Thomson Gateway Control Panel

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

Thomson Gateway Control Panel

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 16 Νοέμ 2011, 21:21

Καλησπέρα,
Πρόσφατα διαπίστωσα οτι ο γείτονας μου έκλεβε WIFI απο εμένα, είχα κωδικό ναι, αλλά ήταν WEP έτσι ειναι κατανοητό οτι ηταν αρκετά εύκολο να σπάσει ειδικά με τον εργοστασιακό του κωδικό.
Γιαυτό πείρα τα μέτρα μου (αν και δεν το περίμενα αυτο) και μπέικα στο control panel του router μου Thomson GT585V7 με το URL "dsldevice" πρόσεξα οτι δεν ζητούσε κωδικό για να μπει κάποιος και ήθελα να τον αλλάξω για να μην εχει κάποιος πρόσβαση στο panel έτσι ανεξέλεγκτα. Άλλαξα κωδικό και encryption mode (του WIFI) σε WAP/WAP2 και έψαχνα για να βάλω και κωδικό κατά την είσοδο στο control panel.

Έκανα το εξής:
Toolbox=>User Management=>στο Local User Data είχε στοιχεία σαν username το όνομα του παροχέα μου και Privileges: LAN_Admin.
Πιο κάτω είχε hyperlink "Change Password" το πάτησα δεν έβαλα παλιό κωδικό αφού δεν είχε έγραψα νέο κωδικό και όλα οκ τώρα ζητάει κωδικό κατά την είσοδο στο panel η απορία μου τώρα ειναι:
Αλλάζοντάς αυτό το κωδικό πέτυχα απλά το να ζητάει κωδικό πριν εμφανίζει η ιστοσελίδα στο "http://dsldevice"; Ή έκανα κάποια λάθος κίνηση που να επηρεάζει τον παροχέα ή κατι άλλο σχετικό και άσχετο.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Thomson Gateway Control Panel

Δημοσίευσηαπό simosx » 16 Νοέμ 2011, 21:46

M.Jackson έγραψε:
Αλλάζοντάς αυτό το κωδικό πέτυχα απλά το να ζητάει κωδικό πριν εμφανίζει η ιστοσελίδα στο "http://dsldevice"; Ή έκανα κάποια λάθος κίνηση που να επηρεάζει τον παροχέα ή κατι άλλο σχετικό και άσχετο.

Στο Thomson Gateway TG585v7 υπάρχει ο λογαριασμός πρόσβασης Administrator/<κενό>, και είναι κενό αν δεν έκανες εσύ ο ίδιος την αρχική ρύθμιση. Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αρκετοί πάροχοι διαθέτουν ένα σύστημα αυτόματης ρύθμισης των router όπου μόλις βάλεις το νέο router στην πρίζα και στο ADSL δίκτυο, λαμβάνουν αυτόματα τις ρυθμίσεις μέσω δικτύου που σχετίζονται με τη τηλεφωνική σου γραμμή.
Οπότε, αν δεν είχες μπει παλαιότερα στο http://dsldevice οι ρυθμίσεις ADSL username/password μπήκαν αυτόματα, και ο κωδικός για το Administrator έμεινε κενός.

Αν όμως μπεις στο http://dsldevice και επιχειρήσεις να κάνεις το Setup, τότε θα ζητήσει να βάλεις κάποιο κωδικό για το Administrator.

Από τη στιγμή που έβαλες κρυπτογράφηση WPA/WPA2, και ο κωδικός που έβαλες είναι πραγματικά καλός (πάνω από δέκα χαρακτήρες, δεν είναι λέξη από λεξικό αλλά π.χ. 3-4 λέξεις μαζί), είσαι μια χαρά, και μπορείς να έχεις αυτό το Administrator δίχως κωδικό.

Οι router TG585v7 τρέχουν Linux, μια έκδοση Linux 2.4.x.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 16 Νοέμ 2011, 21:46

Λογικά αυτό που ήθελες έκανες
Όταν πας να μπείς στο interface του ρούτερ σου , σου ζητάει κωδικό τώρα ; Αν ναι με ποιόν μπαίνει ; με αυτόν που άλλαξες ;

Αφού άλλαξες τον κωδικό για το wirelless σου σε wpa δεν θα μπορεί να σου κλέβει WiFi επομένως δεν θα μπορει και να έχει πρόσβαση ούτε στο ρούτερ σου!! Για να έχει πρόσβαση κάποιος στο πάνελ του ρούτερ σου πρέπει πρώτα να συνδεθεί στο Wifi σου . Αλλά για καλό και για κακό πρέπει να έχεις κωδικό και για το πανελ

Υγ: Πάντα κλειδώνουμε το WiFi μας με wpa/wpa2 και κωδικό με σύμβολα,νούμερα,γραμματα . Θα μπορούσε να σου κάνει μεγάλη ζημιά , να σου κλειδώσει το πάνελ σου και να μην μπορείς να μπείς ή ακόμα να σου κλέψει κωδικούς σε φόρουμ/fb/twitter κλπ κλπ
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 16 Νοέμ 2011, 21:58

@simosx: Βασικά, μάλλον ο παροχέας μου κάνει τις ρυθμίσεις πάνω στο router πριν μου το δώσει και μολίς το συνδέσω εγώ όλα είναι οκ. Όχι δεν μπέικα ξανά στο πάνελ, για να πω την αλήθεια δεν περίμενα να κλαπεί το WIFI μου μιας και στην γειτονία μου δεν υπάρχουν geek (μάλλον κάποιος κάλεσε κάποιο geek). Έτσι αναγκάστηκα να αλλάξω το encryption mode μου.
Ενδιαφέρον το Linux στο router.

ALdaperan: Ναι όλα είναι μια χαρά ζητάει τον κωδικό και username (username είναι το account με το όνομα του παροχέα μου) και ο κωδικός είναι αυτός που έθεσα. Ζημία δεν θα μπορούσε να μου κάνει, γιατί αν εξαιρέσουμε το κινητό τηλέφωνο μου και το netbook με Backtrack (με σκοπό να δοκιμάζω την ασφάλεια του δικτύου μου) όλοι οι άλλοι Η/Υ είναι καλωδιομενοι και δεν θα μπορούσε να υπάρξει διαρροή. Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει ήταν να αλλάξει κωδικό, αλλά με ένα hard-reset θα το αντιμετωπιζα
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 16 Νοέμ 2011, 22:15

M.Jackson έγραψε:@simosx: Βασικά, μάλλον ο παροχέας μου κάνει τις ρυθμίσεις πάνω στο router πριν μου το δώσει και μολίς το συνδέσω εγώ όλα είναι οκ.

Η ρύθμιση γίνεται σίγουρα αυτόματα μέσω δικτύου, και γίνεται χρήση του πρωτοκόλου CWMP, http://en.wikipedia.org/wiki/TR-069
Το router που λαμβάνεις είναι γενικό router δίχως τα στοιχεία σου.

M.Jackson έγραψε:όλοι οι άλλοι Η/Υ είναι καλωδιομενοι και δεν θα μπορούσε να υπάρξει διαρροή.

Υπάρχουν εργαλεία όπου θα μπορούσε κάποιος κακόβουλός να ανακατευθύνει τις συνδέσεις των καλωδιομένων υπολογιστών μέσω του δικού του υπολογιστή, οπότε να γίνει και η διαρροή. Είναι κάπως περίπλοκο να τα έκανε όλα αυτά, οπότε μάλλον ήθελε απλά να δανειστεί σύνδεση στο διαδίκτυο.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα