Ζητώντας πάντα την κατανόηση από την κοινότητα του Forum για τις δυσκολίες...... του νέου στο LINUX, σας παραθέτω το πρόβλημά μου.
Ενώ κατάφερα με το samba να βρίσκω να βλεπω και να μεταφέρω αρχεία απο το UBUNTU προς τα WINDOWS δεν μπορώ να καταφέρω το αντίθετο. Δηλαδή βλέπω το εικονιδιο του UBUNTU από τα WINDOWS αλλά μετά το click βγαίνει το ακόλουθο μήνυμα (δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο......desktop server( Samba-Ubuntu). Μπορεί να μην έχετε δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον πόρο δικτύου. Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή αυτού του δισκομιστή για να διαπιστώσετε εάν έχετε δικαίωμα πρόσβασης)== = βέβαια εγώ είμαι και ο διαχειριστής...!!!!!!!
Επειδή ο εκτυπωτής είναι συνδεδεμένος στο UBUNTU ήθελα να μπορώ να τυπώνω και από τα WINDOWS. Το πρόβλημα είναι ακριβώς το αντίθετο με εκείνο που δημοσίευσε ο goitro αλλά όπως καταλαβαίνετε προσπάθησα με βάση τις οδηγίες που αναφέρονται στα {"File sharing ubuntu-ubuntu ή windows-ubuntu με Sambα" "Διαμοιρασμός εκτυπωτή μέσω samba στο Ubuntu 8.10" "NFS Server and Client Configuration in Ubuntu" "How to Install and Test SAMBA" "διάφορα από: Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες"} και κατάφερα μόνο το ανάστροφο ήμισυ από του goitro. Για να πώ την αλήθεια δεν κατάλαβα καλά και ίσως είναι το κυριώτερο ( το Change “WORKGROUP” in “workgroup = WORKGROUP” to match your Windows workgroup. που αναφέρεται στο δημοσίευμα = Howto: Fix Windows share browsing issues) είναι κανείς που μπορεί να βοηθήσει ????? χωρίς βέβαια να ανατρέξω πάλι στα προαναφερόμενα. Ελπίζοντας σε μία διαφώτιση αναμένω καποια ?? απάντηση