PING

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

PING

Δημοσίευσηαπό kostasrs » 16 Φεβ 2013, 19:19

Για σας και συνχαριτηρια για το σαιτ σας.
Εδώ και καιρό ψάχνομαι για ένα πρόβλημα που έχω με το πινγκ .
Έχω ένα μικρο νετ καφέ και όπως θα καταλάβατε όταν ο ένας πελάτης ανεβάζει η κατεβάζει οι υπολοίπου που παίζουν λανκαρουν η αλλιώς ανεβαίνει το πινγκ .
Κάπου διάβασα ότι μπορώ να στήσω ένα μηχάνημα με λινυχ το οποίο θα το έχω σαν ρουτερ και αυτό θα ρυθμίζει το bandwidth ώστε η ταχύτητα να μοιράζετε σωστά .
Ισχύει κάτι τέτοιο? ΑΝ
kostasrs
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: PING

Δημοσίευσηαπό simosx » 16 Φεβ 2013, 22:15

kostasrs έγραψε:
Έχω ένα μικρο νετ καφέ και όπως θα καταλάβατε όταν ο ένας πελάτης ανεβάζει η κατεβάζει οι υπολοίπου που παίζουν λανκαρουν η αλλιώς ανεβαίνει το πινγκ .
Κάπου διάβασα ότι μπορώ να στήσω ένα μηχάνημα με λινυχ το οποίο θα το έχω σαν ρουτερ και αυτό θα ρυθμίζει το bandwidth ώστε η ταχύτητα να μοιράζετε σωστά .
Ισχύει κάτι τέτοιο?

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι από προεπιλογή οι λήψεις λειτουργούν στο φουλ, με αποτέλεσμα η γραμμή να είναι κορεσμένη.
Για το ping να δουλέψει γρήγορα, πρέπει να μην κορεστεί το download, ούτε το upload. Συνήθως είναι το upload που θα κορεστεί, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να έχεις στοιχεία σε πραγματικό χρόνο πόσο παν και τα δύο.
Κάτι τέτοιο νομίζω ότι μπορείς να το κάνεις μέσω SNMP, όπου έχοντας ενεργοποιήσεις το SNMP μπορείς να λάβεις άμεσα πληροφορίες φόρτου στο δρομολογητή σου.

Μεταξύ των τρόπων για να διατηρήσεις τη διαδραστικότητα στις συνδέσεις (π.χ. παιχνίδια), χρησιμοποιείς την υποστήριξη για Quality of Service (QoS) (στο δρομολογητή ή με Ubuntu Server). Εδώ, μέσω λογισμικού, μπαίνουν όρια στο bandwidth που μπορεί να χρησιμοποιήσουν οι λήψεις, οπότε τα διαδικτυακά παιχνίδια θα διατηρήσουν μια καλή διαδραστικότητα.
Οι όροι για αναζήτηση είναι traffic management, traffic shaping, QoS. Αν έχεις καλό δρομολογητή, μπορείς να το κάνεις από εκεί. Ωστόσο, για πολλές συνδέσεις, κτλ, είναι προτιμότερο με ένα Ubuntu Server.
Δε γνωρίζω τις λεπτομέρειες για την υλοποίηση, και ενδέχεται να μπορεί να γίνει αρκετά εύκολα μέσω του Zentyal.
Καταγράφω για τώρα την απάντηση αυτή και αν γνωρίζουν κάτι περισσότερο άλλα μέλη, ας το αναφέρουν.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό konnn » 17 Φεβ 2013, 01:22

Μεταφέρθηκε στην κατάλληλη ενότητα

1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

PING

Δημοσίευσηαπό kostasrs » 17 Φεβ 2013, 18:16

Σ' ευχαριστώ φίλε simosx . Όταν λες καλό δρομολογητή εννοείς μόντεμ-ρουτερ που θα έχει QoS , το QoS είναι για να βάζω όριά στο bandwidth ?
Ξέρεις κάποιο αξιόπιστο να μου προτείνεις ?
Θα κοιτάξω να στήσω ένα pc με Ubuntu Server και να δω τη μπορώ να κάνω .
kostasrs
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 17 Φεβ 2013, 21:27

kostasrs έγραψε:Σ' ευχαριστώ φίλε simosx . Όταν λες καλό δρομολογητή εννοείς μόντεμ-ρουτερ που θα έχει QoS , το QoS είναι για να βάζω όριά στο bandwidth ?
Ξέρεις κάποιο αξιόπιστο να μου προτείνεις ?
Θα κοιτάξω να στήσω ένα pc με Ubuntu Server και να δω τη μπορώ να κάνω .

Ναι, δρομολογητής είναι ο router (ενσύρματο/ασύρματο), και στην συνήθη περίπτωση περιλαμβάνει και ADSL2+ μόντεμ.

Για το Ubuntu Server μπορείς να εγκαταστήσεις το Zentual κατά τις οδηγίες στο http://trac.zentyal.org/wiki/Documentat ... ationGuide
και έπειτα ρυθμίζεις με εύκολο τρόπο το QoS κατά τη σελίδα http://doc.zentyal.org/en/qos.html

Εδώ πρέπει να δεις το θέμα με τα τόρρεντ. Όλοι μας τα θέλουμε, ωστόσο είναι αρκετά δύσκολο να περιορίσεις την ταχύτητα λήψεις με χρήση λογισμικού όπως QoS.
Στο Internet Cafe οι χρήστες μπορούν να κατεβάζουν με τόρρεντ;

Για λήψεις τύπου FTP ή HTTP, αυτά είναι αρκετά εύκολο να περιοριστούν (δες παραπάνω), οπότε μπορείς να βάλεις να τραβάνε το πολύ π.χ. 8Mbps από τη γραμμή και το υπόλοιπο να είναι στη διάθεση των πελατών που παίζουν παιχνίδια.

Θα χρειαστεί να κάνεις μερικές δοκιμές και επανεγκαταστάσεις ώστε να εξοικειωθείς. Εδώ χρειάζεται να έχεις επιμονή μέχρι να είσαι σίγουρος πως δουλεύει.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kostasrs » 19 Φεβ 2013, 15:37

Αρχίζω το κατέβασμα και τα λέμε πάλι .
Και εμένα το θέμα είναι που καίει με τα torrend kai διάφορα αλλά όπως youtube downloader, θέλω να σταθεροποιήσω το πινγκ για τι όταν ξεκινάνε τρελαίνετε ,
εγώ θέλω να είναι σταθερό για να είναι και ο πελάτης ικανοπιοιμενος που φυσικά πληρώνει.
kostasrs
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα