Ρύθμιση kismet (monitor) σε ασύρματη κάρτα δικτύου Intel

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

Re: Ρύθμιση kismet (monitor) σε ασύρματη κάρτα δικτύου Intel

Δημοσίευσηαπό novize » 31 Αύγ 2009, 09:44

Καλημέρα! :)

Εκεί που κατάφερα να δουλέψει το kismet, κόπηκε το ίντερνετ και δεν είχα την δυνατότητα να μπω και να ρωτήσω για το επόμενο βήμα.
Το κισμέτ δουλεύει πάντως και μου βρίσκει τα δίκτυα που "πιάνω".
Η ερώτησή μου είναι τώρα "πώς μπορώ να συνδεθώ σε ένα δίκτυο"; Από δύο δίκτυα που έχουν wep ξέρω τους κωδικούς... αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι ένα δίκτυο με wpa που δεν γνωρίζω τον κωδικό και που έβαλα στοίχημα με τον γείτονά μου πώς θα "το σπάσω". Δεν μου είναι και τόσο σημαντικό, αλλά θα ήθελα τουλάχιστον να ξέρω πώς μπορώ να κάνω σύνδεση σε δίκτυα που γνωρίζω έστω τον κωδικό πρόσβασης.
novize
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 31 Αύγ 2009, 13:42

novize έγραψε:αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι ένα δίκτυο με wpa που δεν γνωρίζω τον κωδικό και που έβαλα στοίχημα με τον γείτονά μου πώς θα "το σπάσω".

τις δοκιμές τις κάνεις σε δικό σου δύκτιο και όχι του γείτονα εκτός και αν έχεις την άδεια.
To wpa δεν σπάει όπως το wep. Απαιτεί άλλη διαδικασία η οποία είναι αρκετά χρονοβόρα (μπορεί και χρόνια). Βέβαια αν πρόκειται για tkip, Κινέζοι είπαν πως βρήκαν τρόπο να το κάνουν σε λίγα λεπτά. Google it.
Για wpa2 υπάρχει μια εμπορική εφαρμογή απο Ρώσους που χρησιμοποιεί GPU, αλλά πάλι είναι κάπως χρονοβόρα. Google it.

novize έγραψε:Δεν μου είναι και τόσο σημαντικό, αλλά θα ήθελα τουλάχιστον να ξέρω πώς μπορώ να κάνω σύνδεση σε δίκτυα που γνωρίζω έστω τον κωδικό πρόσβασης.

Ο simosx έδωσε οδηγίες πως να βάλεις την κάρτα εκ νέου σε managed mode. Μόλις το κάνεις αν πρόκειται για wpa χρησιμοποιείς κάποιο frontend που θα υπάρχει στην διανομή σου.
Αν είναι wep πάλι το ίδιο ή και απο command line ώστε να μάθεις την διαδικασία που είναι απλή. Google it.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό novize » 31 Αύγ 2009, 16:51

ftso έγραψε:
novize έγραψε:αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι ένα δίκτυο με wpa που δεν γνωρίζω τον κωδικό και που έβαλα στοίχημα με τον γείτονά μου πώς θα "το σπάσω".

τις δοκιμές τις κάνεις σε δικό σου δύκτιο και όχι του γείτονα εκτός και αν έχεις την άδεια.

Φίλε μου, έχω έναν γιο που σε λίγο θα σπουδάσει. Δεν χρειάζομαι μαθήματα ηθικής... δηλαδή δεν είμαι κάποιο πιτσιρίκι. Βοήθεια περί του θέματος ήθελα μόνο. ;)

ftso έγραψε:To wpa δεν σπάει όπως το wep. Απαιτεί άλλη διαδικασία η οποία είναι αρκετά χρονοβόρα (μπορεί και χρόνια). Βέβαια αν πρόκειται για tkip, Κινέζοι είπαν πως βρήκαν τρόπο να το κάνουν σε λίγα λεπτά. Google it.
Για wpa2 υπάρχει μια εμπορική εφαρμογή απο Ρώσους που χρησιμοποιεί GPU, αλλά πάλι είναι κάπως χρονοβόρα. Google it.

Με λίγα λόγια μου λες τώρα, ότι έχασα το στοίχημα και μαζί με αυτό και μια κάσα μπύρες; :( Καλά να πάθω! Να μάθω να ενημερώνομαι πρώτα και μετά να λέω μεγάλα λόγια. χα χα χα

ftso έγραψε:
novize έγραψε:Δεν μου είναι και τόσο σημαντικό, αλλά θα ήθελα τουλάχιστον να ξέρω πώς μπορώ να κάνω σύνδεση σε δίκτυα που γνωρίζω έστω τον κωδικό πρόσβασης.

Ο simosx έδωσε οδηγίες πως να βάλεις την κάρτα εκ νέου σε managed mode. Μόλις το κάνεις αν πρόκειται για wpa χρησιμοποιείς κάποιο frondend που θα υπάρχει στην διανομή σου.
Αν είναι wep πάλι το ίδιο ή και απο command line ώστε να μάθεις την διαδικασία που είναι απλή. Google it.

Τι είναι το frontend και από command line ποια είναι η εντολή σύνδεσης; Έχει μήπως κάποιος κάποιο λινκ που να με πάει κάπου όπου θα καταλάβω τι και πώς;
novize
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 31 Αύγ 2009, 17:02

novize έγραψε:
ftso έγραψε:

Φίλε μου, έχω έναν γιο που σε λίγο θα σπουδάσει. Δεν χρειάζομαι μαθήματα ηθικής... δηλαδή δεν είμαι κάποιο πιτσιρίκι. Βοήθεια περί του θέματος ήθελα μόνο. ;)

Ως συντονιστές στο φόρουμ έχουμε καθήκον να επιβεβαιώνουμε το τυπικό, και είναι σημαντικό τα μέλη να δέχονται την προτροπή.

Η ανάλυση που έδωσε ο ftso είναι πολύ καλή και περιεκτική, και μπορεί να σε βοηθήσει για το τι θα κάνεις τελικά με την κάσα με τις μπύρες.
Είναι γιαπωνέζοι που ανακοίνωσαν νέα προβλήματα στο WPA/TKIP, και θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα σε συνέδριο σε ένα μήνα.
Για το αν ένας τρίτος καταφέρει να χρησιμοποιήσει την αδυναμία έχει να κάνει με το αν το έργο aircrack είναι σε θέση να παράγει νέα έκδοση με την αντίστοιχη υλοποίηση.

Η δημοσίευση,
http://jwis2009.nsysu.edu.tw/location/p ... %20WPA.pdf
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 31 Αύγ 2009, 17:12

novize έγραψε:Τι είναι το frontend

στην πλειοψηφία του οι εφαρμογές του linux τρέχουν μόνο σε Command line (βλέπε τερματικό στην υπογραφή μου)
το παραθυρικό περιβάλλον πολλών προγραμμάτων απλά χρησιμοποιεί αυτές τις command line εφαρμογές για να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα.
αυτό το παραθυρικό λέγετε και frontend.

novize έγραψε:command line ποια είναι η εντολή σύνδεσης;

κάνε μια αναζήτηση στο forum ή στο google για iwconfig και iwlist και θα βρεις αρκετές αναφορές.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό novize » 04 Σεπ 2009, 13:18

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. :)

Τελικά δεν έβγαλα άκρη και προτίμησα να αγοράσω τις μπύρες. Ούτως ή άλλως παρέα τις ήπιαμε. :D
novize
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 04 Σεπ 2009, 15:14

novize έγραψε:
Τελικά δεν έβγαλα άκρη και προτίμησα να αγοράσω τις μπύρες. Ούτως ή άλλως παρέα τις ήπιαμε. :D

:thumbup:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ