Τρελό Πρόβλημα - Server Μπλοκάρει τους χρήστες Firefox 3.0.3

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

Τρελό Πρόβλημα - Server Μπλοκάρει τους χρήστες Firefox 3.0.3

Δημοσίευσηαπό mixasgr » 30 Σεπ 2008, 18:20

Καλησπέρα...

τις τελευταίες ημέρες έχω ένα τελείως μα τελείως τρελό πρόβλημα, μετά την αναβάθμιση σε Firefox 3.0.3.

Η ιστοσελίδα μου που βρίσκεται σε έναν hosting provider (el classiko) αλλά συμβαίνει το εξής κουλό...
όταν κάποιος κάνει broswing με το Firefox 3.0.3 o server τον μπλοκάρει περίπου μετά από ένα λεπτό... και όταν λέω τον μπλοκάρει εννοώ μπλοκάρει την ip του! :shock:

Έχω δοκιμάσει από πολλούς διαφορετικούς υπολογιστές και με win xp αλλά και με ubuntu ( ;) ) αλλά συμβαίνει πάλι το ίδιο!
Αλλάζοντας ip από τους ίδιους υπολογιστές κάνοντας broswing με Konqueror, Opera, Google Chrome & IE 7 ... δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! :?
Μόλις τρέξω Firefox 3.0.3 ... τους μπλοκάρει!

Η πλάκα είναι ότι πουθενά στα logs δεν δείχνει ότι τους μπλοκάρει!!! Έχω ψάξει τα πάντα στο site, από τα αρχεία ρυθμίσεων, .htaccess, cpanel κτλ κτλ αλλά πουθενά δεν δείχνει κάτι ή υπάρχει κάτι περίεργο!!! :roll:
Όταν μπλοκάρει ο server μια ip πάντα έχω στα logs... "...client denied by server configuration..." κτλ... αλλά τώρα τίποτα!

Σε πρώτη επαφή με τον hosting provider, δεν βλέπουν και αυτοί κάτι περίεργο και ούτε φαίνονταν οι ip μπλοκαρισμένες!!! :o

Αν θέλετε να δοκιμάσετε... η σελίδα ειναι [εδώ]...

Άμα έχετε καμιά ιδεά... ρίξε την γιατί δεν ξέρω τι άλλο να κάνω...

*Μπορεί το θέμα μου να είναι σχετικά offtopic αλλά δεν ξέρω που θα μπορούσα να ρωτίσω κάτι τέτοιο...για αυτό ρωτάω παντού...
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Καλό / Προγραμματισμός: Καλός / Αγγλικά: Καλά
Χubuntu 12.04 64bit
Mixas PC: E8400 (3GHz,6MB) / 6GB RAM / NVIDIA 9600gt (512MB) / Όχι Wireless / Όχι Buetooth / RealTek ALC883 HD Audio Controller / 19" SXGA
Άβαταρ μέλους
mixasgr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Τρελό Πρόβλημα - Server Μπλοκάρει τους χρήστες Firefox 3.0.3

Δημοσίευσηαπό plicatilis » 01 Οκτ 2008, 11:46

πάντως έχω μπει εδώ και κανά τέταρτο δεν υπήρξε πρόβλημα! :-/
plicatilis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 01 Οκτ 2008, 12:13

Φτιάξε νέο προφίλ στο Firefox σου και δοκίμασε ξανά.

Αυτό γίνεται με

1. Κλείσιμο κάθε παραθύρου του Firefox
2. Εκτέλεση από γραμμή εντολής

firefox -ProfileManager

3. Δημιουργία νέου προφίλ
4. Χρήση του νέου δοκιμαστικού προφίλ
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 01 Οκτ 2008, 13:25

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω εγώ με το firefox αλλά στα winblows (χώρος εργασίας, sorry). Ακόμα και μετά το κλείσιμο του firefox έπρεπε να περάσει ένα χρονικό διάστημα για να μπορώ να μπω σε ιστοσελίδες μέσω ie & opera. Τελικά αναγκάστηκα να απεγκαταστήσω πλήρως τον firefox 3 μαζί με όλο τον φάκελο των ρυθμίσεων και add-ons και να εγκαταστήσω τον παλιό καλό firefox 2.
Αυτό το πρόβλημα προέκυψε μόνο στα xp και vista και μετά από αναβαθμίσεις του firefox 3. Στο ubuntu δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mixasgr » 02 Οκτ 2008, 21:06

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.... ;)

Δυστυχώς εμένα το έκανε και στο ubuntu...

έχω φάει πολύ... ώρα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς γίνετε...
ψάχνοντας στο goolgle βρήκα κάποιους που λέγανε ότι για κάποιο λόγο τα connections ή και τα requests του νέου firefox να τα βλέπει σαν DDOS Attack ή δεν τα αναγνωρίζει κτλ... καθώς πολλοί server έχουν περιορισμούς ή διάφορα antihack που κάπου δεν συνεργάζονται σωστά με τον 3.0.3 ή δεν τα χουν αναβαθμίσει.... :roll:

Η πλάκα ήταν ότι με άλλους broswer δεν είχα πρόβλημα... :shock:

πάντως σήμερα που δοκιμάζω δεν έχω πρόβλημα... μπορεί ο provider μου να ... αναβάθμισε τα συστήματα του αν ισχύει το παραπάνω...

περίεργα πράγματα...
Χubuntu 12.04 64bit
Mixas PC: E8400 (3GHz,6MB) / 6GB RAM / NVIDIA 9600gt (512MB) / Όχι Wireless / Όχι Buetooth / RealTek ALC883 HD Audio Controller / 19" SXGA
Άβαταρ μέλους
mixasgr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 03 Οκτ 2008, 01:08

mixasgr έγραψε:
....
ψάχνοντας στο goolgle βρήκα κάποιους που λέγανε ότι για κάποιο λόγο τα connections ή και τα requests του νέου firefox να τα βλέπει σαν DDOS Attack ή δεν τα αναγνωρίζει κτλ... καθώς πολλοί server έχουν περιορισμούς ή διάφορα antihack που κάπου δεν συνεργάζονται σωστά με τον 3.0.3 ή δεν τα χουν αναβαθμίσει....
...

Πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο απο την στιγμή που οι περισσότεροι χρήστες ως τώρα ανεβάζαν τα requests για να πάνε πιο γρήγορα (fasterfox, γνωστοί οδηγοί που κυκλοφορούν για ρύθμιση μέσω about:config κτλ ) και δεν είχαν κανένα πρόβλημα?
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mixasgr » 05 Οκτ 2008, 21:22

ftso έγραψε:Πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο απο την στιγμή που οι περισσότεροι χρήστες ως τώρα ανεβάζαν τα requests για να πάνε πιο γρήγορα (fasterfox, γνωστοί οδηγοί που κυκλοφορούν για ρύθμιση μέσω about:config κτλ ) και δεν είχαν κανένα πρόβλημα?

Μακάρι να ήξερα.... απλά είναι η πιο λογική εξήγηση που έχω συναντήσει...

:arrow: Ξέρει κανείς κάποιον κώδικα που θα μπορούσα να βάλω πχ σε ένα htaccess αρχείο ώστε να ρυθμίσω τα requests/ip ώστε να ελέγξω αν ισχύει αυτό το πράγμα;

Ευχαριστώ...
Χubuntu 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
mixasgr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα