Hostname με 2 ip's

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

Hostname με 2 ip's

Δημοσίευσηαπό chrisrer » 16 Αύγ 2013, 12:42

Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησο το εξης εχω εναν σερβερ ubuntu server και του εχω ορισει ενα domain (ονομα.lan) το οποιο λειτουργει σε lan δικτυο τελεια.
το προβλημα μου ειναι οτι εχω τοποθετησει μια δευτερη ethernet καρτα ston σερβερ kai την εχω ορισει με μια ip οπου δικτυωνετε με ενα access point...... οταν συνδεομαι με την ip παλι ολα λειτουργουν τελεια αλλα δεν μπορω να ορισω με το ιδιο domain που εχω να συνδεετε στην ip του access point...με λιγα λογια θελω οποιος συνδεετε με wifi του access point να πληκτρολογει το domain toy server και να φορτωνει η σελιδα kai οχι την ip...πως γινετε με webmin ή οπως αλλιως γινεται
φιλικα
χρηστος
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL,ΗΤΜl λίγο java ┃ Αγγλικά: Καλά|Ιδιοκατασκευες, wifi|λιγο ηλεκτρονικα
Άβαταρ μέλους
chrisrer
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Hostname με 2 ip's

Δημοσίευσηαπό simosx » 16 Αύγ 2013, 14:17

chrisrer έγραψε:θελω οποιος συνδεετε με wifi του access point να πληκτρολογει το domain toy server και να φορτωνει η σελιδα kai οχι την ip...πως γινετε με webmin ή οπως αλλιως γινεται

Αυτό πρέπει να καθοριστεί στο /etc/hosts, και το Webmin πρέπει να έχει αντίστοιχη επιλογή για την εύκολη ρύθμιση.
Έπειτα, από το DNS Server που παρέχει ο Ubuntu Server, το hostname θα είναι προσβάσιμο και στους υπολογιστές από το ασύρματο δίκτυο.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chrisrer » 16 Αύγ 2013, 14:21

φιλε μ σιμο μπορεις να γινεις λιγο ποιο αναλυτικος? στα hosts εχω καταχωρησει την ip με το domain αλλα απο το webmin εχω παιξει με διαφορες ρηθμισεις αλλα τζιφος
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL,ΗΤΜl λίγο java ┃ Αγγλικά: Καλά|Ιδιοκατασκευες, wifi|λιγο ηλεκτρονικα
Άβαταρ μέλους
chrisrer
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 16 Αύγ 2013, 20:10

chrisrer έγραψε:
φιλε μ σιμο μπορεις να γινεις λιγο ποιο αναλυτικος? στα hosts εχω καταχωρησει την ip με το domain αλλα απο το webmin εχω παιξει με διαφορες ρηθμισεις αλλα τζιφος

Δεν έχω χρησιμοποιήσει το Webmin πρόσφατα· νομίζω ότι κάνεις αλλαγές στο Networking->Network Configuration->Hostname and DNS.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chrisrer » 17 Αύγ 2013, 10:52

καλημερα, σιμο οχι δεν τις περναει ετσι τισ αλλαγες καλα θα ητανε......κατι με virtual machine πρεπει να παιζει αλλα πως.......επισης οποιος ξερει ας μου πει πως γεφυρωνο και τις καρτες δικτυου να δοκιμασω
Άβαταρ μέλους
chrisrer
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chrisrer » 17 Αύγ 2013, 18:52

λοιπον παιδια το εκανα για οσους ενδιαφερονται θα το δημοσιευσω.......τελος οποιος ξερει πως μπορω να ρυθμησω τον apache οταν συνδεθει στο δικτυο καποιος οτι και να πληκτρολογησει στον browser να του φορτωσει το συγκεκριμενο domain που το ορισα εγω?
Άβαταρ μέλους
chrisrer
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chrisrer » 17 Αύγ 2013, 19:04

Μόλις εγκατασταθεί BIND, θα πρέπει να ανανεώσετε τις ενότητες Webmin - στο αριστερό μενού προς τα κάτω, κάντε κλικ στο "Modules Ανανέωση". Στη συνέχεια, αποσυνδεθείτε, συνδεθείτε ξανά, και το BIND επιλογή μενού DNS θα είναι εκεί.

2) Σύμφωνα με τις «υφιστάμενες Ζώνες DNS" κάντε κλικ στο "Δημιουργία πλοίαρχος ζώνη".

3) Συμπληρώστε την παρακάτω:

- "Όνομα τομέα / Network": yourdomain.com

- "Διακομιστή Master": yourdomain.com

- "Διεύθυνση IP για τα αρχεία πρότυπο": [εξωτερική διεύθυνση IP σας, σας παρέχονται (xxx.xxx.xxx.xxx)]

- Κάντε κλικ στο "Δημιουργία"

4) Αυτό θα σας μεταφέρει στο "Επεξεργασία Δάσκαλος Ζώνη" της σελίδας.

Δημιουργία εγγραφών Διεύθυνση (A)

1) Κάντε κλικ στο "Address"

2) Συμπληρώστε την παρακάτω:

- "Name": [αφήστε κενό]

- "Address": [IP διεύθυνσή σας]

- "Name": www

4) Συμπληρώστε την παρακάτω:

- "Name": ταχυδρομείο

5) Συμπληρώστε την παρακάτω:

- "Name": ftp

6) Συμπληρώστε την παρακάτω:

- "Name": NS1

7) Συμπληρώστε την παρακάτω:

- "Name": ns2

8) Μπορείτε να συνεχίσω να το κάνω αυτό για περισσότερα ονόματα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Τα ονόματα αυτά χρησιμοποιούνται στη συνέχεια, όταν κάποιος πληκτρολογεί "name.yourdomain.com". Ουσιαστικά, αυτά είναι subdomains που φτιάχνετε, αλλά θα δείχνουν τους μόνο στον ίδιο διακομιστή.

9) Μόλις γίνει αυτό, κάντε κλικ στο "Επιστροφή στην εγγραφή τύπους" στο κάτω μέρος της σελίδας.

Δημιουργία NameServer Records (NS)

1) Κάντε κλικ στο "Όνομα διακομιστή"

- "Όνομα Ζώνη": yourdomain.com. [Σημειώσετε ότι η τελεία στο τέλος απαιτείται εδώ]

- "Όνομα διακομιστή": ns1.yourdomain.com. [Σημειώσετε ότι η τελεία στο τέλος απαιτείται εδώ]

- "Όνομα Ζώνη": yourdomain.com. [Σημειώσετε ότι η τελεία στο τέλος απαιτείται εδώ]

- "Όνομα διακομιστή": ns2.yourdomain.com. [Σημειώσετε ότι η τελεία στο τέλος απαιτείται εδώ]

4) Μόλις γίνει αυτό, κάντε κλικ στο "Επιστροφή στην εγγραφή τύπους" στο κάτω μέρος της σελίδας.

Δημιουργία Mail Exchange Record (MX)

1) Κάντε κλικ στο "διακομιστή αλληλογραφίας"

- "Name": yourdomain.com

- "Ο διακομιστής Mail": mail.yourdomain.com

- "Προτεραιότητα": 10

3) Μόλις γίνει αυτό, κάντε κλικ στο "Επιστροφή στην εγγραφή τύπους" στο κάτω μέρος της σελίδας.

Να επιτρέπεται η πρόσβαση

0) Εάν δεν είναι στην κύρια οθόνη επιλογών, κάντε κλικ στο αριστερό μενού "BIND DNS Server".

1) Κάντε κλικ στο "Προεπιλογές ζωνών"

2) Στο "Ρυθμίσεις Προεπιλογή Ζώνη", "Αφήστε τα ερωτήματα από το" παράθυρο, επιλέξτε "εισηγμένες" και να αλλάξει το πλαίσιο από το "localhost" σε "κάθε". Αυτό θα επιτρέψει σε κανέναν να ερώτημα DNS server σας.

3) Κάντε κλικ στο "Αποθήκευση"

4) Κάντε κλικ στο "Επιστροφή στον κατάλογο ζώνη" στο κάτω μέρος της σελίδας.

5) Κάντε κλικ στο "Διευθύνσεις και Τοπολογία".

6) Σύμφωνα με το "Global διεύθυνση και επιλογές τοπολογία", υπό τον τίτλο "Λιμάνια και τη διεύθυνση για να ακούσετε στο", επιλέξτε "Εδώ" και στην πρώτη γραμμή, βεβαιωθείτε ότι "Default" δεν είναι επιλεγμένο, και το δεύτερο κουτί έχει επιλεχθεί το ραδιόφωνο. Στο πλαίσιο κειμένου θα πρέπει να υπάρχει "53" που υποδεικνύει ότι είμαστε τρέχει DNS στη θύρα 53. Στο "Διεύθυνση" στήλη, αλλάξτε την τιμή σε "κάθε" για να επιτρέψει σε κανέναν να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτή τη θύρα.

7) Κάντε κλικ στο "Αποθήκευση"

Επανεκκίνηση

1) Στην πάνω δεξιά γωνία, "Σταματήστε BIND" και στη συνέχεια "Start BIND" για να επανεκκινήσετε την υπηρεσία. DNS διαρκεί συνήθως 72 ώρες για προπαγανδίσει, αλλά τις περισσότερες φορές δεν είναι, διαρκεί λιγότερο από μία ώρα για τοπικούς διακομιστές DNS για να πάρει.
Άβαταρ μέλους
chrisrer
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα