πρόβλημα με τη σύνδεση ethernet [Επιλύθηκε]

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

Re: πρόβλημα με τη σύνδεση ethernet

Δημοσίευσηαπό nikosal » 30 Αύγ 2008, 15:17

ναι, ακριβώς αυτό σκέφτηκα να κάνω, α, ώστε από το bios απομονώνω την ενσωματωμένη, αυτό ήθελα να ρωτήσω. Για επιλογή, βλέπω ότι έχει και με κάτω από 10 ευρώ, οπότε θα πάρω κάτι φθηνό για την περίπτωση που τελικά είναι βλαμένη όλη η μητρική, μην πάει χαμένη η αγορά. Οι 3com που προτείνεις ξεκινούν από 26 ευρώ, δεν νομίζω ότι θα δώσω τόσα χρήματα, ειδικά για δοκιμή.

Είδα επίσης ότι από 15 ξεκινούν οι wireless, κυκλοφορεί και συνδυασμός;
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 30 Αύγ 2008, 15:21

Όχι πάρε κάτι πολύ απλό .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 04 Σεπ 2008, 00:07

Mετά από πολύ κόπο παιδιά, διαπίστωσα (κατέληξα μάλλον, γιατί λίγο πολύ το είχα διαπιστώσει) ότι το πρόβλημα που έχω είναι hardware. Σας στέλνω τα νεότερα και παρακαλώ για οποιαδήποτε ιδέα σας, συμβουλή κλπ. γιατί αύριο κλείνω... βδομάδα χωρίς ίντερνετ στο σταθερό υπολογιστή, τον οποίο χρησιμοποιώ για την κυρίως δουλειά μου στο σπίτι (και την επαφή μου με το φόρουμ μας!)

Για να μη διαβάζετε όλα τα προηγούμενα, είχα ξαφνικά κακό (αλλά όχι πλήρως κομμένο) ίντερνετ στο σταθερό, ενώ ο φορητός μου, σε άλλη πόρτα έθερνετ, δούλευε στην εντέλεια. Έκανα switch πρώτα τις πόρτες στο ρούτερ (σταθερός - φορητός), χωρίς αποτέλεσμα, κατόπιν καλώδια, υπολογιστές και μπλα μπλα, το πρόβλημα αποδείχτηκε ήταν μέσα στο σταθερό. Είχα μια ελπίδα μήπως ήταν στο ενσωματωμένο δικτυακό, οπότε κατά τη συμβουλή σας δανείστηκα μια 3com, με την οποία το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Ψάχνοντας ακόμα περισσότερο, μπήκα και στα win, που εξακολουθώ να έχω στο σταθερό, μπας και...! Όχι βέβαια, το πρόβλημα εξακολουθούσε, αλλά εκεί είδα ότι στην κάτω μπάρα έβγαινε συνέχεια το μήνυμα "network cable unplugged" ξανά και ξανά. Κάτι σαν κάθε λίγα δευτερόλεπτα, άτακτα όμως, μπορεί τρεις φορές συνέχεια, μετά από ένα λεπτό ξανά κλπ. κλπ. Παράλληλα διαπίστωσα κάτι ακόμα: Το πρόβλημα μεγαλώνει όταν στέλνω δεδομένα, αλλά βέβαια αυτό μπορεί να είναι και η ιδέα μου. Πάντως τα email έρχονται κανονικά ενώ όταν στέλνω μήνυμα με συνημμένη φωτογραφία 2-3 ΜΒ, θα σταματήσει οπωσδήποτε στο 2 με 5%, κάπου εκεί, λέγοντάς μου ότι οι ρυθμίσεις έχουν πρόβλημα. Επίσης, όταν κάνω πχ. στο speakeasy τεστ ταχύτητας, το download τεστ που γίνεται πρώτο θα γίνει κανονικά και θα μου βγάλει τα συνηθισμένα 1,7 Μbps (δυάρα σύνδεση έχω), ενώ το upload τεστ είτε θα κολλήσει ώρες, είτε θα δείξει κάτι αστείες ταχύτητες, πχ. 15 bps (μου θύμισε... το πρώτο μου μόντεμ, ένα χιουντάι 300 bps που είχα για επικοινωνία με υπολογιστές από σπίτι σε σπίτι μέσω τηλεφώνου προ ίντερνετ εποχής!!)

Ρεζουμέ: Αν όλα τα παραπάνω δεν είναι μάγια, τότε έχω hardware πρόβλημα.
Ερώτηση: Τι κάνω; Ποιος είναι ο απλούστερος τρόπος για να το λύσω; Υπάρχει κάτι άλλο πριν φτάσω στην αλλαγή μητρικής με ό,τι αυτό συνεπάγεται (και θα συνεπάγεται κάτι τις σε χρήματα, γιατί φοβάμαι ότι ο ΑΜD64dual μου -αγορασμένος το 2005- ίσως να μην μπαίνει σε νεότερες μητρικές, οπότε θα αρχίσω τα άλλαξε το ένα, άλλαξε το άλλο κλπ...)
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 04 Σεπ 2008, 00:28

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το εξής. Ενώ και οι δύο υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι στο τοπικό δίκτυο. Από το φορητό άνοιξε ένα τερματικό και δώσε:
Κώδικας: Επιλογή όλων
ping 192.168.2.1

όπου 192.168.2.1 θα είναι η διεύθυνση του σταθερού σου. Περίμενε μερικά (10) δευτερόλεπτα και θα πρέπει να δεις κατι σαν κι αυτό (αν όλα είναι σωστά)
PING 192.168.2.4 (192.168.2.4) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.2.4: icmp_seq=1 ttl=64 time=0.214 ms
64 bytes from 192.168.2.4: icmp_seq=2 ttl=64 time=0.199 ms

και μετά πάτα ctrl+c όποτε και θα δεις:
--- 192.168.2.4 ping statistics ---
8 packets transmitted, 8 received, 0% packet loss, time 7000ms
rtt min/avg/max/mdev = 0.197/0.203/0.214/0.005 ms

όπου φαίνεται η % απώλεια.

Έπειτα δοκίμασε το ίδιο και από το σταθερό προς το φορητό. Για να σιγουρευτείς, επειδη εχεις dhcp, ποια είναι η ip του υπολογιστή στον οποίο βρίσκεσαι γράψε ifconfig (στα windows ipconfig) και ψαξε για inet addr:

Ετσι θα σιγουρευτείς αν λειτουργεί το τοπικό δίκτυο. Αν λειτουργεί τότε είναι απλώς θέμα ρύθμισεων και όχι hardware. Αν έχεις απώλειες, τότε μπορεί να είναι και hardware. Αν ειναι hardware μπορεί να φταίει μόνο η καρτα δικτύου.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 06 Σεπ 2008, 11:14

Λοιπόν, μετά από μια βδομάδα ακριβώς από τότε που εμφανίστηκε, έλυσα το πρόβλημά μου και τώρα... χαλαρώνω πάνω στο σταθερό μου υπολογιστή και το ubuntu μου. Ήταν τελικά θέμα software / hardware, αλλά λίγο παράξενο για αυτό και με ταλαιπώρησε τόσο πολύ. Η παραξενιά ήταν ο ρούτερ δούλευε κανονικά στο ασύρματο μέρος του, ενώ όχι στο έθερνετ και αυτό με μπέρδεψε πολλές φορές στις δοκιμές που έκανα, μεταφέροντας τους υπολογιστές εδώ και εκεί και στέλνοντας πακέτα από διαφορετικούς υπολογιστές και με διαφορετικές συνδέσεις. Πού πιστεύω ότι οφείλεται το πρόβλημα: Στο ότι από δικό μου λάθος, είχα προσπαθήσει (πριν καμιά 10αριά μέρες) να αναβαθμίσω το firmware του ρούτερ με annex A (δηλ. pstn) και όχι Β (δηλ. isdn). Όταν το θυμήθηκα και έψαξα λίγο στο ίντερνετ, καταλαβαίνοντας τη διαφορά των δύο annex μου σηκώθηκε η τρίχα. Τώρα γιατί δούλευε το ασύρματο δίκτυο κανονικά, θα σας γελάσω.... Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και προσοχή! annex B στους linksys για ISDN γραμμή!
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ