Προβλημα με Εκτυπωτή συνδεδεμένο μέσω δικτύου  Το θέμα επιλύθηκε

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

Προβλημα με Εκτυπωτή συνδεδεμένο μέσω δικτύου

Δημοσίευσηαπό linuxs » 14 Μαρ 2011, 02:08

Καλησπέρα,

Υπάρχει ένα θέμα με έναν εκτυπωτή που χρησιμοποιώ και πιo συγκεκριμένα εκτυπώνει μόνο χειροκίνητα απο οτι κατάλαβα. Η κατάσταση έχει ως εξής:

Υπάρχει ένα PC(αν θυμάμαι καλά με Windows) που βρίσκεται σε ένα γραφέίο και ένα άλλο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι σε ένα εργαστήριο(με Ubuntu). Και τα δύο μηχανάκια θα πρέπει να είναι συνδεδεμένα μέσω δικτύου με τον εκτυπωτή και να εκτυπώνουν κανονικά. Κάτι που τελικά δεν συμβαίνει! Θα ήθελα να ακούσω κάποιες πιθανές αιτίες ή ακόμη και πιθανές λύσεις(να έχω κάτι για να ξεκινήσω).

Για την παρακάτω θεωρία δεν είμαι απολύτως σίγουρος αλλα νομίζω πως έτσι έχουν τα πράγματα: Στέλνοντας ένα αρχείο προς εκτύπωση, ο εκτυπωτής μετά απο λίγο λαμβάνει το σήμα και το αποθηκεύει σε μια μνήμη(νομίζω περίπου ~256MB). Στέλνοντας κι άλλο αρχείο ξανααποθηκεύεται στη μνήμη και περιμένει. Ο μόνος τρόπος που μπόρεσα να τα εκτυπώσω είναι μέσω του menu που διαθέτει επιλέγοντας "Εκτύπωση". Συνεχώς στην οθόνη έγραφε "Stavros 3" ακόμη κι όταν δεν είχε κανένα αρχείο στην ουρά. Μετά αυτό που έκανα είναι "επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων" και τώρα αυτό που γράφει είναι "Ready". Αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει.

Επειδή ο εκτυπωτής δεν βρίσκεται στο σπίτι μου μπορείτε να μου πείτε κάποια πράγματα που θα μπορουσα να κοιτάξω;

σας ευχαριστώ πολυ...
Αν το πρόβλημά μας επιλυθεί. Επιλέγουμε το θέμα που βοήθησε στην επίλυση και πατάμε το κουμπάκι Εικόνα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃Προγραμματισμός: C┃Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Linux Ubuntu 10.4 LTS
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium @T4500 2.3GHz│ 512GB VRAM│ 500 HDD│ ATI RADEON HD545v 512 MB │ Screen: 15.6''
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

IRC: linuxs
Εκτύπωση

Re: Προβλημα με Εκτυπωτή συνδεδεμένο μέσω δικτύου

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 14 Μαρ 2011, 20:24

linuxs έγραψε:Καλησπέρα,

Υπάρχει ένα θέμα με έναν εκτυπωτή που χρησιμοποιώ και πιo συγκεκριμένα εκτυπώνει μόνο χειροκίνητα απο οτι κατάλαβα. Η κατάσταση έχει ως εξής:

Υπάρχει ένα PC(αν θυμάμαι καλά με Windows) που βρίσκεται σε ένα γραφέίο και ένα άλλο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι σε ένα εργαστήριο(με Ubuntu). Και τα δύο μηχανάκια θα πρέπει να είναι συνδεδεμένα μέσω δικτύου με τον εκτυπωτή και να εκτυπώνουν κανονικά. Κάτι που τελικά δεν συμβαίνει! Θα ήθελα να ακούσω κάποιες πιθανές αιτίες ή ακόμη και πιθανές λύσεις(να έχω κάτι για να ξεκινήσω).

Για την παρακάτω θεωρία δεν είμαι απολύτως σίγουρος αλλα νομίζω πως έτσι έχουν τα πράγματα: Στέλνοντας ένα αρχείο προς εκτύπωση, ο εκτυπωτής μετά απο λίγο λαμβάνει το σήμα και το αποθηκεύει σε μια μνήμη(νομίζω περίπου ~256MB). Στέλνοντας κι άλλο αρχείο ξανααποθηκεύεται στη μνήμη και περιμένει. Ο μόνος τρόπος που μπόρεσα να τα εκτυπώσω είναι μέσω του menu που διαθέτει επιλέγοντας "Εκτύπωση". Συνεχώς στην οθόνη έγραφε "Stavros 3" ακόμη κι όταν δεν είχε κανένα αρχείο στην ουρά. Μετά αυτό που έκανα είναι "επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων" και τώρα αυτό που γράφει είναι "Ready". Αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει.

Επειδή ο εκτυπωτής δεν βρίσκεται στο σπίτι μου μπορείτε να μου πείτε κάποια πράγματα που θα μπορουσα να κοιτάξω;

σας ευχαριστώ πολυ...

Ναι αν και δεν ειμαι και πολυ ειδικος στο θεμα αυτο θα προσπαθησω να σου πω μερικα πραγματα μηπως και δωσω καμια ιδεα. Ουσιαστικα τα εγγραφα προστιθενται σε μια ουρα τα οποια περιμενουν να εκτυπωθουν. Η αιτηση σου πηγαινει στο τελος της λιστας και οποιαδηποτε επομενη αιτηση εκτυπωσης προστιθεται κατω απο την δικη σου στην συνεχεια. Οι αιτησεις εκτυπωσης των υπολοιπων δεν διακοπτονται.

δωσε μια

Κώδικας: Επιλογή όλων
lpq

να δεις ξανα την ουρα.
απο το τερματικο μηπως εχει μεινει κατι..... ΑΝ και φαινεται λιγο περιεργο οπως το περιγραφεις.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 17 Μαρ 2011, 01:00

Δωσε απο το τερματικο την lpq οπως παραπανω και θα σου βγαλει μια λιστα...

Στην συνεχεια παρε το id αυτης της διεργασιας απο στην στηλη job και δωσε

lprm 30

αν το id ειναι 30 ας πουμε.... για να βεβαιωθεις οτι εχεις διωξει απο την ουρα τα δικα σου εγγραφα....

Τα εγγραφα δεν διαγραφονται αμεσως.... για αυτο μπορει να βλεπεις ενα εγγραφο να παραμενει στην ουρα ακομη και αν εχεις δωσει
εντολη διαγραφης παρολαυτα δεν θα εκτυπωθει μιας και η διεργασια εχει παγωσει. Τουλαχιστον στον δικο μου ετσι γινεται
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxs » 17 Μαρ 2011, 18:36

user@user-desk:~$ lprm 48
lprm: Job #48 is already completed - can't cancel.

αλλα και πάλι δεν εκτυπώνει. Κάποια άλλη ιδεά υπάρχει?

σας ευχαριστώ πολύ...
Αν το πρόβλημά μας επιλυθεί. Επιλέγουμε το θέμα που βοήθησε στην επίλυση και πατάμε το κουμπάκι Εικόνα.
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium @T4500 2.3GHz│ 512GB VRAM│ 500 HDD│ ATI RADEON HD545v 512 MB │ Screen: 15.6''
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 17 Μαρ 2011, 19:40

linuxs έγραψε:

αλλα και πάλι δεν εκτυπώνει. Κάποια άλλη ιδεά υπάρχει?

σας ευχαριστώ πολύ...

Βαλε μια sudo μπροστα μπας και......
Και απο εκει και περα ας πει την γνωμη του και κανας
εμπειροτερος !!
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxs » 17 Μαρ 2011, 20:54

Να σημειώσω πως μετά απο 15-20 δευτερόλεπτα εκτελώνας πάλι το ίδιο δεν μου εμφανίζει τίποτα. Δηλαδή στέλνεται κανονικά! Δεν ξέρω αν αυτό θέλατε..
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 18 Μαρ 2011, 00:01

linuxs έγραψε:Να σημειώσω πως μετά απο 15-20 δευτερόλεπτα εκτελώνας πάλι το ίδιο δεν μου εμφανίζει τίποτα. Δηλαδή στέλνεται κανονικά! Δεν ξέρω αν αυτό θέλατε..

Βασικα ελπιζω να εχω καταλαβει σωστα και να μην επαναλαμβανομαι.
Αλλα χρειαζεται ενας χρονος για να αδειασει ο buffer του εκτυπωτη
ετσι πιστευω.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 20 Μαρ 2011, 00:58

Εάν καλώς κατάλαβα το έγγραφο που θέλεις φτάνει στον εκτυπωτή (αφού μετά από κάποια επέμβασή σου στο μηχάνημα το τυπώνει), άρα δεν έχεις πρόβλημα με τη δικτυακή σύνδεσή του. Δοκίμασες να μπεις στο interface του εκτυπωτή πληκτρολογώντας σε έναν browser την ip του, για να δεις αν έχει κάποια σχετική ρύθμιση ;
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Re: Προβλημα με Εκτυπωτή συνδεδεμένο μέσω δικτύου  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό linuxs » 20 Μαρ 2011, 01:01

Παδιά το έφτιαξα. ;) Τώρα μένει μόνο το PC με τα Windows...που δεν τα χωνέυω και τόσο :(
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα