από sv9cag » 28 Οκτ 2008, 09:08
Καλημέρα στο forun
Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη για την τοποθέτηση του μηνύματος σε λάθος ενότητα, κοίταξα όμως και δέν βρήκα κάποια που να το κάλυπτε, πάντως πιστεύω ότι δεν δημιούργησα σοβαρό πρόβλημα και όλα είναι εντάξει με την μετακίνηση του.
Τώρα επί του θέματος.
Το περιοδικό αναφέρετε στην μετατροπή ενός usb bluetooth dongle σε sniffer με την αλλαγή του firmware που έχει, με το firmware της Frontline "FTS4BT" της έκδοσης "airsnifferdev47bc2.dfu" (μόνο αυτή δουλεύει) .
Για να γίνει αυτή η αλλαγή πρέπει το bluetooth dongle να έχει εξωτερική μνήμη που να είναι δυνατόν να γίνει εγγραφή και chip κατά προτίμηση της CSR (Cambridge Silicon Radio), και γίνετε χρεισιμοποιόντας τις βιβλιοθήκες bluez και τις εφαρμογές bccmd και dfutool, για το sniffing δε προγράμματα όπως το HCIDump .
Στην συνέχεια αναφέρει μερικά usb bluetooth dongle στα οποία είναι δυνατόν να γίνει αυτή η μετατροπή χωρίς όμως να εγγυάτε 100% το αποτέλεσμα.
Μετά την μετατροπή το bluetooth dongle παύει να δουλεύει σε ζευγάρι με άλλη bluetooth συσκευή και κάνει μόνο sniffing, επείσης το περιοδικό τονίζει το ενδεχόμενο να καταστραφεί το bluetooth dongle.
Στην συνέχεια έχει τις εντολές που δίνοντε για να δούμε αν έχει εξωτερική μνήμη και chip της CSR και να γίνει αν χρειάζετε αλλαγή στο product id και το upload του firmware.
Εγώ προχώρησα μέχρι το σημείο που δείνω την εντολή για να διαβάσω το product id και εκεί μου βγάζει μύνημα λάθους οπότε αναγκαστικά σταματάω.
Αν λοιπόν κανείς προσπάθησε και είχε καλύτερο αποτέλεσμα από εμένα, ίσως μπορούσε να βοηθήσει.
Και πάλι σας ευχαριστώ για την διάθεση να βοηθήσετε και συγνώμη για την αναστάτωση στο forum.
Γιώργος - sv9cag
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 12.10 64bit σε NB MIRAGE DC-G 7200
Προδιαγραφές ⇛ intel core 2cpu T7200 @2Ghz│2048Mb │GeForge Go 7400│intel PRO 3945ABG │HDA intel │1280x800