oldneos έγραψε:Εχω ένα επιτραπέζιο υπολογιστή μέ ρούτερ καί θέλω νά συνδεθώ τοπικά ασύρματα μέ ένα λάπτοπ, καί στά δύο έχω ubuntu 9.10 καμμιά βοήθεια σέ κάποιο ηλικιωμένο αδαή παρακαλώ;

oldneos έγραψε:oldneos έγραψε:Εχω ένα επιτραπέζιο υπολογιστή μέ ρούτερ καί θέλω νά συνδεθώ τοπικά ασύρματα μέ ένα λάπτοπ, καί στά δύο έχω ubuntu 9.10 καμμιά βοήθεια σέ κάποιο ηλικιωμένο αδαή παρακαλώ;
Ευχαριστώ πολύ. Εχω δεί αυτή τήν περίπτωση καί πρίν αλλά δέν γίνεται η σύνδεση μέ ssh. Παρεμπιπτόντως μέ windows 7 στό desktop καί vista στό laptop γίνεται.

linuxman έγραψε:oldneos έγραψε:oldneos έγραψε:Εχω ένα επιτραπέζιο υπολογιστή μέ ρούτερ καί θέλω νά συνδεθώ τοπικά ασύρματα μέ ένα λάπτοπ, καί στά δύο έχω ubuntu 9.10 καμμιά βοήθεια σέ κάποιο ηλικιωμένο αδαή παρακαλώ;
Ευχαριστώ πολύ. Εχω δεί αυτή τήν περίπτωση καί πρίν αλλά δέν γίνεται η σύνδεση μέ ssh. Παρεμπιπτόντως μέ windows 7 στό desktop καί vista στό laptop γίνεται.
Γιατί δεν γίνεται με ssh ?
Το θες απλά για μεταφορές αρχείων η για κάτι άλλο ?

linuxman έγραψε:Όπως αναφέρει οδηγός μπορείς να το κάνεις με ssh Linux to Linux + Winblows to Linux with winscp .
Γίνεται κανονικά και είναι καλύτερος τρόπος αυτός χωρίς πολλές ρυθμίσεις .

| Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bit | Προδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560 |
| Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0] | Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01) |

oldneos έγραψε:linuxman έγραψε:Όπως αναφέρει οδηγός μπορείς να το κάνεις με ssh Linux to Linux + Winblows to Linux with winscp .
Συγνώμη γιά τήν ανεπάρκειά μου αλλά ακολούθησα ακριβώς τίς οδηγίες τής διεύθυνσης που μου υπέδειξες καί η απάντηση είναι ότι δέν βρίσκει τήν διεύθυνση ("Αδύνατη η εμφάνιση τής τοποθεσίας "sftp://username@xxx.xxx.x.2/home/username").
Προφανώς κάτι κάνω λάθος. Οταν είμαι στό laptop δίνω στό πίνακα τή διεύθυνση τού desktop (xxx.xxx.x.2). Τό laptop έχει xxx.xxx.x.3. καί τό ασύρματο router (TP-LINK) xxx.xxx.x.1. Μήπως χρειάζεται καί άλλη ρύθμιση που δέν γνωρίζω;

linuxman έγραψε:oldneos έγραψε:linuxman έγραψε:Όπως αναφέρει οδηγός μπορείς να το κάνεις με ssh Linux to Linux + Winblows to Linux with winscp .
Συγνώμη γιά τήν ανεπάρκειά μου αλλά ακολούθησα ακριβώς τίς οδηγίες τής διεύθυνσης που μου υπέδειξες καί η απάντηση είναι ότι δέν βρίσκει τήν διεύθυνση ("Αδύνατη η εμφάνιση τής τοποθεσίας "sftp://username@xxx.xxx.x.2/home/username").
Προφανώς κάτι κάνω λάθος. Οταν είμαι στό laptop δίνω στό πίνακα τή διεύθυνση τού desktop (xxx.xxx.x.2). Τό laptop έχει xxx.xxx.x.3. καί τό ασύρματο router (TP-LINK) xxx.xxx.x.1. Μήπως χρειάζεται καί άλλη ρύθμιση που δέν γνωρίζω;
Έχεις κάνει την εγκατάσταση το ssh στο Η/Υ που προσπαθείς να συνδεθείς ?