Χαιρετώ όλο τον κόσμο του ubuntu-gr! Αυτό είναι το πρώτο μου post κι έχω να πω ότι το forum είναι φανταστικό, πολύ καλα οργανωμένο και με πάρα πολύ καλή αισθητική! Συγχαρητήρια στους hard workers της κοινότητας...
Το πρώτο post λοιπόν είναι μία απορία.
Είχα βάλει, που λέτε, μέσω πακέτου .deb (από το linuxappdinder) το καινούριο Network Manager 0.7 σε alpha και αργότερα στην RC έκδοση του Ubuntu 8.10.
Επειδή στην περιοχή που μένω τα ζα μου αργά και έχουμε οι μισοί γραμμές PCM και δεν μπορούν να μας βάλουν ADSL, "αναγκάστηκα" να αποκτήσω Vodafone 3G σύνδεση (με modem σε USB stick). Είχα πολλά προβλήματα στην προσπάθειά μου να την κάνω να λειτουργήσει σε Linux (διάφορες διανομές), και τελικά μετά από κάποιους μήνες εμφανίστηκε ο NM 0.7 και μου έλυσε τα χέρια. Λειτουργούσε άψογα, ακόμα και σε x64 έκδοση (αν εξαιρέσεις κάτι παράξενα κολλήματα στην ταχύτητα του apt) και μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου.
Αποφάσισα να κάνω καθαρή εγκατάσταση την τελική έκδοση του 8.10 όταν βγήκε. Δυστυχώς την πάτησα! Τώρα αν και αναγνωρίζει το modem, δεν συνδέεται με τίποτα, υπό διάφορες ρυθμίσεις. Επισης, ούτε το τοπικό δίκτυο φαίνετε να λειτουργεί σωστά, ή μάλλον καθόλου - οι κάρτες δικτύου αναγνωρίζονται κανονικά όμως, και το καλώδιο είναι OK.
Μήπως αντιμετωπίζει κανείς άλλος ξαφνικά προβλήματα με το δίκτυο και το internet στην έκδοση 8.10, ενώ όλα λειτουργούσαν ΟΚ σε προηγούμενες εκδόσεις;