Εγκατασταση Openvpn client οδηγος για clients  Το θέμα επιλύθηκε

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

Εγκατασταση Openvpn client οδηγος για clients  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό Dimitris kammenos » 17 Ιαν 2009, 08:50

γεια σας. Είμαι εντελώς νέος στο Linux (κατ επέκτασην και τελείως άσχετος). Χθες βράδυ εγκατέστησα για πρωτη φορά το UBUNTU 8.04 (αυτή την έκδοση είχα κατεβάσει εδώ και αρκετό καιρό).
Για σύνδεση στο Ίντερνετ χρησιμοποιώ το Openvpn client, λόγω της σχολής μου.
έχω εγκαταστησει το open vpn 2.1 rc 7 που ζητουσε το ubuntu (δεν το είχε εγκατεστημένο από την αρχή)
Έχω επίσης τα 4 αρχεία που μου έχει δώσει η σχολή ως (vpn server). διάβασα επίσης το OpenVPNClientMiniHowto από την αντίστοιχη ιστοσελίδα αλλά δεν έβγαλα καμία απολύτως άκρη γιατί δεν μου δίνει το UBUNTU δικαιώματα εγκατάστασης των απαραίτητων TAP (εικονκών LAN).
έχω δώσει στην LAΝ static IP, DNS, όπως και στα XP που έχω σαν λειτουργικό σύστημα .
Τελευταία επεξεργασία από Dimitris kammenos και 12 Φεβ 2009, 20:16, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Dimitris kammenos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Εγκατασταση Openvpn client

Δημοσίευσηαπό linuxman » 17 Ιαν 2009, 15:12

Dimitris kammenos έγραψε:γεια σας. Είμαι εντελώς νέος στο Linux (κατ επέκτασην και τελείως άσχετος). Χθες βράδυ εγκατέστησα για πρωτη φορά το UBUNTU 8.04 (αυτή την έκδοση είχα κατεβάσει εδώ και αρκετό καιρό).
Για σύνδεση στο Ίντερνετ χρησιμοποιώ το Openvpn client, λόγω της σχολής μου.
έχω εγκαταστησει το open vpn 2.1 rc 7 που ζητουσε το ubuntu (δεν το είχε εγκατεστημένο από την αρχή)
Έχω επίσης τα 4 αρχεία που μου έχει δώσει η σχολή ως (vpn server). διάβασα επίσης το OpenVPNClientMiniHowto από την αντίστοιχη ιστοσελίδα αλλά δεν έβγαλα καμία απολύτως άκρη γιατί δεν μου δίνει το UBUNTU δικαιώματα εγκατάστασης των απαραίτητων TAP (εικονκών LAN).
έχω δώσει στην LAΝ static IP, DNS, όπως και στα XP που έχω σαν λειτουργικό σύστημα .

Δηλαδή τι κάνεις και δεν σου
έγραψε:γιατί δεν μου δίνει το UBUNTU δικαιώματα εγκατάστασης των απαραίτητων TAP

Έχεις κάνει πλήρης update , και έχεις κάνει κανονική εγκατάσταση η μέσω τον παραθύρων το έχεις κάνει ?
Δώσε μια περιγραφή τι βάζεις στα παράθυρα μα συνδεθείς και θα το λύσουμε το θέμα σου .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris kammenos » 17 Ιαν 2009, 21:15

Βασικα έχω κάνει το Update απο το cd (DVD). Για να συνδεθω στο Iternet πρεπει να εχω εγκαταστησει το ΟpenVpn (εχω συνδεση μεσω wireless κομβου στην ταρατσα κλπ). Oταν εγκατεστησα (μεσω των windows μπηκα Ιντερνετ και το κατεβασα απο ενα site του Ubuntu) το OpenVpn δεν μου εδωσε την εικονικη LAN (TUN/TAP) που απαιτει (όπως στα WIndows).Θα ηθελα λοιπον μια βοηθεια για την διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω προκειμενου να κανω την συνδεση με το ιντερνετ μέσω του OpenVpn. (μια σημειωση : εχω εγκαταστησει την εκδοση που ειχε το ubuntu)
Dimitris kammenos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 18 Ιαν 2009, 12:36

Dimitris kammenos έγραψε:Βασικα έχω κάνει το Update απο το cd (DVD). Για να συνδεθω στο Iternet πρεπει να εχω εγκαταστησει το ΟpenVpn (εχω συνδεση μεσω wireless κομβου στην ταρατσα κλπ). Oταν εγκατεστησα (μεσω των windows μπηκα Ιντερνετ και το κατεβασα απο ενα site του Ubuntu) το OpenVpn δεν μου εδωσε την εικονικη LAN (TUN/TAP) που απαιτει (όπως στα WIndows).Θα ηθελα λοιπον μια βοηθεια για την διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω προκειμενου να κανω την συνδεση με το ιντερνετ μέσω του OpenVpn. (μια σημειωση : εχω εγκαταστησει την εκδοση που ειχε το ubuntu)

Συγνώμη και πάλη δεν κατάλαβα , έχεις κάνεις εγκατάσταση μέσα απο τα Παράθυρα = windows η κανονικά έκανες boot με cd και έκανες την εγκατάσταση .
Στην έκδοση 8.10 έχει κάτι ανάλογο που ζητάς , αν και δεν το έχω δοκιμάσει με VPN λογικά θα πρέπει να λειτουργεί
Εικόνα
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 18 Ιαν 2009, 13:03

καταρχην η εγκατασταση vpn γινεται απο το Synaptic, υπαρχει το πακετο openvpn, καθως και το vpnc εναλλακτικα. Αντιστοιχα χρειαζεσαι πιθανον και τα πακετα network-manager-openvpn και network-manager-vpnc.

Να βεβαιωθουμε λοιπον οτι εκανες την εγκατασταση μεσω του synaptic.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris kammenos » 18 Ιαν 2009, 15:55

linuxman έγραψε:
Dimitris kammenos έγραψε:Βασικα έχω κάνει το Update απο το cd (DVD). Για να συνδεθω στο Iternet πρεπει να εχω εγκαταστησει το ΟpenVpn (εχω συνδεση μεσω wireless κομβου στην ταρατσα κλπ). Oταν εγκατεστησα (μεσω των windows μπηκα Ιντερνετ και το κατεβασα απο ενα site του Ubuntu) το OpenVpn δεν μου εδωσε την εικονικη LAN (TUN/TAP) που απαιτει (όπως στα WIndows).Θα ηθελα λοιπον μια βοηθεια για την διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω προκειμενου να κανω την συνδεση με το ιντερνετ μέσω του OpenVpn. (μια σημειωση : εχω εγκαταστησει την εκδοση που ειχε το ubuntu)

Συγνώμη και πάλη δεν κατάλαβα , έχεις κάνεις εγκατάσταση μέσα απο τα Παράθυρα = windows η κανονικά έκανες boot με cd και έκανες την εγκατάσταση .
Στην έκδοση 8.10 έχει κάτι ανάλογο που ζητάς , αν και δεν το έχω δοκιμάσει με VPN λογικά θα πρέπει να λειτουργεί
Εικόνα

εκανα την εγκατασταση κανονικα με το cd OXI απο windows. Απλα στα windows εχω την "συνδεση" στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ οποτε και ψαχνω και κατεβαζω πακετα απο τα αποθετηρια. εχοντας κατεβασει τα πακετα σε ενα USB flash τοτε κανω Install απο το synaptic. βεβαια δεν ξερω αν λειτουργουν σωστα.
Dimitris kammenos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris kammenos » 18 Ιαν 2009, 16:05

logari81 έγραψε:καταρχην η εγκατασταση vpn γινεται απο το Synaptic, υπαρχει το πακετο openvpn, καθως και το vpnc εναλλακτικα. Αντιστοιχα χρειαζεσαι πιθανον και τα πακετα network-manager-openvpn και network-manager-vpnc.

Να βεβαιωθουμε λοιπον οτι εκανες την εγκατασταση μεσω του synaptic.

Δοκιμασα την εγκατασταση του ΟpenVPN απο το cd αρχικα αλλα δεν μου την εκανε - Δοκιμασα και απο το "προσθαφαιρεση προγραμματων" και ειχα μηνυμα: Vector Manager Δεν δινει δικαιωματα
εγκαταστασηςσε αυτο τον υπολογιστη". Καταφερα όμως να κανω την εγκατασταση με το τροπο που αναφερω και στο προηγουμενο μου μηνυμα, τωρα κατεβαζω την εκδοση 8.10 μηπως και με update καταφερω να κανω κατι . Τα πακετα που μου αναφερεις δεν τα εχω πιθανον εγκαταστησει τα δοκιμαζω και απαντω
Dimitris kammenos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Εγκατασταση Openvpn client οδηγος για Χρηστες [Επιλυθηκε}

Δημοσίευσηαπό Dimitris kammenos » 12 Φεβ 2009, 20:14

Ένας σύντομος Οδηγός για την εκατάσταση και Χρήση του openvpn (συνηθως για wireless users )
1) καταρχήν κάνουμε mount το CD/DVD του Ubuntu
2) κάνουμε εγκατάσταση μέσα από το Synaptic το πακέτο OpenVpn καθώς επίσης και όλα τα αλληλοεξαρτώμανα που πιθανόν να μας ζητηθούν
3) εγκαθιστούμε τo πακέτo network-manager-openvpn καθώς επίσης και όλα τα αλληλοεξαρτώμανα που πιθανόν να μας ζητηθούν
4) δημιουργούμε στον αρχικό κατάλογο Home ένα κατάλογο που θα περιέχει τα 4 αρχεία του client ( π.χ. client.opvn , client.crt, ca.crt, client.key στην δική μου περίπτωση το ονομα client ειναι katava79)
5) μετονομάζουμε το αρχείο client.opvn σε client.conf
6) κανουμε απεγκατάσταση απο το synaptic το πακετο Iptables το οποίο αποτελεί και το firewall για το Ubuntu. Το firewall μας "κοβει" τις συνδεσεις Vpn αλλά προστασία firewall υπάρχει από τον Vpn server (αυτόν που μας δίνει την Vpn σύνδεση)

εναλλακτικά μπορούμε να δώσουμε την εντολή σε τερματικό

Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo iptables - F

βάση της οποίας τερματίζουμε το firewall.
7) από τερματικό δίνουμε την εντολή

sudo route add -net 10.0.0.0 netmask 255.0.0.0 gw 192.168.1.1 dev eth0

όπου οι IP 10.0.0.0 είναι συνήθως για την μεταφορα δεδομένων ίντερνετ και η αντίστοιχη netmask
192.168.1.1 είναι η IP του router μας (μπορεί να είναι και 192.168.0.1 , εξαρτάται από το router που χρησιμοοποιούμε) ή αλλιώς βάζουμε την IP του wireless κόμβου στον οποίο είμαστε συνδεδεμενοι ως clients με ένα απλό Access Point (πχ στην περίπτωση μου 10.104.76.62 η ΙΡ του κάμβου μου).
dev eth0 είναι η ethernet θύρα της καρτας δικτύου που χρησιμοποιούμε. ( αν για παράδειγμα έχουμε 4 ehternet θύρες στο pc μας και εμείς έχουμε συνδέσει το router μας στην 3η θυρα τοτε σαν αριθμό βάζουμε το 2 γιατί το μέτρημα ξεκινά από το 0 και προχωρά προς τα πάνω)

σε κονσόλα τερματικού πάμε στον φάκελο που έχουμε προηγουμένως δημιουργήσει με τα 4 αρχεία
και δινουμε την εντολή
sudo openvpn client.conf

όπου client.conf είναι το αρχείο μας για την εκκίνηση της vpn σύνδεσης. και θα μοιάζει κάπως έτσι

katava79@katava79:~/client$ sudo openvpn client.conf
[sudo] password for katava79:

εδώ δίνουμε το κωδικό μας ως root users

Thu Feb 12 18:45:41 2009 OpenVPN 2.1_rc11 i486-pc-linux-gnu [SSL] [LZO2] [EPOLL] [PKCS11] built on Oct 15 2008
Enter Auth Username: client

εδώ δίνουμε το ονομα μας ως client και παταμε enter οπότε θα φτάσουμε σε αυτό το βήμα

Thu Feb 12 18:45:41 2009 OpenVPN 2.1_rc11 i486-pc-linux-gnu [SSL] [LZO2] [EPOLL] [PKCS11] built on Oct 15 2008
Enter Auth Username:client
Enter Auth Password:

που απλά πατώντας enter (οι κωδικοί μας είναι ήδη καταχωρημένοι στα αρχεία client.crt και client.key οπότε δεν είναι απαραίτητο να τους πληκτρολογούμε κάθε φοράπου θέλουμε να κάνουμε σύνδεση)

βλέπουμε να γράφει to μήνυμα

initialization sequence completed

σε αυτό το σημείο η σύνδεση μας με τον server έχει πραγματοποιηθεί και μπορούμε να κλείσουμε το παράθυρο του τερματικού μας πατώντας με το ποντίκι πάνω στο X (πάνω δεξιά γωνία)

προσοχή δεν πατάμε contol +c ή ctrl+q γιατί κλείνει η σύνδεση μας.

για να μην πληκτρολογούμε κάθε φορά την εντολή route add μπορούμε να φτιάξουμε ένα script
οι εντολές που πρέπει να γραφούν στο script είναι :

#!/bin/bash
/sbin/iptables-F # στην περιπτωση που δεν εχουμε απεγκαταστήσει το iptables από το synaptic#
/sbin/modeprobe tun #για να δημιουργηθεί ο διαυλος επικοινωνίας με τον server#
/sbin/route add -net 10.0.0.0 netmask 255.0.0.0 gw dev eth0

αφού το αποθηκεύσουμε στο κατάλογο /etc/rclocal
πληκτρολογούμε την εντολή στο τερματικό μας

sysv-rc-conf

σημειωση: μπορούμε να αντιγράψουμε τα αρχεία "κλειδιά" μας στον κατάλογο που έχει εγκατασταθεί το openvpn και να βάλουμε στο παραπάνω script και την εντολή

/bin/openvpn client.conf

οπότε κατάτην εκκίνηση έχουμε άμεση εκκίνηση της σύνδεσης του openvpn σε τερματικό.

ελπίζω ο οδηγός να σας βοηθήσει. :D :D :D
Dimitris kammenos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα