Κάνοντας λιγάκι googling, μιας και οι γνώσεις μου δεν είναι αρκετές στο GNU/Linux, και κυρίως από το winehq "μάζεψα" κάποιες προτάσεις και κατέληξα σε αυτή τη λύση που τουλάχιστον σε εμένα δούλεψε
(ubuntu 9.04) με
wine 1.1.24 . Ελπίζω να μην είναι offtopic μιας και ο φίλος epyloxias αναφέρεται σε ubuntu 8.10 64bit.
Χρησιμοποιώ μερικούς μήνες ubuntu και ομολογώ ότι μέχρι στιγμής δεν είχε χρειαστεί να κάνω κάποια δημοσίευση στο forum αφού ότι προβλήματα αντιμετώπιζα ή ότι απορίες είχα τις έβρισκα ήδη επιλυμμένες εδώ
Εχετε κάνει τρομερή δουλειά στο forum αυτό!
Η λύση που μου δούλεψε είναι η παρακάτω:
Αρχικά από το
configure wine επιλέγουμε το
TeamViewer.exe να "χρησιμοποιεί"
windows version NT 4.0
Στη συνέχεια
Α: μέσω google βρίσκουμε την απαραίτητη βιβλιοθήκη
userenv.dll εαν επιθυμόυμε να κάνουμε και μεταφορές αρχείων μέσω του TeamViewer και την τοποθετούμε στο "εικονικό" c:\windows\system32 (/home/
username/.
wine/dosdevices/c:/windows/system32).
B: Αντιγράφουμε τη βιβλιοθήκη tv.dll που "έρχεται" μαζί με το TeamViewer στο "εικονικό" c:\windows\system32 (/home/
username/.
wine/dosdevices/c:/windows/system32).
Γ: Δηλώνουμε τις βιβλιοθήκες σαν
native then bultin.

Δοκιμάζοντας με wineboot εικονικό reboot δεν λειτούργησε αλλά μετά το πρώτο reboot του συστήματος δοκίμασα και έτρεξε κανονικά!
Ισως κάποια από τις παραπάνω βιβλιοθήκες να μην είναι απολύτως απαραίτητη για να λειτουργήσει (δεν δοκίμασα βλέπετε τα βήματα ένα,ένα)
Αυτή είναι η εικόνα στο επόμενο reboot:

Αυτό χρειάστηκε για το teamviewer 4 αφού το η παλιότερη έκδοση teamviewer 3 λειτουργεί κατευθείαν μετά την εγκατάσταση.
Ελπίζω να βοήθησα, αν υπάρχει κάτι λάθος διορθώστε με, αφού όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα αναζήτησης και πειραματισμού.