Remote access από windows

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

Remote access από windows

Δημοσίευσηαπό Anak » 07 Δεκ 2008, 11:47

Καλημέρα σας,

είμαι εντελώς νέος στο ubuntu, τα οποία έστησα σε ένα υπολογιστή που τον προορίζω για server.
Έχω πετύχει remote access στο server από τους υπολογιστές που είναι πάνω στο δίκτυο μέσω vnc, αλλά δε μπορώ με τίποτα να συνδεθώ στο server από υπολογιστή εκτός δικτύου (από το σπίτι ενός φίλου μου για παράδειγμα).
Μπορείτε με απλά λόγια, βήμα προς βήμα, να μου πέιτε ποιο πρόγραμμα πρέπει να εγκαταστήσω στο server και ποιες ρυθμίσεις πρεπει να του κάνω, ωστε να μπορώ συνδέομαι remotely απο υπολογιστή εκτός δικτύου που έχει windows xp ή vista? Στον απομακρισμένο υπολογιστή (client), πρεπει να τρέχω το vmc viewer (δηλαδή για να έχω remote access πρεπει να κουβαλαω σε ένα usb stick πάντα το vmc viewer)?

Ευχαριστώ
Anak
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Remote access από windows

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 07 Δεκ 2008, 12:28

με τί συνδέεσαι στο internet? Με router ή απλό modem; Πρέπει να ανοίξεις τις κατάλληλες πόρτες επικοινωνίας στον router για να μπορέσεις να συνδεθείς.
Θέλεις να συνδεθείς VNC θέλεις SSH; (remote desktop από έξω δεν θα στο πρότεινα με τίποτε):

Καλώς ήρθες στην κοινότητα. Ρίξε και ένα μάτι στους κανόνες για να ξέρεις πως κινούμαστε γενικά και καλή διαμονή.
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Anak » 07 Δεκ 2008, 12:38

The_Mentor έγραψε:με τί συνδέεσαι στο internet? Με router ή απλό modem; Πρέπει να ανοίξεις τις κατάλληλες πόρτες επικοινωνίας στον router για να μπορέσεις να συνδεθείς.
Θέλεις να συνδεθείς VNC θέλεις SSH; (remote desktop από έξω δεν θα στο πρότεινα με τίποτε):

Καλώς ήρθες στην κοινότητα. Ρίξε και ένα μάτι στους κανόνες για να ξέρεις πως κινούμαστε γενικά και καλή διαμονή.

Καλως σας βρήκα.

Στο internet συνδεομαι με ένα modem/router της vivodi. Του έχω ανοιξει την 21 και την 5900 (πιστεύω αυτες αρκούν). Το ssh το έχω κατεβασει αλλά δεν ξέρω να κάνω τις ρυθμίσεις. Μαλλόν κάνω κάτι λάθος και δε μπορω να συνδεθώ μέσω του vnc viewer. Υπάρχουν κάπου γραμμένες αναλυτικά οι οδηγίες συνδεσης? Τα ξένα φορουμ δε με βοήθησαν αρκετά.
Anak
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 07 Δεκ 2008, 13:50

για vnc εχουμε εναν πολύ καλό οδηγό εδώ:
viewtopic.php?f=9&t=2036

Επίσης μια που εισαι νεος θα σου φανεί χρήσιμο να ρίξεις μια ματιά στον παρακατω οδηγό (Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux) και στο αθρο "Πως βρίσκω λύσεις..." του περιοδικού ubuntistas.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Anak » 08 Δεκ 2008, 22:17

Τελικά κατάφερα και συνδέθηκα. Το πρόβλημα ήταν στο firewall του router.
Μία ακόμη ερώτηση.
Δεν έχω καταλάβει τη λειτουργία του ssh που έχω στήσει στο server.
1) Κατ'αρχήν και μονο που το έστησα ειναι ενεργοποιημένο ή πρέπει να κάνω επιπλεον ρυθμίσεις? Το λέω αυτό γιατί πολλοί μιλούν για ssh tunneling.
2) Όταν συνδέομαι remotely από άλλο pc με vnc viewer, έχω την επιπλέον ασφάλεια του ssh? Αν την έχω γιατί μερικοί συστήνουν το προγραμμα putty? Θα πρέπει και στον υπολογιστή από τον οποίο συνδέομαι στο server να έχει και αυτός κάτι σαν ssh στημένο πάνω του ή αρκεί που το ssh είναι στημένο στον server?
3) To putty δεν έχει γραφικό περιβάλλον?

Συγχωρέστε με για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είμαι καινουργιος στο χώρο.
Anak
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα