Με τη νέα σχολική χρονιά ξεκίνησα να αναβαθμίσω το λειτουργικό του δικτύου του εργαστηρίου που είμαι υπεύθυνος και να περάσω στο ubuntu 8.04 από το Suse 10.1. Θα χρειαστώ όπως φαίνεται κάποια βοήθεια, γιατί το στήσιμο του δικτύου στο suse το έκαμα με το yast που εδώ δεν υπάρχει. Ξεκίνησα την εγκατάσταση στον server κρατόντας παράλληλα και το suse για να μπορώ να δουλέψω το εργαστήριο μέχρι να στήσω το ubuntu.
Το πρώτο πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω καταλάβει με ποιά ενέργεια θα δώσω το όνομα ( πχ linuxserver ) και την static IP (χρησιμοποιώ στατικές διευθύνσεις) στο server.
Το δεύτερο είναι ότι όταν ξεκινάω το ubuntu δεν έχει internet το δίκτυο. Μήπως αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχω στήσει ακόμα τον DNS server ; Βρήκα αναλυτικές οδηγίες στη βοήθεια για το στήσιμο του DNS server και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω να τον στήσω όπως στο suse.
Το τρίτο είναι ότι ο υπολογιστής έχει δύο κάρτες δικτύου, μια στη motherboard που δεν χρησιμοποιώ και μια σε κάρτα που χρησιμοποιώ, πως θα βρώ ποιά είναι η κάθε μία ;