Ερώτησεις και απορίες περί διείσδυση δικτύου

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

Ερώτησεις και απορίες περί διείσδυση δικτύου

Δημοσίευσηαπό jikumoshijiku » 03 Ιουν 2013, 16:13

Γεια σας, θα ήθελα να μου λύσετε τις απορίες περί διείσδυση δικτύου και ασφάλειας σε πολύ γενικές παρενθέσεις το δεύτερο συγκεκριμένα, θέλω όμως να μου το αναλύσει κάποιος που να έχει πείρα επί του θέματος και ξέρει τι λέω, πριν ξεκινήσω την ερώτηση μου να πω καταρχάς ότι έχω διείσδυση αρκετές φόρες σε άλλα δίκτυα γειτόνων και φίλων μου που θελαν βοήθεια άλλα η ερώτηση μου είναι η εξής κυκλοφορούν ένα σωρό δωρεάν πολύ καλά προγράμματα για να μπαίνεις ιντερνέτ με την σύνδεση του γείτονα κλπ. εγώ αναρωτιέμαι, ωραία εγώ έχω το πρόγραμμα και τα βήματα με τις οδηγίες πως να γίνει η δουλειά είτε στο δικό μου είτε σε κάποιου γείτονα, άλλα έμενα πως με οφείλει στο να αυξήσω την άμυνα μου? δήλ. ρε παίδες πως με χρησιμεύσουν αυτά τα προγράμματα για να αυξήσω την άμυνα μου?...γιατί τώρα έχω γραμμή, εγω προσωπικα το μονο που καταφερνω να κανω με αυτα τα προγραμματα ειναι να σπαω το κωδικου...το να αναγνωριζω τις αδυναμιες στην αμυνα του αλλου και να τις διορθωνω αυτο δεν καταλαβα πως μου το δειχνει, εγω το δικο μου που θελω να το κανω ατροτο τι πρεπει να κανω??? :| δεν γινεται ετσι? γαιτι νομιζω αυτα περι αυξηστε την αμυνα σας ειναι βλακειες για να κουκουλοσουν λεκτικα το ξερω γω ας μην το πουμε κλεβω χακαρω του γειτουνα
jikumoshijiku
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ερώτησεις και απορίες περί διείσδυση δικτύου

Δημοσίευσηαπό eliasps » 03 Ιουν 2013, 18:32

Καλωσόρισες στο forum.

Για προληπτικούς λόγους, διάβασε το παρακάτω μήνυμα:

Μήνυμα συντονισμού πρός τον/την jikumoshijiku

Δεν επιτρέπεται η παράθεση λιστών εντολών που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτούσιες για την παραβίαση συστημάτων χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη τους. Αυτό που επιτρέπεται είναι η συζήτηση τεχνικών λεπτομερειών για την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας μεθόδων παραβίασης με σκοπό την καλύτερη προστασία μας από τέτοιους κινδύνους.

Δηλαδή ας μην επεκταθούμε στην χρήση τέτοιων προγραμμάτων και σε παραδείγματα, αλλά στους τρόπους όπου μπορούμε να προστατευθούμε από αυτά.

Μεταφέρθηκε στην κατάλληλη ενότητα

Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 03 Ιουν 2013, 21:52

Προφανώς και δεν είναι ο χώρος για να παρατεθούν διάφορες τέτοιες πληροφορίες.
Μια παρατήρηση μόνο θέλω να κάνω. Δεν έχει νόημα κάποιος που μπαίνει σε τέτοιου είδους διεργασίες να το κάνει μηχανικά, επειδή διάβασε κάποιον μπούσουλα στο internet, διότι προφανώς το μόνο που θα πετύχει είναι να συνδεθεί με το ρούτερ του γείτονα, χωρίς να έχει αποκομίσει οποιαδήποτε γνώση περί δικτύων.
Αν λοιπόν κάποιος όντως ενδιαφέρεται για την εν λόγω διαδικασία για λόγους ασφαλείας, νομίζω ότι παρατηρώντας τα στάδιά της, μπορεί να καταλάβει αν ψαχτεί λίγο τι ακριβώς γίνεται, ώστε να φροντίσει να μην είναι εφικτό και στο δικό του δίκτυο.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koslibpro » 07 Ιουν 2013, 00:07

επισης θα τον μαζεψουν αν δεν ξερει πραγματικα τι κανει.
Σε επιπεδο whitepaper ομως υπαρχει κατι επι αυτου? ethical οσο πιο πολυ γινεται,για ακαδημαικη γνωση?
Spoiler: show
1 Γνώσεις → Linux: Χαμηλό>Μεσαίο┃ Προγραμματισμός: PHP,C ┃ Αγγλικά: Proficiency
2 Λειτουργικό → Ubuntu 13.04 precise 32-bit (en_US.UTF-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: i3-2310M 2.1Ghz ‖ RAM 4Gb
4 Κάρτες γραφικών: NVidia GeForce GT 540M 1Gb

Personal blog - website
Άβαταρ μέλους
koslibpro
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα