proskopos.gr έγραψε:Καλησπέρα σας,
Αποφάσισα και εγώ να είμαι ένας από τους πολλούς πλέον που αφήνει την μαμα microsoft και να προτιμήσει το ανοιχτό λογισμικό...
Έχω κάνει εγκατάσταση της έκδοσης UBUNTU 8.10, αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ στο ασύρματο δίκτυο που έχω σπίτι μου...
Το ρούτερ που έχει ο κεντρικός υπολογιστής είναι ZIXEL, και τρέχει με windows XP...
Εγώ γνωρίσω τις παραμέτρους tcp/ip που έχει τώρα το pc μου, ώστε να συνδέομαι στο δίκτυο (όταν bootάρω με xp)...
Μπορείται να με βοηθήσετε πως θα γίνει να συνδεθώ και με το ubuntu...?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Αυτό εδώ δεν το έπιασα
έγραψε:Το ρούτερ που έχει ο κεντρικός υπολογιστής είναι ZIXEL, και τρέχει με windows XP...
Εάν είναι ρούτερ πως να τρέχει με τα Παράθυρα δεν είναι συνδεόμενα απλός με ένα καλώδιο στο ρούτερ ?
Εάν το έχεις με καλώδιο στο ρούτερ απευθείας δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα απλός ανοίγεις και κανονικά θα πρέπει να έχει συνδεθεί . Άλλο εάν είναι ασύρματα με τα χπ και τότε πρέπει να συνδεθεί και το άλλο ασύρματα .
Το έχεις δοκιμάσει με καλώδιο και δεν συνδέθηκε ?
Οκ, είτε έτσι είτε αλλιώς δώσε αποτέλεσμα τις εντολών από το τερματικό στο Λίνουξ Εφαρμογές/Βοηθήματα/Τερματικό
1.
- Κώδικας: Επιλογή όλων
lspci -nn
2.
ifconfig
3.
ping 192.168.1.1 (η εάν έχεις άλλη IP στο ρούτερ
Βάλε τα αποτελέσματα σε εάν τχτ αρχείο και πόσταρε τα εδώ μέσα στα
[code]εδώ[/code]
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr