Πρόβλημα με ασυρματο δικτυο  Το θέμα επιλύθηκε

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

Πρόβλημα με ασυρματο δικτυο

Δημοσίευσηαπό Chrysavgi » 05 Μάιος 2010, 18:04

Καλησπέρα!
Εχθές εγκατέστησα σε ένα δεύτερο υπολογιστη τη νέα διανομή 10.04 αλλά έχω το εξής πρόβλημα,δεν μπορώ να συνδεθώ ασύρματα στο δικτυο μου βάζοντας τον WPA key μου, αλλά σε έναν γείτονα που το έχει ελευθερο συνδεεται κανονικα...!

Να σημειώσω εδώ ότι δν μου το έχει ξανακάνει κανένα PC αυτο...ούτε σε Windows ουτε linux!!!
Τον κωδικό μου όπως καταλαβαίτε τον βάζω σωστά! Και για να ξανατσεκάρω πήγα και σε άλλο σπίτι με ασύρματο δίκτυο, και πάλι δν συνδεόνταν...παρά μόνο σε ελεύθερο πάλι δίκτυο!!!
Τι να κάνω;;;
:?:
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι html,λιγο C ┃ Αγγλικά: Καταλαβαίνω
Ubuntu 10.04 σε Laptop Fujitsu Siemens Amilo Pi1557 | Intel Intel Core 2 duo | 2GB RAM
Chrysavgi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με ασυρματο δικτυο  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό Chrysavgi » 05 Μάιος 2010, 21:17

Βασικά μπήκα ενσυρματα αφαιρεσε τον κωδικο του ιντερνετ εντελως και τον ξαναπροσθεσα απο το ubuntu και τωρα συνδεομαι κανονικα. Βέβαια θα μου μείνει η απορία για ποιο λόγο πριν δεν εμπαινα ενω εβαζα σωστα τον κωδικο!!!
:?:
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι html,λιγο C ┃ Αγγλικά: Καταλαβαίνω
Ubuntu 10.04 σε Laptop Fujitsu Siemens Amilo Pi1557 | Intel Intel Core 2 duo | 2GB RAM
Chrysavgi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με ασυρματο δικτυο

Δημοσίευσηαπό skoliX » 06 Μάιος 2010, 00:21

Οταν λες οτι δεν σε συνδεει τι εννοεις; Προσπαθει να συνδεθει και σε πεταει; Ισος να ειναι να μην εχει drivers
αν ειναι usb δωσε το αποτελεσμα της εντολης:
Κώδικας: Επιλογή όλων
lsusb

αλιος δωσε
Κώδικας: Επιλογή όλων
lspci
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο | Προγραμματισμός: τα βασικα για scriptακια | Αγγλικά: Μέτρια

Desktop ⇛ Intel pentium 4 3.00GHz ┃ Μνήμη: 512 MB ┃ Σκληρός δίσκος: 160 GB ┃ Ubuntu 9.10 (32bit

Laptop ⇛ sony vaio VGN-FS215S ┃ openSUSE 11.3 (32bit) ┃ backtrack4

my blog

το κάψιμο είναι επιλογή! ...skoliX
Άβαταρ μέλους
skoliX
punkTUX
punkTUX

IRC: skoliX
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Chrysavgi » 06 Μάιος 2010, 01:07

Όχι φίλε μου...αναγνωριζε κανονικά την κάρτα δικτυου, όπως είπα κ παραπάνω, στα ελεύθερα ασυρματα δίκτυα έμπαινα κανονικά...αλλά στο δικό μου όπου είχα WPA2 εβαζα τν κωδικό μου,αλλα δν έμπαινε(δν συνδεόταν καθόλου)κ μου ξαναζήταγε τν κωδικό...
Chrysavgi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό skoliX » 06 Μάιος 2010, 02:14

Μα δεν ειπα εγω το αντιθετο! Την καρτα την βλεπει (γι' αυτο σου εδωσα τις εντολες για να δω ποια εχεις) αλλα ισος εχουν προβλιμα οι drivers που ερχονται μαζι με την διανομη. Δηλαδη οι καρτες γραφικων πως δουλευουν (αλλα πως παιζουν ε;) πριν βαλεις τους drivers; Χθες μου ετυχε μια τετοια περιπτωση. Εκανα εγκατασταση σε ενα laptop και ολα τα updates τα εκανα απο το δικο μου ανοικτο δικτυο, οταν ομως πηγε στο σπιτι του οπου το εχει κλειδωμενο τον τον πετουσε συνεχεια εξω.

Γι' αυτο σε λεω τι καρτα εχεις;
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο | Προγραμματισμός: τα βασικα για scriptακια | Αγγλικά: Μέτρια

Desktop ⇛ Intel pentium 4 3.00GHz ┃ Μνήμη: 512 MB ┃ Σκληρός δίσκος: 160 GB ┃ Ubuntu 9.10 (32bit

my blog

Άβαταρ μέλους
skoliX
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό phantom_xxx » 06 Μάιος 2010, 15:26

@Chrysavgi μηπως εχεις ενεργο macfiltering η ριθμισε subnetmask;γιατι μιλας για δευτερο pc και μαλλον δευτερο καρτακι οχι το ιδιο ετσι;
phantom_xxx
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό skoliX » 06 Μάιος 2010, 19:53

phantom_xxx έγραψε:@Chrysavgi μηπως εχεις ενεργο macfiltering η ριθμισε subnetmask;

Δεν παιζει να εχει macfilter γιατι η μονη αλλαγη που εκανε ειταν το οτι εβγαλε το κλειδι (η μηπως πειραξες και τιποτα αλλο; :think: )
Τωρα το subnet δεν νομιζω οτι εχει καποια σχεση.

my blog

Άβαταρ μέλους
skoliX
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ