Καλησπέρα παιδιά.
Λοιπόν, έχω ένα προβληματάκι.
Εδώ και καιρό είχα τον υπολογιστή μου συνδεδεμένο μέσω Ethernet και όλα πήγαιναν καλά, μέχρι σήμερα.
Εχθές η αδελφή μου διέκοψε το συμβόλαιο που είχε με την Vodafone για ασύρματο ίντερνετ, οπότε και μου ζήτησε να βάλω ασύρματο ίντερνετ εγώ.
Έτσι αγόρασα άλλο ένα καλώδιο και έβαλα άλλον έναν νέο δρομολογητή(Router) ανάμεσα στον αρχικό και τον υπολογιστή μου, κάνοντας έτσι σύνδεση γέφυρας. Το ρύθμισα κανονικά για να κάνει αυτήν τη λειτουργία και έβαλα να λειτουργεί και το ασύρματο του.
Έτσι όταν τα σύνδεσα, όλα πήγαν καλά, και η γραμμή μου δεν έχανε. Αλλά σήμερα είπα να μπω λίγο στο linux και να χαζέψω. Έλα όμως που διαπίστωσα ότι δεν είχα ίντερνετ, και ότι ουσιαστικά το linux βλέπανε μέχρι το μεσαίο δρομολογητή. Έκανα επανεκκίνηση αλλά τίποτα, έτσι αποφάσισα να μπω στα Windows όπου εκεί όλα ήταν μια χαρά, λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Έτσι αναγκάστηκα να ξανά ελέγξω τις ρυθμίσεις, η οποίες ήταν σωστές. Απορώντας, μπήκα πάλι στο linux αλλά το πρόβλημα συνέχιζε να υπάρχει. Και πραγματικά δεν έχω την παραμικρή ιδέα του τι μπορεί να συμβαίνει.
Αν κάποιος ξέρει η μπορεί να υποθέσει κάτι, τότε θα ήμουν ευγνώμον.
Και τα δυο καλώδια είναι utp κατηγορίας 5 και δεν περνάνε τα 5 μέτρα το καθένα.
Δεν έβαλα μόνο τον έναν δρομολογητή (Αυτόν που έχει το ασύρματο), γιατί είναι παλιός, και έχει πρόβλημα με την υποδοχή του καλωδίου της DSL