu ή Ubuntu. Ερώτηση κρίσεως: καλά θα κάνω ή μου διαφεύγει κάτι που να αξίζει στο Ubuntu Studio;

Για Ubuntu δεν το συζητάω πάντα θα έχω μια έκδοση εγκατεστημένη σ' ένα από τα μηχανήματά μου. Αν μάλιστα υπάρχει λύση να κάνω την δουλειά μου (βλ. πάνω) και σε Ubuntu ακόμα καλύτερα. Τέλος, και παρότι ξέρω ότι έχει συζητηθεί ξανά και αλλού τώρα που έψαξα με λέξεις κλειδιά "+εφαρμογή +για +επεξεργασία +βίντεο" δεν βρήκα αυτό που ψάχνω, οπότε συγχωρέστε με και δείξτε μου το δρόμο προς την σωστή κατεύθυνση. Το ερώτημα είναι: ποια εφαρμογή για επεξεργασία βίντεο θεωρείται κορυφαία;

Επίσης, αν υπάρχει άλλη διανομή Linux γενικά που έχει δικές τις εφαρμογές που να δουλεύουν ικανοποιητικά για επεξεργασία βίντεο μην διστάσετε να μου τις προτείνετε. Ψάχνομαι πραγματικά να βρω κάτι να μπορώ να επεξεργάζομαι τα βίντεό μου σε Linux, ώστε να ξεφύγω από τον Νέρωνα και τον Μπιλάκο κι όλα αυτά.

Οδηγίες για νέα μέλη ----
Οδηγοί - How to - Tutorials1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)