Σε standalone PC στο σπίτι (βγαίνει στο internet μέσω router όμως) πειραματιζόμουνα με Samba. Απότερος σκοπός είναι να στήσω ένα VPN με τα PC στο γραφείο μου. (Και εκείνα ubuntu τρέχουν).
Το πρόβλημα είναι ότι πειραματίστηκα και με τον GSAMBAD (για domain controller) και μου τα έκανε λίγο μαντάρα.
Μετά από αυτό απεγκατέστησα τελείως το τον GASAMBAD και το Samba και το ξαναέστησα από την αρχή (τον samba μόνο). Πριν πειραματιστώ με τον GSAMBAD όλα λειτουργούσαν κανονικά.
Είχα στήσει δίκτυο όπου έβλεπα μόνο τον εαυτό μου και ότι shares έδινα τα έβλεπα κανονικά μεσω του places - network - Windows network - workgroup
Αφού επανεγκατέστησα τον samba έχω τρομερή καθυστέρηση στο να δω το workgroup από το places - network. Μπορεί να περάσουν και 20λεπτά μέχρι να μου βγάλει κάτι. Μέχρι να γίνει αυτό βγάζει κενό. Απλά δεν βγάζει τίποτα. Αν ξαναπροσπαθήσω μετά από κανά 20λεπτο συνήθως το βγάζει.
Επίσης αν σκαλίσω λίγο την κατάσταση κάνοντας ένα ping ας πούμε στην ip του μηχανηματός μου (στατική ip έχω βάλει) μετά το βλέπει.
Υπάρχει λύση για αυτό? Επίσης πριν την επανεγκατάσταση του samba μου έβγαζε το PC μου κατευθείαν με το που πήγαινα στο places - network.
Τώρα πρέπει να μπω στο και Windows Network και μετά στο Workgroup για να το δω.
Μπορώ να το κάνω να λειτουργήσει όπως αρχικά??