Ο τίτλος είναι λίγο ασαφής αλλά συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που αποτελούν τον πυρήνα του προβληματισμού μου και θα είναι και χρηστικός σε περίπτωση searching.
Λοιπόν αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βά λω κάποιο firewall και είμαι λίγο μπερδεμένος με την χρησιμότητα των παραπάνω δηλ. iptables , (G-)ufw.Εξαρχής να πω πως, ό,τι ρωτήσω τα έχω ψιλοτσεκάρει στο διαδίκτυο, απλά επειδή πλέον είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός μετά κάποια προβλήματα που έχω με το λειτουργικό οπότε αποφεύγω τις ταρζανιές.
Άρα αυτό που με ενδιαφέρει μεταφράζεται πλέον, ποιά είνα τα βήματα ώστε να: εγκαταστήσω ένα firewall το οποίο θα μπορώ να χειρίζομαι εύκολα δηλαδή μέσω ενός gui έστω και αν περιορίζει αυτό τις δυνατότητές του για αρχή είναι ό,τι πρέπει θεωρώ.Πάνω στο προηγούμενο αν δεν απατώμαι το gufw είναι το συ-ζητούμενο.?!
διαχειρίζομαι κάθε περίπτωση & περίσταση που προκύπτει άπαξ της λειτουργίας ενός firewall όπως για παράδειγμα αναβάθμιση ή αντιμετώπιση επίθεσης.Στο προηγούμενο προσθέτω το εξής, φαντάζομαι τα περισότερα γίνονται αυτόματα ή τι άλλο ? αντιλαμβάνομαι το βαθμό ελευθερίας του χρήστη ubuntu σε σχέση με τη χειραγώγηση του συστήματος αλλά και τα προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν από την άγνοια.
ελέγχω γενικά και πλήρως την δικτυακή κίνση από/προς τον υπολογιστή μου, κάτι το οποίο απαιτεί εξοικείωση στη χρήση γραμμής εντολών προφανώς αλλά ανακαίο.
Γενικά αυτά είναι ζητήματα που θέτω αναφορικά με την ασφάλεια, με την αποσιώπηση φυσικά του ζητήματος antivirus, για άλλα ζητήματα, προς το παρόν τουλάχιστον.Εξάλου "Its all about Linux"