2ο router ως repeater (αναμεταδότης) για ενίσχυση σήματος;  Το θέμα επιλύθηκε

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

Re: 2ο router ως repeater (αναμεταδότης) για ενίσχυση σήματο

Δημοσίευσηαπό anapodos » 24 Ιούλ 2012, 03:31

Νομίζω αρκεί το ένα...δοκίμασε το πάντως...δεν έχεις να χάσεις τπτ.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-55-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.2.0-54-generic, Windows 7
3 AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6000+ ‖ RAM 3955 MiB ‖ ASUS INC. M2R32-MVP
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Turks PRO [Radeon HD 6570/7570] [1002:6759] {fglrx_pci}
5 eth0: Marvell 88E8001 Gigabit Ethernet Controller [11ab:4320] (rev 13)
anapodos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Geochr » 25 Οκτ 2012, 14:42

@eliasps
Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα αυτό, είπα να σε ρωτήσω αν κατέληξες κάπου. Τι έκανες στην του σπιτιού σου ;
Είναι δυνατή η σύνδεση των 2 router χωρίς την ύπαρξη καλωδίου ; Μπορεί το 2ο ρουτερ να δίνει το σήμα wifi που λαμβάνει απο το 1ο ;
Γνώσεις ⇛Linux: Μαθαίνω αργά ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστο ┃ Αγγλικά: Μέτρια

• Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 16,04LTS
    ⇛Intel Core i3-2365M CPU @1.40GHz ‖ RAM 7780 MB ‖ Acer Aspire V5-571
Άβαταρ μέλους
Geochr
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: geochr
IRC: Geochr
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 25 Οκτ 2012, 17:17

Geochr έγραψε:@eliasps
Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα αυτό, είπα να σε ρωτήσω αν κατέληξες κάπου. Τι έκανες στην του σπιτιού σου ;
Είναι δυνατή η σύνδεση των 2 router χωρίς την ύπαρξη καλωδίου ; Μπορεί το 2ο ρουτερ να δίνει το σήμα wifi που λαμβάνει απο το 1ο ;

Είχα ξεχάσει να ενημερώσω για το θέμα.

Όχι δεν το κατάφερα τελικά, αλλά δεν προσπάθησα πολύ και έχω την εντύπωση πως είναι εφικτό, αν τα routers υποστηρίζουν την λειτουργία αυτή. Θα χρειαστεί να κάνεις αρκετές αλλαγές στις ρυθμίσεις του router από την σελίδα του.

Όσο έψαχνα τότε στο internet, είδα ότι ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό, είναι να έχεις δύο Belkin routers. Στην περίπτωσή μου, το ένα ήταν Belkin και το άλλο ZTE. Προσπάθησα να ακολουθήσω τις οδηγίες από το manual, αλλά πολλές από τις ρυθμίσεις που έλεγε να κάνω, δεν υπήρχαν καν στην σελίδα του ZTE. Οπότε υπέθεσα πως δεν θα γίνεται να κάνω κάτι τέτοιο με το συγκεκριμένο router. Ότι οδηγό προσπάθησα να ακολουθήσω, έβρισκα τα πάντα για το Belkin, αλλά για το ZTE δεν τρόπος εφαρμογής.

Θα ψάξω να βρω τoν οδηγό για τα Belkin και θα δώσω εδώ το link. Mέχρι να το βρω, ρίξε μία ματιά και σε αυτό. Φαντάζομαι οι ρυθμίσεις διαφέρουν από router σε router, αλλά από ότι κατάλαβα, routers από γνωστές εταιρείες, υποστηρίζουν αυτή τη διαδικασία.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Re: 2ο router ως repeater (αναμεταδότης) για ενίσχυση σήματο  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό eliasps » 24 Ιαν 2013, 17:23

Καλησπέρα.

Ενημερώνω το θέμα γιατί μόλις πριν λίγο με την βοήθεια ενός ξάδερφού μου, μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα δεύτερο router για να γίνει ενίσχυση του σήματος ασύρματου δικτύου από το πρώτο.
Το ένα router είναι κανονικά συνδεδεμένο στην γραμμή τηλεφώνου και εκπέμπει σήμα για ασύρματη σύνδεση.
Το δεύτερο είναι συνδεδεμένο με το πρώτο με καλώδιο ethernet και εκπέμπει και αυτό σήμα για ασύρματη σύνδεση σε άλλο σημείο του σπιτιού.
Τα δύο router πρέπει να είναι μεταξύ τους συνδεδεμένα με ethernet.

Τώρα παλεύω να δω αν μπορεί να γίνει και ασύρματα, χωρίς να χρειάζεται σύνδεση των δύο routers με το ethernet, αν και λίγο δύσκολο.

Θα ενημερώσω το θέμα εδώ με νέα απάντηση ή θα φτιάξω έναν οδηγό για την διαδικασία.
Τελευταία επεξεργασία από eliasps και 25 Ιαν 2013, 00:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 24 Ιαν 2013, 18:26

eliasps έγραψε:

Τώρα παλεύω να δω αν μπορεί να γίνει και ασύρματα, χωρίς να χρειάζεται σύνδεση των δύο routers με το ethernet, αν και λίγο δύσκολο.

Βοηθάει να είναι ασύρματοι δρομολογητές της ίδιας εταιρίας.
Αν π.χ. έχεις Thomson 585, τότε ενεργοποιείς το WDS κατά το
http://npr.me.uk/wds.html
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Reinach » 25 Ιαν 2013, 01:25

eliasps έγραψε:Το δεύτερο είναι συνδεδεμένο με το πρώτο με καλώδιο ethernet και εκπέμπει και αυτό σήμα για ασύρματη σύνδεση σε άλλο σημείο του σπιτιού. Τα δύο router πρέπει να είναι μεταξύ τους συνδεδεμένα με ethernet.

Το 2ο ρούτερ όπως το έχεις συνδέσει - με καλώδιο - με το 1ο, λειτουργεί ως Access Point (AP). Αν καταφέρεις να το συνδέσεις ασύρματα με το 1ο, τότε θα λειτουργεί ως Repeater.

eliasps έγραψε:Θα ενημερώσω το θέμα εδώ με νέα απάντηση ή θα φτιάξω έναν οδηγό για την διαδικασία.

Αυτό θα ήταν ενδιαφέρον, προσπάθησα λίγο πριν τα Χριστούγεννα να κάνω κάτι τέτοιο και απέτυχα (και τελικά το έκανα και εγώ ως AP, αυτό δούλεψε). Κάτι με τις ρυθμίσεις πιθανόν, ή αυτό που λέει ο Σίμος, ασυμβατότητα μεταξύ των ρούτερ διαφορετικών εταιριών.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 24.04 Noble Numbat 6.8.0-62-generic 64bit (el_GR.UTF-8, ubuntu:GNOME ubuntu)
3 Intel Core i5-1035G1 CPU @ 1.00GHz ‖ RAM 19549 MiB ‖ LENOVO LNVNB161216 - LENOVO 81WE
4 Intel Iris Plus Graphics G1 (Ice Lake) [8086:8a56] {i915}
5 wlp0s20f3: Intel Ice Lake-LP PCH CNVi WiFi [8086:34f0] (rev 30)
Άβαταρ μέλους
Reinach
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 25 Ιαν 2013, 11:24

simosx έγραψε:Βοηθάει να είναι ασύρματοι δρομολογητές της ίδιας εταιρίας.

Δυστυχώς δεν είναι Σίμο.
Πρόκειται για ένα router ΖΤΕ και ένα Τhomson, όπου το δεύτερο χρησιμοποιείται ως Access Point.

Reinach έγραψε:Αυτό θα ήταν ενδιαφέρον, προσπάθησα λίγο πριν τα Χριστούγεννα να κάνω κάτι τέτοιο και απέτυχα (και τελικά το έκανα και εγώ ως AP, αυτό δούλεψε). Κάτι με τις ρυθμίσεις πιθανόν, ή αυτό που λέει ο Σίμος, ασυμβατότητα μεταξύ των ρούτερ διαφορετικών εταιριών.

Θα το προσπαθήσω. Έκανα πολλές δοκιμές για αρκετό καιρό και τελικά κατέληξα στην λύση του ethernet.
Τουλάχιστον έμαθα αρκετά πράγματα και έχω όρεξη να δοκιμάσω ξανά για wireless σύνδεση.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pisons » 25 Ιαν 2013, 19:13

Έχω ένα μόντεμ ρούτερ ZTE της Wind ως βάση και επάνω του έχω κουμπώσει ένα (αρχικά ασύρματα και στην πορεία ενσύρματα για λόγους καλύτερου σήματος) AP repeater LogiLink για να στέλνω ασύρματο δίκτυο σε μια απόσταση περίπου 300 μέτρον και από εκεί έχω ένα AP repeater GEETEK που δουλεύει ως repeater για να συνδέετε το λάπτοπ.
Στην προσπάθεια μου να τα συνδέσω σπατάλησα αρκετό χρόνο και διάβασα αρκετούς οδηγούς, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι οι οδηγοί ήταν αρκετά γενική και το κάθε ρούτερ έχει τις ιδιαιτερότητες του στο λειτουργικό του.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 12.04 LTS 32-bit ACER ASPIRE ONE D270-26CBB
Προδιαγραφές⇛Intel® Atom™ CPU N2600 @ 1.60GHz × 4 || Γραφικά Intel GMA 3650 || Μνήμη 2 GiB || HDD 30GB SSD
Άβαταρ μέλους
pisons
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα