Καλησπέρα,
Πρόσφατα διαπίστωσα οτι ο γείτονας μου έκλεβε WIFI απο εμένα, είχα κωδικό ναι, αλλά ήταν WEP έτσι ειναι κατανοητό οτι ηταν αρκετά εύκολο να σπάσει ειδικά με τον εργοστασιακό του κωδικό.
Γιαυτό πείρα τα μέτρα μου (αν και δεν το περίμενα αυτο) και μπέικα στο control panel του router μου Thomson GT585V7 με το URL "dsldevice" πρόσεξα οτι δεν ζητούσε κωδικό για να μπει κάποιος και ήθελα να τον αλλάξω για να μην εχει κάποιος πρόσβαση στο panel έτσι ανεξέλεγκτα. Άλλαξα κωδικό και encryption mode (του WIFI) σε WAP/WAP2 και έψαχνα για να βάλω και κωδικό κατά την είσοδο στο control panel.
Έκανα το εξής:
Toolbox=>User Management=>στο Local User Data είχε στοιχεία σαν username το όνομα του παροχέα μου και Privileges: LAN_Admin.
Πιο κάτω είχε hyperlink "Change Password" το πάτησα δεν έβαλα παλιό κωδικό αφού δεν είχε έγραψα νέο κωδικό και όλα οκ τώρα ζητάει κωδικό κατά την είσοδο στο panel η απορία μου τώρα ειναι:
Αλλάζοντάς αυτό το κωδικό πέτυχα απλά το να ζητάει κωδικό πριν εμφανίζει η ιστοσελίδα στο "http://dsldevice"; Ή έκανα κάποια λάθος κίνηση που να επηρεάζει τον παροχέα ή κατι άλλο σχετικό και άσχετο.